top of page

Otteluraportti: Koplan voittoputkelle päätös Helsingissä

Roope Korhonen oli Helsingin herra tiistaina. Korhonen löi ottelussa kuusi juoksua ja Sotkamon Jymy voitti ottelun 2–0 (4–2, 4–2). KPL:n seitsemän ottelun voittoputki katkesi samalla tappioon. Korhonen nousi lyöntiensä ansiosta viiden tähden pelaajaksi pesispörssissä. Korhonen on pesispörssin tilastossa sijalla 11. KPL:stä tilastorajoja rikkoivat 300. tuodun tilastoinut Matti Latvala ja Juho Hacklin, joka sivalsi 900. kärkilyöntinsä.

– Parempi voitti, siitä ei kahta sanaa. Alussa päästiin keulille, mutta eka ulkovuoro oli heikko. Käsistä annettiin juoksut ja jouduttiin takamatkalle. Eikä saatu kiriä aikaan, KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen myönsi.

Avausjaksolla KPL aloitti juoksujen teon Toni Laakson kotiutuksella. Matti Latvala toi uransa 300. juoksun. Tasoittavalla Roope Korhosen avausjuoksu livahti Valtteri Luoman räpylän alta ja 2–1 tirskahti Latvalan hanskasta.

KPL ei pystynyt vastaamaan Jymyn sisäpeliin. Toni Kohonen ja Korhonen lisäsivät johdon 4–1:een, ennen kuin KPL sai Juho Hacklinin lyönnillä kavennuksen 4–1:een.

– Ykköstilanne saatiin alussa purettua. Ajoittain hyvä ei kuitenkaan riitä. Kaveri pääsi kuskin paikalle. Nousu vaatisi lukuisia onnistumisia putkeen, Pitkänen jatkoi.

Teemu Nurmio palkittiin KPL:n parhaana

Toisella jaksolla Jymy jatkoi vahvasti ja Roope Korhosen mailasta lähtivät myös toisen jakson avausjuoksut. 1–0 juoksussa Anssi Lammilan polttoheitto ei pysynyt Janne Kivipellon räpylässä, 2–0 tuli komealla saumalyönnillä. KPL pelasi hyvän toisen vuoroparin. Ensin Kopla uunotti Jymyn Niko Korhosta komealla kikalla ja tasoittavalla Valentin Ikonen kavensi 2–1:een.

– Toisella jaksolla samanlaista. Sinnittelyä perässä, ei oikeaa uhkaa. 2–2 tasoitus oli lähellä, mutta Jere Vikströmiltä siihen hyvä suoritus. Roopen 6/6 kotiin, siinä oli hyviä lyöntejä joukossa. Valitettavasti täytyy todeta, että emme osanneet vieläkään täällä pelata, KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen kertoi.

Ikosen lyöntivuorolla Pitkänen laittoi uudelleen merkin päälle, mutta Pitkäsen kehuma Jere Vikströmin suoritus oli yksi illan komeimmista. Täpärä palo kotipesään sammutti KPL:n alkanutta roihua. Jymy tuli omalle sisävuorolleen hurjana. Niilo Piiponniemi ja Korhonen löivät pallon takaa läpi ja Jymy siirtyi 4–1-johtoon.

Matti Latvalan kavennus neljännen tasoittavalla oli laiha lohtu. Sisäpeli ei enää kyennyt tuottamaan tilannetta ja Jymy pääsi juhlimaan voittoa.

– Ei juhlittu voittoja, eikä jäädä tappiota suremaan, Pitkänen tiivisti.

KPL:n parhaana palkittiin kakkosena 5/6 kärkilyönnit tilastoinut Teemu Nurmio. Kakkospalkinnon pokkasi jokerina 5/8 kärkilyönnit netonnut Toni Laakso.

KPL:n sarjakausi jatkuu jo torstaina Kankaanpään Mailan vieraana. Ottelu on kuultavissa suorana lähetyksenä Koplaradiosta.

teksti: Harri Liekola kuva: Teemu Parta