top of page

Patrik Vartamasta etenijäkuningas - Kopla voitti, mutta jäi neljänneksi

Päivitetty: 17. elok. 2022

Kopla päätti runkosarjan voittoon, kun se kukisti Sotkamon Jymyn 1-2 s (0-3, 8-3, 0-3). KPL:n sarjasijoitus on neljäs ja pudotuspeleissä vastaan asettuu Hyvinkään Tahko. Patrik Vartama kruunattiin etenijäkuninkaaksi 54 tuodulla juoksulla. Vartama on KPL:n seurahistorian toinen pelaaja, joka on 91-vuotisen historian aikana sen voittanut. Toinen etenijäkuningas on vuodelta 1967 Ilkka Kauppinen.

KPL lähti taistelemaan runkosarjan kolmossijasta Sotkamon Jymyn vieraana tiistain päätöskierroksella. Jymy oli ennen ottelua Koplan edellä kolmantena. Ottelu alkoi Pallonlyöjien osalta vahvasti, kun lyöntivireensä löytänyt Tommi Mäentausta puhkaisi kentän kolmospuolelta ja kiersi kunnarin. Janne Kivipellon lyönnillä vieraat siirtyivät vielä samassa vuorossa 0-2–johtoon, juoksun tuojana etenijäkuninkuuden Kouvolaan pokannut Patrik Vartama (54 tuotua juoksua). Sama parivaljakko oli asialla myös kolmannen aloittavalla, tilanne Koplalle 0-3. Kun vaisua lyöntipeliä avausjaksolla esittänyt Jymy jätettiin nollille, jakso merkattiin Koplan nimiin.

Toisella jaksolla asetelma kääntyi päälaelleen: Jymy siirtyi johtoon Aleksanteri Huotarin lyönnillä ja kasvatti heti perään johtoaan Ville Viidan komealla kunnarilla. Ville Kotro jatkoi kotijoukkueen ilottelua kahdella lyödyllä, näin tilanne Jymylle jo 5-0. Koplan tehokaksikko Kivipelto-Vartama kavensi tasoittavalla tilanteeksi 5-1, mutta se oli laiha lohtu, sillä Jymy hurjasteli jaksolla lopulta 8-3 –voittoon.

Supervuorossa Kopla otti jälleen ohjat käsiinsä. Ensin Kivipelto-Vartama –kaksikko iski vielä kertaalleen, Kivipellolle ottelussa neljä lyötyä ja etenijäkuningas Vartamalle neljä tuotua. Seuraavaksi oli Teemu Nikkasen vuoro kumauttaa pallo maisemaan kolmospuolelta. Iiro Nokkala ennätti kotiin, Nikkaselle merkattiin kunnari ja taululle lukemat 0-3. Jymy jäi omalla sisävuorollaan nollille, ja näin ottelu kääntyi Koplan voitoksi lukemin 1-2 (0-3, 8-3, 0-3).

Tämä ei kuitenkaan riittänyt sarjan kolmossijaan, sillä tasapisteissä olevalla Jymyllä on enemmän voittoja. Näin KPL kohtaa puolivälierissä viidenneksi sijoittuneen Hyvinkään Tahkon.