top of page

Poikien Superpesisjoukkueelle pronssia!

KPL:n poikien Superpesisjoukkue päätti kautensa pronssijuhliin tiistaina KSS Energia Areenalla pelatussa ottelussa. Vastaansa pojat saivat SM-pronssimittelössä Kempeleen Kirin. KPL oli ottelussa lopulta selkeästi parempi voittaen suoraan 2-0 (10-3, 3-1).


Koplan joukkue pelasi lohkovaiheessa 16 ottelua häviämättä kertaakaan. Puolivälierissä joukkue kukisti Oulun Lipon suoraan kahdessa ottelussa voitoin 2-0. Välierissä vastaan tuli Sotkamon Jymy, joka eteni finaaliin tiukkojen otteluiden jälkeen otteluvoitoin 2-0. Kempeleen Kiri hävisi välierävaiheessa loppuotteluun edenneelle Veteli Pesikselle voitettuaan puolivälierissä Hyvinkään Tahkon.


Pronssiottelussa KPL:n parhaana palkittiin lukkari Elias Pitkänen (4 lyötyä, 2 tuotua, kl 9/9). Kakkospalkinnon sai Karo Soininen (1+3 lyötyä, 1 tuotu, kl 8/9). KeKin palkitut olivat Lauri Vuollo ja Marko Kukkonen.


KPL rakensi tilanteita ottelussa selvästi vastustajaansa tehokkaammin. 3-tilanteita KPL sai aikaan 24, kun KeKin vastaava lukema jäi 14:ään. Kotijoukkueen kärkilyöntiprosetiksi muodostui 57%, kun vieraiden vastaava lukema oli 42%. Kaikki pronssiottelun tilastot näet tästä.


Poikien Superpesisjoukkueen, kuten myös Ykköspesispaikan lunastaneen Suomensarjan joukkueen, peliä johti kaudella 2021 kokenut Eero Pitkänen. Joukkueet koostuivat pitkälti samoista pelaajista, joskin suomensarjan joukkueessa oli muutama kokeneempi pelaaja poikien apuna.


Pitkänen kommentoi poikien kautta näin: "Ykköspesikseen nousu suomensarjajoukkueen kanssa oli pojille kauden tavoite ja tärkein juttu ja se saavutettiin!


B-pojilla oli toki tarkoitus tavoitella lisäksi myös kirkkaimpia mitaleja poikien Superpesiksessä. Pronssiin olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, se oli hyvä päätös poikien kaudelle. Pelaajat saavat tärkeää kokemusta, kun he pääsevät pelaamaan oman ikäluokan ratkaisupelejä. Nyt pojat saivat Ykköspesiskarsintojen ja poikien Superpesiksen ratkaisupelien myötä kovia pelejä paljon. Nämä ovat nimenomaan niitä pelejä, jotka kehittävät pelaajia. Siksi neljän joukkoon pääsy on tärkeää ja palvelee tulevaisuutta ajatellen.


Pojilla oli sikäli epäonnea, että kolme pelaajista ei pystynyt pelaamaan käytännössä koko kaudella. Uusille pelipaikoille istutetut Saraluoto ja Laine pelasivat tosi kovan kauden etukentällä.


Tietysti kun joku on pois rivistä, niin uudet kasvot saavat tilaisuuden näyttää. B-poikien kakkosjoukkue pelasi myöskin tosi hienosti, vaikka se oli pitkälti C-poikavetoinen. C-pojat olivat omassa sarjassaan tänä kesänä neljänsiä, B-pojat kolmansia ja Suomensarjajoukkue nousi Ykköspesikseen. Poikien kakkosjoukkuekin meinasi vielä loppusarjaan asti yltää, jäi ihan pienestä kiinni. En olisi ennen kauden alkua ehkä uskonut, että ihan näin hyvin menee", kertoo Pitkänen.


Junioripuolesta yleisesti Pitkänen mainitsee vielä: "Junioripuolella suomensarjassa oli hyvin selkeä tavoite. Siihen mm. Anssi Lammilla lähti avuksi. B-poikien puolella pelaajien kehittäminen on tärkeintä ja se, että pojat oppivat oikeita juttuja oikeaan aikaan. Talvella kehitystä tapahtui jo pojilla paljon esim. juoksunopeudessa. Kesällä saatiin tuotua uusia taktisia elementtejä poikien arkeen. KPL:n vahvuus on se, että yhteistyö edustusjoukkueen kanssa toimii hyvin. Yhdessä Iiro Haimin kanssa on mietitty, kuinka junioreiden kehitystä voi tukea. On mm. pelattu harjoituspeliä, jossa juniorit pääsevät kokeilemaan pelaamista edustusjoukkuetta vastaan. Yhteistyötä on tarkoitus jatkossakin kehittää."


Pronssijoukkueessa pelasivat: Leo Heikkilä, Kasperi Inkilä, Jiri Joukainen, Timi Joukainen, Aaron Honkanen, Aapo Kinnunen, Valtteri Kytömäki, Eemeli Laine, Miki Likander, Patrik Lindroos, Verneri Niilo-Rämä, Santeri Pasi, Elias Pitkänen, Lasse Saraluoto, Karo Soininen, Santeri Soininen (joukkueen kapteeni), Joni Tamminen ja Toni Tossavainen.


Valmennus: Eero Pitkänen, Mika Halonen, Juuso Ilander, Kai Kinnunen, Ari Pakarinen, Lassi Reinikainen

Joukkueenjohto, huolto ja viestintä: Ira Pasi, Mikko Kondratjeff, Tero Heikkilä ja Harri Liekola


Pronssijoukkue mitalitunnelmissa (Kuva: Ella Taponen)

Comentarios


bottom of page