top of page

Printcomin otteluennakko: Härkälauma saapuu Koplan kesytettäväksi


Kopla saa keskiviikkona kesytettäväksi härkälauman Koskenkorvalta, kun Koskenkorvan Urheilijat saapuu Kouvolaan.

KPL ja KossU kohtaavat kuluvan kauden aikana toisen kerran. Kopla kävi hakemassa Koskenkorvalta täydet kolme pistettä toukokuun loppupuolella 2–0-voiton turvin. Juoksut ottelussa kirjattiin 4–5 ja 0–4.

– Kossu on tyypillinen pohjalainen sakki, joka tykkää lyödä paljon palloa. Uskon kuitenkin, että meille riittää ihan perus peli voittoon, sillä rutiinitasomme on sen verran kova. Kunhan ulkopelissä otamme pallot kiinni, emmekä anna vastustajaa herättäviä läpäreitä, niin varmasti voitamme, Koplan ykkösvahti Valtteri Luoma naulaa.

Luoma on viimeisessä kahdessa ottelussa kunnostautunut hyvien ulkopelisuoritusten lisäksi myös kotiutusrintamalla, sillä KeKiä vastaan ”Vatu” löi kaksi ja KaMaa vastaankin yhden. Kempeleen Kiriä vastaan Luoma teki muutaman todella komean ulkopelisuorituksen.

– Se oli onnistunut peli itseltä. Ulkona aika vähän tuli lyöntejä, mutta vähistäkin paikoista pystyin tärkeitä paloja tekemään, niin siihen voi olla tyytyväinen. Sisällä on myös viime aikoina tullut hyvin vastuusta ja siihen on alkanut tottumaan, että paikkoja tulee pelissä useamminkin.

– Kyllä se vastuu on omaa itseluottamusta ruokkinut ja se on sitten varmasti näkynyt onnistuneina suorituksina. Hienoa, että olen onnistunut ja pystynyt joukkuetta auttamaan myös sisällä.

Kopla on päässyt kauden aikana pelaamaan lähes kaikki kotipelit aurinkoisessa säässä, alkukauden KaMa-ottelua lukuun ottamatta. Keskiviikon ottelu joudutaan kuitenkin sääennusteiden mukaan erittäin suurella todennäköisyydellä pelaamaan jopa rajussakin rankkasateessa. Luoman mukaan sadepelissä on pyrittävä yksinkertaisiin ratkaisuihin.

KSS Energia Areenalta löytyy onneksi lähes 1700 katettua katsomopaikkaa, jotka ovat sateelta suojattuna. Parhaiten varmistat pääsysi katoksen alle varaamalla paikan A1- tai A2-katsomoon TÄSTÄ linkistä!

– Kyllähän se aina vähän vaikuttaa, jos oikein kunnolla sataa. Saa nähdä pystyykö huomenna esimerkiksi pomppua lyömään ollenkaan. Sateen vaikutuksesta pitää sisällä jättää kaikki ylimääräinen kikkailu pois ja pyrkiä yksinkertaistamaan lyöntiratkaisuja sekä menemään mahdollisimman helpon kautta.

KPL saa KossU-ottelun jälkeen lähes viikon huilitauon peleistä, sillä viikonloppuna pesäpallon parhaimmisto suuntaa Seinäjoelle, jossa järjestetään Itä-Länsi–arvo-ottelu. Luoma edustaa Itää A-poikien Itä-Lännessä.

– Hyvillä mielin lähden Itä-Länteen. Se on hieno tapahtuma ja aina on kunnia päästä siellä pelaamaan ja näyttämään taitonsa. Ehkä siinä samalla voi myös esiintyä yleisöä viihdyttäen, Luoma virnistää.

bottom of page