top of page

Otteluraportti: Täydet pisteet lopun nousulla

KPL oli melkoisessa sillassa IPV:tä vastaan toisella jaksolla, mutta niin vain se nousi Juha Korhosen kolmen kotiutuksen ansiosta puhtaaseen 0–2 (4–6, 1–3) voittoon!

Koplan parasta esitti täydellisesti mailan varressa iskenyt Juho Hacklin. ”Hakin” saldoksi tilastoitui 1+4 lyöty, 1 tuotu ja 10/10 kärkilyöntiä.

– Pallo oli risussa ja oli luottavainen olo koko ajan, Hacklin myhäili ottelun jälkeen.

Voiton myötä KPL nousi sarjassa kolmanneksi 53 pisteellä. IPV tippui sarjassa kahdeksanneksi. IPV:n paras oli lukkari Ville Liukku.

Hacklinin näytös avausjaksolla

Juho Hacklin oli avausjakson hahmo. Mies aloitti juoksujen teon upealla tavalla. Avausvuorossa palotonta ajoa ratkomaan päässyt Hacklin kiskaisi pallon kolmospesän päältä maisemiin. Tommi Mäentausta ja Anssi Lammila toivat 0–2:een.

Hacklinia tarvittiin jälleen, jotta juoksuja nähtiin. Toisessa vuorossa etutilanteessa Hacklin löi pallon kakkosjatkeelta läpi. Lammila toi 0–3 ja Hacklin kiersi kauden kolmannen kunnarinsa. Ilman penkin jalkaa myös Laakso olisi ehtinyt kotiin, mutta nyt Laakso jäi odottelemaan ”Hakkia” kolmoselle.

Juho Hacklin oli avausjakson hahmo

KPL piti IPV:n hyvin nuhteessa ulkopelissä. Lauri Rönkkö iski vastustamattomasti 1–4:ään toisen tasoittavalla. KPL sai lisäjuoksut vasta neljännen aloittavalla, kun Hacklin löi pallon merkistä keskisaumaan. Sasu Toikan kumuralla tilanne vaihtui 1–6:een.

IPV aloitti kirinsä vahvasti neljännen tasoittavalla. Jokeri Juuso Lattu kiskaisi pallon ykköstilanteessa upeasti kolmosjatkeelle. Pallo meni kauas ja tilanne kaventui Latun kunnarilla 3–6:een. Kun vielä Ville Lantiaisen lyönti kavensi tilanteen 4–6:een, alkoivat kämmenet hiota runsaslukuisella Koplan fanijoukolla. KPL kuitenkin kesti paineen ja kolmostilanteilla 7–14 jaksoa hallinnut Kopla otti jaksovoiton.

– Hyvä startti otteluun, mutta anteeksiantamattomasti annettiin IPV:lle kolme juoksua loppuun. Toisen jakson alkuun varma palon paikka vaihtui juoksuksi. Saatiin tilannetta, mutta vapaat karkasivat laittomiksi, pelinjohtaja Eero Pitkänen kertasi.

Juha Korhonen nousi synkkyydestä sankariksi

Toisella jaksolla IPV sai hyvän alun, kun Lauri Rönkön kotiutuslyönti palautui Anssi Lammilan kädestä Janne Kivipellon yli. KPL teki kahdessa vuorossa hyvin tilannetta, mutta vapaat lyönnit eivät uponneet kenttään, vaikka Juha Korhonen iskikin kovia pommeja takarajan tuntumaan.

Juha Korhonen nousi ratkaisijaksi, kun sitä tarvittiin

Kopla hyydytti IPV:n sisäpelin tämän jälkeen täysin, mutta ratkaisua piti odotella neljännen tasoittavalle saakka. KPL rakensi kärjestä takapesät täyteen. Toni Laaksolla oli yllätysmerkki päällä, mutta miehen näpäys karkasi pitkäksi. Jatkuneesta tilanteesta Korhonen otti ratkaisijan viitan harteilleen. Komea pussinpohjalyönti kolmospuolelle kiidätti Lammilan kotiin, 1–1. Jatkuneesta tilanteesta Korhonen sivalsi komean ratkaisun. Pallo merkistä kakkkosrajasta läpi ja KPL pääsi tuulettamaan runsaslukuisen ja äänekkään faniryhmän iloksi puhdasta voittoa.

– Toivottu lopputulos. Oli mahtava pelata, kun oli paljon porukkaa kannustamassa. Ulkopeli parani toisella jaksolla ja lopussa suunniteltu kolmospussilyönti toimi. Siinä oli vielä väärä alla ja ”Korelta” hieno ratkaisu loppuun. Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen, Pitkänen iloitsi.

KPL:n kakkospalkinnon sai hienosti pelannut Toni Laakso. IPV:n kakkospalkinnon pokkasi kunnarin iskenyt Juuso Lattu.

Sarja jatkuu KPL:n osalta jo tiistaina KSS Energia Areenalla Hyvinkään Tahkoa vastaan kello 18.00. Tervetuloa kannustamaan KPL voittoon!

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta