top of page

Otteluraportti: Nihkeä sisäpeli Koplan turma

KPL esitti torstaina Kankaanpään koleassa illassa vaisua sisäpeliä ja kotijoukkue Kankaanpään Maila pääsi tuulettamaan 1–0 (1–1, 2–0) voittoa. Ottelu pelattiin varsin arktisissa olosuhteissa, sillä lämpötila oli pari astetta plussan puolella ja paikoin raekuurot piiskasivat kenttää.

– Hyvää ulkopeliä lukuunottamatta kahta annettua juoksua. Sisäpelissä emme saaneet ykköstilannetta purettua, KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen kommentoi. Ykköstilannevaihdot KPL:ltä 9/25.

Avausjaksolla KPL pääsi lopulta 1–1 tulokseen. Juho Hacklin löi KPL:n ainoasta kolmostilanteesta neljännen aloittavalla tasoitusjuoksun, jonka toi Tommi Mäentausta. KaMan ainokaisen löi Sami Joukainen kotiuttamalla Joni Rytkösen. Joukaisen kotiutuksessa KPL:n Valtteri Luoman polttoheitto karkasi lukkari Janne Kivipellon yli. Hacklinin tasoitus oli kova kolmossaumalyönti.

Janne Kivipelto palkittiin Koplan parhaana

Toisella jaksolla KPL:n sisäpeli tukehtui ykköstilanteeseen ja KPL sai painetta KaMan ulkokentälle kolmostilanteiden muodossa vasta jakson kolmannessa ja neljännessä vuorossa. KPL pyöritti lyöntijärjestyksen toisella jaksolla uusiksi ja Teemu Nurmio tuli vielä kesken jakson Tommi Mäentaustan tilalle, jonka jalka hieman kramppaili. Kankaanpään juoksut tulivat toisessa vuoroparissa. Ensin Topias Liljan kentällemenoyritys ei pysynyt KPL:n räpylöissä ja Rytkönen karkasi 1–0:aan. 2–0 juoksu lähti Joukaisen kovasta kolmossaumalyönnistä, jonka toi Jukka Lankinen.

Neljännen tasoittavalla KPL onnistui sisäpelissä luomaan painetta KaMan ulkokentälle, mutta kotiutukset eivät onnistuneet. Koko ottelun kolmostilanteet KaMalle 11–7.

Juho Hacklin pelasi ulkona varmasti

KPL:n parhaana palkittiin lukkari Janne Kivipelto ja kakkospalkinnon sai Juho Hacklin.

– Vastustaja pelasi paremmin. Nihkeä keli, vastustaja käsitteli sen paremmin, Kivipelto kertoi.

KaMan ykköspalkittu oli kahdesti kotiuttanut Sami Joukainen ja kakkospalkittu Jouni Itävalo. KaMa jatkoi kotikentällä voittojen tiellä, sillä sunnuntaina joukkue kellisti Pohjanlinnan kentällä Sotkamon Jymyn.

Seuraava KPL:n ottelu on sunnuntaina 4.6. klo 16.00. Vastaan KSS Energia Areenalle tulee Koskenkorvan Urheilijat.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta