top of page

Otteluraportti: KPL murskasi Vimpelin Vedon!

Hallitseva mestari Vimpelin Veto on ollut kova kanto kaskessa KPL:lle. Viimeisin voitto Vedosta oli peräti vuodelta 2010, mutta sunnuntai-illan näytöksessä KPL pätki sinivalkoiset tylyin lukemin 2 – 0 (6-1, 4-2). Kolmostilanteet menivät KPL:lle selvästi 26-8. Yleisö KSS Energia Areenalle oli saapunut 1893 katsojan verran. Yleisö eli ottelussa erinomaisesti mukana.

– Nollasta se lähti. Nolla kesti hyvin. Puputilla yksi kotiutusyritys tänään, niin se auttaa paljon. Täytyy antaa vuoden markkinointitekopalkinto tuomareille. En ole koskaan kuullut tuollaista meteliä, pelinjohtaja Eero Pitkänen kiitteli.

Ottelun aikana tunnelma oli loistava. Yksi lyönti uusittiin katsomosta tulleen huudon takia ja pelituomari Peter Laitio tuomitsi uuden lyönnin.

“Sieltä kuului meidän kuuleman mukaan “älä” ja käytin vähän huonoa sanavalintaa”, naureskeli Laitio pelin jälkeen. Kenttähaastettelussa Laition sanavalinta oli: “Katsomosta kuului syötön aikana häiritsevä huuto”.

Sen jälkeen häiritsevää huutoa kuultiinkin enemmän kuin koskaan Eero Pitkäsen 42 kenttävuoden aikana.

Anssi Lammila voitti hutunkeiton ja valitsi KPL:lle aloittavan sisävuoron. Kärki sai heti tilannetta aikaan, mutta onnistunut kotiutus nähtiin vasta peräpäästä, kun Konsta Hyötyläinen kotiutti Sasu Toikan kolmospolttajalle suunnattulla lyönnillä. KPL piti Vimpelin ilman kolmostilannetta ja Matti Latvalan upea vapaa välilyönti riitti Tommi Mäentaustalle 2-0 -juoksun tuomiseen.

Veto sai ensimmäisen kolmostilanteensa vasta kolmannella sisävuorollaan, mutta Janne Kivipellon nopeatahtinen lukkarointi sotki kolmosella olleen Sami Haapakosken pasmat niin pahasti, ettei kaikkien aikojen etenijäkuningas liikahtanut ollenkaan kolmoselta kolmannen syötön jälkeen.

Neljännellä sisävuorollaan KPL pisti täyden höyryn päälle. Juho Hacklin kotiutti Matti Saukon ulkokentän häsellyksen avustuksella, Toni Laakso lisäsi johtoa upealla kumuralla kolmosjatkeelle. Henri Puputti sai lyönnin vain vaivoin katki. Juha Korhonen sai oman juoksutilinsä auki niin ikään linjanmiesten avustuksella. Seuraavana yrittäjänä oli Janne Kivipelto. Kakkospolttaja Severi Lassila nappasi ensimmäisestä kumurasta komean syöksykopin, mutta Matti Latvala pysyi tiukasti pesällä. Seuraava veto Kivipellolta kantoi koppareiden eteen ja Latvala toi pelin jo 6-0:aan.

Kopla jatkoi vahvaa tekemistä myös toisella jaksolla

Vimpelin tähtipelaajat Mikko Kanala ja Sami Haapakoski saivat muutamaan otteeseeen huomata Valtteri Luoman kovan heittokäden työssään, kun kokeilivat Luoman tonttia. Vedon kärki toimi erittäin huonosti ja Olli Heikkalan kentällemenotilasto näytti 0/4. Muutenkin nollatilanne oli Vedolle haastava. Vedon kavennusjuoksu tulikin peräpäästä, kun Tuomo Lönnmarkin lyönti meni kakkospuolen läpi VMP-terassin eteen ja Mikko Kanala kirmasi kotiiin.

– Tasaista suorittamista se vaatii, jos haluaa menestyä, Koplan parhaana palkittu Janne Kivipelto totesi.

Toisen jakson alkuun Janne Mäkelä pääsi yrittämään Haapakosken kotiuttamista laihoin tuloksin. Tasoittavalla Laakso kotiutti Lammilan ja Valtteri Luoma iski viimeisenä lyöjänä KPL:n kakkospalkitun Teemu Nurmion kotiin.Veto pidettiin pitkään nollilla ja pahimmillaan Vedon Jere Saukolle tuli yksi kolmen palon lyöntivuoro. Kolmannen tasoittavalla Nurmio pisti pallon jo neljännen kerran tällä kaudella läpi. Viimeisenä lyöjänä iskenyt Nurmio pamautti pallon voimalla läpi kolmosrajasta ja Laakso ja Latvala toivat pelin 4-0:aan. Veto sai viimeisellä sisävuorollaan pientä kiriä päälle. Janne Mäkelän kova keskisaumaniitti ja Tuomo Lönnmarkin upea kumura kakkosjatkeelle tarjosivat Vedolle vielä vähän toivoa, mutta lisäjuoksuja ei nähty, joten KPL:n ei tarvinnut pelata viimeistä sisävuoroaan.

Lehdistöpoiminnat:

Sami-Petteri Kivimäki, Vedon pelinjohtaja: “Kaveri löi hienosti tänään, löi pomppua ruutuun ja teki tilannetta. Jos jonkinlaista positiivista hakee, niin meidän takatilanne oli hyvä. Isoin syy miksi hävittiin oli meidän huono sisäpeli. Isossa kuvassa Kouvolaa voi tästä päivästä eteenpäin pitää varteenotettavana mestarikandidaattina.”

Henri Puputti, Vedon ykköspalkittu: “Kyllä täytyy sanoa, että vastustaja oli tänään hyvä. Ei sallinnut virheitä ja hyvätkin lyönnit haettiin välillä pois. Tää on mun lempipaikka pelata vieraspelejä, täällä kulkee aina.”

KPL:n kausi jatkuu tiistaina Helsingissä Sotkamon Jymyä vastaan. Seuraavan kerran kotiyleisöä hemmottellaan sunnuntaina 4.6. kun vastaan tulee Koskenkorvan Urheilijat klo 16.00.

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta

Comentarios


bottom of page