top of page

Raportti: JoMa oli parempi tiukoissa paikoissa

KPL kärsi 2 – 0 (7-5, 3-2) -tappion Joensuun Mailan vieraana. KPL oli hyvin mukana pelissä, mutta 23 viimeisestä 24:stä tarjolla olleesta pisteestä napannut JoMa oli parempi ratkaisupaikoissa. KPL:n Matti Saukko löi uransa ensimmäisen kunnarin miesten Superpesiksessä. Ykköspalkinnon nappasi vahvasti pomputtanut ja kaksi juoksua lyönyt Juho Hacklin, kakkospalkinnon nappasi Juha Niemen varsin hyvin hiljentänyt Jesse Eskelinen.

KPL lähti otteluun poikkeuksellisesti yhdellä kärjellä, kun Valentin Ikonen tippui rivistä maanantain A-poikien ottelun jälkeen ja Joni Rytkönen ei ollut pelikykyinen. Pelinjohtaja Eero Pitkänen halusi kaikki parhaat jalkansa (Tommi Mäentausta, Teemu Nurmio ja Saukko) käyttöön ja laittoi Iiro Nokkalan polttolinjaan Saukon pelatessa etenijäjokerina. Ensimmäinen oma sisävuoro jäi juoksuttomaksi ja JoMankin ykköstykit Aleksi Rautiainen ja Niemi saatiin nollattua, mutta hyvän ottelun pelannut Mikko Kemppainen löi pallon koppareiden väliin. KPL pisti pelin seuraavalla tasoihin, kun Matti Latvalan kolmosrajanäpy riitti kuin riittikin Saukolle, vaikka JoMan Tommi Päivinen teki kolmosvahdin tontilta hyvän suorituksen. Lisää löylyä kiukaalle tuli Sasu Toikan pystärillä, joka livahti syöksykoppia yrittäneen Lauri Kivisen alta. Kakkos-kolmostaivalta tarponut Juho Hacklin karkasi lyönnillä aina kotiin saakka.

KPL sai kärkenä aloittaneen Timo Kallion kiinni jatkuvasti, mutta Tuomas Jussilan vastustamattomat pystärit ja Lauri Kivisen pomppupeli tekivät jatkosti tilannetta Juha Niemelle. Ensimmäisellä lyöntivuorollaan Niemi vetäisi hirveän niitin kohti kakkosluukkua ohi ave marioita lausuneen sieppari Valtteri Luoman, mutta lyönti oli jonkin verran laiton. Vielä toisella ulkovuorolla KPL onnistui nollaamaan “Nisun” yritykset ja Tommi Mäentaustan loistava karkaaminen Saukon kentällemenoon tarkoitetulla pystärillä vei pelin jo 1-3:een. JoMa sai kuitenkin henkeä päälle harhaheitolla tuleesta juoksusta ja järjesteli pesät täyteen. Petri Pennasen aikalisän jälkeen Niemi iski vastustamattoman kumuran kolmosjatkeelle kahden pinnan arvoisesti. KPL kimmersi takaisin taisteluun, kun Saukon välilyönti lipsahti tällä kertaa Jonne Kemppaisen alta kopparin yrittäessä syöksykoppia. Hacklin hoiti Saukon vielä kotiin saakka kovalla kolmossaumavedolla, joka lipesi kolmospolttajan räpylästä. JoMan ykköskärki saatiin jo nollattua, mutta Mikko Kemppaisen ja Henri Litmasen täyttäessä etupesiä Jonne Kemppaisen merkkaamaton keskiosuma meni läpi kakkosluukusta ja ensimmäinen jakso meni JoMan nimiin 7-5.

Toiselle jaksolle JoMa vaihtoi M.Kemppaisen kärkeen Kallion tilalle. JoMa aloitti sisävuorolla ja M.Kemppainen saateltiin kärjen toimesta aina kolmoselle asti, josta Aleksi Rautiaisen määrämittainen kääntö kolmospussiin riitti miehen kotiuttamiseen. Sasu Toikka pisti pelin tasoihin kakkosjatkekumurallaan ja KPL sai Juha Niemen merkatut kotiutusyritykset aisoihin. Niemen viimeisellä tekemä kopinnosto kuitenkin karkasi koppareiden räpylästä ja J.Kemppainen toi JoMan johtoon. Jatkopaine kestettiin, vaikka toinen kotiuttajajokeri Antti Väistö ja Rautiainen pääsivätkin vielä yrittämään miehiä kotiin.

Sisällä KPL:n kotiutusyritykset menivät suurilta osin laittomiksi ja JoMa sai poltettua etenijöitä aiemmin pelissä toimineista pomppulyönneistä, kun pallot alkoivat olla kuluneita ja lyönti ei noussutkaan maasta enää alkupelin malliin. Jostain syystä uusia palloja ei otettu käyttöön, vaan JoMan toimittamat käytetyt kuulat kelpasivat pelituomari Tommi Nupposelle. Niemi lisäsi JoMan johtoa 3-1:een kääntönäpyllään ja KPL tuli viimeistä kertaa sisään. Peräpää kopitti ja kärki lähti töihin. Lammila ja Hacklin liikuttelivat Mäentaustan kolmoselle, josta Hacklin hoiti miehen vielä kotiin saakka kovalla vaakamailaniitillään keskisaumaan. Saukko saatiin vielä kolmoselle saakka, mutta Toikan ja Meriläisen kotiutukset viuhuivat järjestään laittomiksi.

KPL pelasi kokonaisuutena suhteellisen hyvän ottelun, mutta lopulta JoMa oli kuitenkin yksinkertaisesti parempi ratkaisupaikoissa. Etenijäosasto teki tasaväkistä tai jopa hieman JoMaa parempaa työtä kärjessä ja vaihtotehtävissäkin oltiin tasaväkisiä, mutta kotiutusosastolla kotijoukkue oli parempi. KPL:n peliä söi myös suuri määrä takapaloja.

Tilasto: KPL:n saldo peleistä, joihin se on matkustanut jo päivää aiemmin on murheellinen – viimeiseen kolmeen vuoteen tehdyt yön-yli-reissut eivät ole tuoneet yhtään pistettä. Elokuussa Pattijoelle lähdetään viikkoa aikaisemmin.

Seuraava ottelu: Hyvinkään Tahko – Kouvolan Pallonlyöjät Su 10.7. kello 17:00 Pihkalan pesäpallostadion, Hyvinkää

Comments


bottom of page