top of page

Otteluraportti: Loistavat jaksojen alut eivät riittäneet

Vimpelin Veto ja Kouvolan Pallonlyöjät tarjosivat mainiota pesäpalloviihdettä torstaina Saarikentällä. KPL oli molempien jaksojen alussa vahvasti kuskin paikalla, mutta Veto onnistui läpilyöntien ansiosta kirimään lopulta voittoon saakka. Lopputulos kirjattiin vaiherikkaan ottelun jälkeen 1–0 (5–5, 6–4).

KPL:n parhaana palkittiin hienosti numerolla kolme pelannut Toni Laakso, joka merkkautti kärkilyönnit 9/10. Kakkospalkinnon sai neljä juoksua lyönyt Juho Hacklin.

Pelinjohtaja Eero Pitkänen ei paljoa pelin jälkeen selitellyt.

– Vaiherikas ottelu. Tiukka ensimmäinen jakso. Toista johdettiin, mutta kaveri tuli ohi, Pitkänen sanaili.

KPL tuli otteluun vahvasti. Juonikkaasti vankalla itseluottamuksella pelannut Kopla siirtyi toisen aloittavan jälkeen jo 0–4-johtoon yksittäisillä kotiutuksilla. Juho Hacklin löi Severi Lassilan pompotellessa 0–1, Toni Laakso kotiutti yllätysmerkillä 0–2, Juho Hacklin kumautti 0–3 ja Valentin Ikonen lisäsi 0–4.

KPL hallitsi jaksojen alkuja

Veto kavensi Mikko Kanalan kovalla saumapuhkaisulla 1–4:een. Kolmannen tasoittavalla Veto tuli tasoihin hieman onnen avustamana. Matias Rinta-aho kavensi 2–4:een ja viimeisenä lyöjänä Janne Mäkelän epäonnistunut kotiutus tippui kuin tippuikin väliin, 3–4. Sami Haapakoski löi ykköstilanteessa vielä pallon jokeen ja kiersi kunnarin, vaikka Tommi Mäentausta olikin pallossa hyvin mukana.

Matti Latvala onnistui vielä siirtämään pompulla KPL:n 4–5 karkumatkalle, mutta Vedon Perttu Ruuskan vaihtolyönti pomppasi Juho Hacklinin vartalosta ja Haapakoski karkasi jakson päätöslukemat 5–5:een.

Hacklin avasi hanat kunnolla toisella jaksolla

Juho Hacklin piiskasi toisella jaksolla pallon Savonjokeen

Toisen jakson KPL aloitti myös väkevästi. Veto jäi ilman juoksuja omalla aloittavallaan ja Juha Korhonen löi tappimiehen yli 0–1. Veto tasoitti Janne Mäkelän vastustamattomalla lyönnillä 1–1:een. Tasoittavalla KPL iski vaihdetta silmään kunnolla. Juho Hacklin iski täydellisen vedon kolmosluukkuun palottomasta ajosta, pallo Savonjokeen ja KPL karkasi 1–3:een. Latvalan komea kumura kolmosjatkeelle siirsi tilanteeksi jo 1–4.

Vedon isku nähtiin kolmannen aloittavalla. Henri Puputti tuli purkamaan ensimmäistä kertaa ottelussa palotonta ajoa. Millintarkka kumura koppareiden välistä osui takaviivaan, meni läpi ja vain mainostaulut pelastivat pajatson tyhjenemisen, tilanne 3–4:ään. Vedon saatua päätä auki Mäkelä pääsi kokeilemaan kotiutusta. Latvala teki kuitenkin palon kotiin ja Janne Kivipelto lähti tekemään toista paloa ykköspesältä. KPL:n epäonneksi pallo pomppasi Mäkelästä katsomon alle ja Puputti karkasi kolmospesältä 4–4:een. Mikko Haukkala ja Matias Rinta-aho löivät Vedolle vielä lisäjuoksut 6–4:een.

KPL siirteli neljännen tasoittavalla Matti Saukon kolmospesälle, mutta harhaheitto pysähtyi valliin. Saukko paloi kotipesään, eikä KPL enää saanut uutta tilannetta päälle

– Kaksi kertaa oltiin hyvässä johdossa, mutta tyrtelöitiin ne. Tappio harmittaa, KPL:n ykköspalkittu Toni Laakso mietti.

Ottelun kolmostilanteet 24–19 Vedolle (avausjaksolla 12–12). Vimpelin Severi Lassila loukkasi itseään toisella jaksolla ja joutui jättämään ottelun kesken. KPL:n riveistä puuttui Sasu Toikka.

KPL:n ottelut jatkuvat sunnuntaina 9.7. klo 16.00. Vastaan KSS Energia Areenalle tulee Ossi Meriläisen edustama Kempeleen Kiri.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta