top of page

Paikallispeliviikko alkaa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan kotona


Kouvolan Pallonlyöjät – Imatran Pallo-Veikot Ti 12.6. klo 18, KSS Energia Areena

KPL:n paikallispeliviikkoa alkaa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. IPV on aloittanut kautensa odotettua vaisummin. Neljä voittoa on keskikastiin povatulle joukkueelle periaatteessa ihan keskinkertainen saldo, mutta seitsemän tappiota eivät ole kartuttaneet “Redsien” pistepussia ollenkaan. Joukkue on kärsinyt paljon yhden tai kahden juoksun jaksotappioita.

KPL pelaa kymmenen ottelun voittoputkessa. Kaudella 2010 joukkue napsi 12 voittoa putkeen runkosarjan loppuun ja pudotuspelien alkuun.

IPV:n tähtenä on kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkipaikkaa metsästävä Jere Dahlström, jolla on kasassa 44 + 1143 = 1187 lyötyä juoksua. Kärkipaikka on ex-KPL Sami Joukaisella, joka moukaroi urallaan runkosarjatehot 35 + 1198 = 1233.

Matti Latvalan kumura on ollut hyvin kepissä


“Tuplareissu tuli tehtyä ja aika kova setti se on, kun perättäisinä päivinä pelataan ja vielä lämpöisessä kelissä. Tuossa oli vielä vähän lyhyempi tuo palautuminen, kun sunnuntain peli alkoi jo kolmelta. Ei mitään, sen takiahan tässä on talvi treenattu, että jaksetaan pelailla kesällä. Hyvä keikka ja viisi pistettä – se on se pääasia siltä reissulta. Huomenna jatkuu. Tänään on tärkeä päivä palauttelujen ja tankkauksen suhteen. Tässä juuri kävelenkin kuntopyöräilemään ja kylmähoitoihin”, tuumaili maanantainaamuna tavoitettu Matti Latvala.

Kokeneen kakkosvahdin kausi on alkanut hyvin, mutta vireen takaa ei löydy mitään voodoota.

“Hyvin ollaan pelattu – kärki on toiminut mallikkaasti ja sitä kautta itsellenikin on tullut kotiutuspaikkoja ja niistä olen saanut lyötyä juoksuja hyvillä prosenteilla. Ei siinä mitään sen kummempaa ole. Ihan samalla tavalla olen pelannut kuin muinakin vuosina: lyön kumuraa ja pomppua ja nyt on vaan ollut sihti pikkaisen tarkempi kuin vaikkapa viime vuonna.”

Sasu Toikka on lyönyt monipuolisesti uudessa roolissaan


Imatran Pallo-Veikoista seurantaan kannattaa ottaa vaihtajajokeri Juuso Lattu. Erityisesti ykköstilannetta purkava Lattu miehittää kärkilyöntitilaston yhdeksättä paikkaa. Dahlströmin ja Latun lisäksi suuressa roolissa ovat kokeneet kopparit Jussi Hurskainen ja Miikka Matikka, joista jälkimmäisen sisäpeli hakee vielä uomiaan. Kakkostilannetta purkava Matikka on onnistunut kärjen siirtelemisestä kakkoselta kolmoselle vain 61,5 % tehoilla, kun esimerkiksi KPL:ssä samaa roolia hoitavan Sasu Toikan vastaava prosentti on 80 %.

Kymmenen voiton putki ei ole Latvalan mukaan aiheuttanut poikkeuksellista porinaa pukukopin puolella.

“Ei olla käsitelty sen kummemmin voittoputkea tai mitään muitakaan vastaavia juttuja. Nyt mennään päivä kerrallaan ja tahti on kova. Eilinen pitää aina unohtaa mahdollisimman nopeasti, oli siellä sitten voitettu tai hävitty. Seuraava peli on aina se tärkein peli. Menneeseen ei pysty paljoa vaikuttamaan, mutta huomiseen pystyy. Se on vähän sellainen henkilökohtainen juttu, ettei jäädä hautomaan sitä edellistä peliä ja hyvin ollaan hoidettu se asia.”

Joukkueenjohtaja Marko Kivioja (kuvassa) hoitaa huoltopuolta pelien aikana Erkki Hämäläisen ja Riku Henttosen kanssa


Ottelutahti on ollut kova haaste lämpimänä alkukesänä, joten tukitoimien arvo korostuu.

Tahti on kova. Kolmas peli neljään päivään ja vasta tuossa pelattiin viisi peliä kymmeneen päivään. Kyllä nämä palauttelut, ravinnot ja oma touhu on suuressa arvossa, että vältyttäisi loukkaantumisilta. Nyt on ollut monella joukkueella miehiä poissa pelistä tai huilannut muutamaa peliä. Kyllä tämä tahti on tällä hetkellä sellainen, että se luo haasteita joukkueille ja pelinjohtajille, että pitääkö huilauttaa miehiä vai eikö pidä – missä se raja kulkee. Eipä ne loukkaantumiset yleensä ennalta ilmoittele tulostaan, vaan jonain päivänä voi joltain vain räpsähtää joku paikka jostain. Sitä tässä koitetaan ehkäistä omalla toiminnalla näissä välipäivissä, ettei ainakaan sillä omalla toiminnalla aiheutettaisi mitään sellaisia.”

Alkukausi on lähteny Vimpeli-tappion jälkeen kovaan lentoon, mutta kehitettävää löytyy varakapteeni Latvalan mukaan vielä paljon.

“Aika mukavasti ollaan päästy peliin kiinni ottaen huomioon, että alla on pelinjohtajan vaihdos. Se ottaa yleensä  oman aikansa, että päästään samalle aatokselle – varsinkin kun Matti (Iivarinen) on jokseenkin eri filosofialla kuin mitä Eero (Pitkänen) on ollut viime vuosina – mutta ollaan ihan hyvin päästy vauhtiin. Vastaavasti kyllä meillä tuossa kaarella on vielä paljon tekemistä. Ei olla oltu kovin hyviä kaaripelaamisessa, mikä on äärimmäisen tärkeä asia syksyä kohti mennessä. Siinä on varmasti harjoiteltavaa niin yhteistyössä kuin yksilötasollakin. Pyritään parantamaan kaikkia suuria ja pieniä asioita kesän mittaa, että oltaisi sitten valmiita syksyllä – jonne on toki vielä pitkä matka. Aikaa tässä vielä on fiksata ja viilailla.”

Matti Iivarisen juonia opetellaan vielä joukkueessa


Focus on päivittäisessä tekemisessä, mutta paikallispeleistä perjantainen vierasreissu Haminaan on Latvalalle yksilötasolla tärkeämpi.

“Haminaan on mukava mennä pitkästä aikaa. Siellä ei olla käyty muutamaan vuoteen ja Haminaa vastaan taisin pelata ensimmäisen pelini, mutta siitä on jo 17 vuotta. Sen jälkeen en ole tainnut Superia heitä vastaan pelatakaan. Siellä voi olla urheilujuhlan tuntua muutenkin ja hyvä niin. Saadaan tähän todellinen paikallisvastustaja. En minä ole kokenut Imatrasta tai Hyvinkäästä, että ne olisivat mitenkään kummempia kuin mikään muukaan vastus.”

KPL:n virallinen kannattajaryhmä Mustakeltaiset ry järjestää fanimatkan Haminaan perjantaina 15. kesäkuuta. Lue lisää: *Klikkaamalla tästä*

Kannattaa jo piirtää kalenteriin myös tiistai 19. kesäkuuta, jolloin Vimpelin Veto saapuu KSS Energia Areenalle.

  1. Pub Old Tomin loppuverryttelyissä Toni Laakso

  2. Otteluisäntänä Kaukokiito

  3. Voita leffaliput pelissä!

Comments


bottom of page