top of page

Pronsseista kisataan Joensuun Mailan kanssa

1. pronssiottelu Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät To 8.9.2016 klo 17.00, Joensuu

Vimpelin Veto vei selvästi pidemmän korren KPL:ää vastaan välieräsarjassa puhaltaen sarjan 3-0. Myös Joensuun Maila jäi Sotkamon Jymyn jalkoihin lukemin 3-0, joten finaaliin menivät selvästi sarjan kaksi parasta joukkuetta. JoMa kaatoi puolivälierissä Koskenkorvan Urheilijat 3-1. Samoin lukemin, joilla KPL upotti Oulun Lippo Pesiksen.

Neljän parhaan joukkoon pääseminen on KPL:lle hyvä suoritus, muttei riittävä. Joukkue lähti kauteen mitalitavoitteella ja pronssiottelusarjan lopputulos määrittää oliko kausi onnistunut vai ei. Mitalit saa kaulaan kahdella voitolla. Ottelu on kuunneltavissa Koplaradion kautta osoitteessa TÄÄLTÄ .


Joensuun Maila pelaa yhdellä pitkällä kärjellä. Kärkietenijä Timo Kallio on varma kentällemenijä pomppunsa turvin, mutta etenemisnopeudessa Kallio häviää selvästi KPL:n vastaaville. Vaihtolyöntiosaamista löytyy viime vuoden miespesäpalloilijaksi valitun Tuomas Jussilan ja pomppuun turvaavan Lauri Kivisen muodossa. Numerolla kotiutuksia hoitaa Aleksi Rautiainen. Pelinjohtaja Petri Pennasen työkalupakista löytyy myös kokenut Mikko Kemppainen, joka voi pelata joko kärkenä tai kakkostilanteen purkajana. Kemppaiselta löytyy myös hyvät vapaat lyönnit takatilanteeseen.

KPL-pelinjohtaja Eero Pitkänen haluaa tuttuun tapaansa kärkeen kiinni.

– Kallio ja Jussila näyttivät olevan kovassa vireessä ja ykköstilanteen vaihtajiin pitäisi päästä käsiksi, jos halutaan pärjätä, Pitkänen miettii.

Ulkopelissä joukkueensa kapteeni Rautiainen hoitaa kakkosvahdin pestiä


Kutosena tällä kaudella pelannut Henri Litmanen lyö kovaa ympäri kenttää ja muodostaa täten läpilyöntiuhkaa. JoMan toimistolla päivänsä kuluttava Jonne Kemppainen kykenee myös koviin ratkaisuihin numerolla seitsemän. Jonne Kemppainen muun muassa ratkaisi kakkospuolen läpilyönnillään JoMan ja KPL:n Mehtimäellä pelatun ottelun ensimmäisen jakson. Yhdeksikön täydentävät Tommi Päivinen ja lukkari Mika Väisänen. Jokeriosaston kruununjalokivi on Juha Niemi. Vasemmalta puolelta vihaisia lyöntejä etenkin kakkosrajaan kääntelevä Niemi on kuutena viime kautena ollut viidesti lyöjätilaston top3:ssa. Jokeripakan täydentävät tulevaisuuden nimet Konsta Piiroinen ja Samu-Kalle Varonen, joita pelinjohtaja Pennanen on kuitenkin käyttänyt varsin maltillisesti edes täyttötehtävissä.

Juha “Nisu” Niemi on maailman kovalyöntisin pesäpalloilija


Ulkopelissä lukkari Väisänen pyörittää palettia vempautussyötöillään ja hurjilla tolpillaan. Vaihtotilanteissa Mikko Kemppainen toimii pompusta tappajana ja Tuomas Jussila luutii lyhyitä lyöntejä pois. Takatilanteessa Jussila on ehkä jopa sarjan paras kakkospolttaja hakemaan kumuralyöntejä poikki syvällä polttolinjassa. Alkukaudesta etukentällä pelannut Lauri Kivinen hoitaa hakevan kolmoskopparin paikkaa, muttei missään nimessä kuulu sarjan eliittiin paikallaan. Sieltä voi löytyä KPL:n iskun paikka. Sotkamoa vastaan pelipomo Pennanen sykähdytti pesismaailmaa johtamalla ulkopeliä viuhkallaan. Joensuun ulkokenttä vaihteli kuvioita lähes jokaisella lukkari Väisäsen nykäyksellä ja tällä saatiin jopa Jymyn kokeneet lyöjät empimään lyöntipaikalla.

Väisänen on yksi Suomen kieroimmista lukkareista


Pelinjohtajat Pitkänen ja Pennanen ovat vanhoja tuttuja.

– Pennasen kanssa voitimme yhdessä pronssia 2006. Tänä vuonna aion mennä yhdellä ohi. Sotkamo ja Joensuu olivat kohdanneet myös aiempina vuosina ja Joensuu halusi ottaa aloitteen. Se näytti myös ajoittain onnistuvan. En osaa sanoa haluaako Pennanen pyöritellä kuvioita meitä vastaan, Pitkänen pohtii.

KPL lähtee pronssitaistoon Pitkäsen mukaan terveenä ja hyvin motivoituneena.

– Viikonloppu huilattiin ja maanantaina palattiin treenaamaan ja käytiin yhdessä syömässä Ravintola Oléssa. Tiistaina meillä oli omatoiminen päivä ja jännitettiin B-poikien välieräottelua. Keskiviikkona vedetään treenien lisäksi palaveri ja katsotaan vähän vastustajaa. Vähän haikea fiilishän tässä on, kun on menossa tämän joukkueen viimeinen viikko yhdessä. Tavoitteena on mitali ja siitä taistelemme.

Joukkue laittaa viikon ajan kaiken peliin


Pitkän linjan KPL-miehenä Eero näkee kaudessa paljon hyvää myös seuran kannalta.

– Kokonaisuus tältä vuodelta on mahtava, tulee näitä mitaleita nyt kenelle tuleekaan. Viimeksi vuonna 1976 A, B ja edustus olivat mitalipeleissä. Tänä vuonna myös meidän C-, D- ja E-juniorit ovat pärjänneet hyvin leiriturnauksissa, Pitkänen kertaa KPL:n juniorimenestystä.

KPL:n lukkari Jesse Eskelinen, etenijäjokeri Teemu Nurmio, etumies Valentin Ikonen ja polttolinjan luottomies Konsta Hyötyläinen pelasivat isoissa rooleissa, kun KPL:n A-pojat etenivät loppuotteluun. A-poikien pelien iso rooli on heijastunut myös miesten peleihin, sillä jokainen jätkistä on parantanut pelaamistaan pudotuspelivaiheessa. Nurmio on tuonut pudotuspeleissä sarjassa seitsemänneksi eniten juoksuja, Ikonen on lyönyt miestä kotiin lyöty/peli -tahdilla, Hyötyläinen on tehnyt hyvin tilannetta kakkoskärjestä ja Eskelinen on ollut varma lautasen äärellä.

Hyötyläinen on käyttänyt vähät paikkansa mailan varressa hyvin


Siinä missä Ossi Meriläistä jäi kaihertamaan oma suoritus viime syksyn pudotuspeleissä, on jälki tällä kaudella ollut tyrmäävän tehokasta. Kumuramiehenä tunnettu viime kauden lyöjäkuningas on lyönyt 24 pinnaa ympäri kenttää syksyn seitsemässä ottelussa. Tuolla lyötyjen määrällä johtaa koko sarjan lyöjätilastoa. Vimpelin Saarikentän pehmeä alusta hankaloitti KPL:n vaihtopelaamista välierissä, mutta Mehtimäellä ja KSS Energia Areenalla Anssi Lammila ja Juho Hacklin pääsevät taas viljelemään parasta lyöntiään, pomppua. Tommi Mäentaustan kentällemenoprosentit ovat tippuneet pudotuspeleissä, mutta vauhti ei suinkaan ole hiipunut. Tommi on tällä hetkellä koko Superpesiksen toiseksi nopein mies tulemaan kolmoselta kotiin Sotkamon Niilo Piiponniemen jälkeen.

Tavoitteena on laittaa pronssijuhlat pystyyn lauantaina kotikentällä!


Ottelupäivät: Torstai 8.9. Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät, kello 17:00, Mehtimäen pesäpallostadion, Joensuu Lauantai 10.9. Kouvolan Pallonlyöjät – Joensuun Maila, kello 16:00, KSS Energia Areena, Kouvola

Sunnuntai 11.9. Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät, kello 16:00, Mehtimäen pesäpallostadion, Joensuu (tarvittaessa)

Lähde mukaan fanimatkalle (klikkaa: Mustakeltaisten fanimatka)

Koplaradio lähettää kaikki KPL:n vierasottelut suorana. Klikkaa kuvasta itsesi mukaan pelin tunnelmiin. Lähetyksistä voi laittaa palautetta KPL:n Facebookin ja Twitterin kautta, sekä kirjautumalla Facebook-tunnuksilla Bambuserin chat-palveluun. Torstain lähetys aukeaa kello 16:45 ja Bambuserin sivuille ilmestyy linkki, jonka kautta pääset langoille.


Comments


bottom of page