top of page

Otteluraportti: Koplalla ote pronssista – Toikan kunnari ratkaisi Joensuussa

KPL otti Joensuusta 0-2 (1-3, 1-2) -voiton tiukan kamppailun jälkeen. Pronssi on katkolla lauantaina Kouvolassa.

Pronssipeli sujui tasaisissa merkeissä, sillä koko kamppailussa nähtiin vain seitsemän juoksua. KPL kukisti Joensuun Mailan lopulta tiukalla ulkopelillä ja Sasu Toikan (kärkilyönnit 7/9) läpilyönnillä.

Matti Latvala (4/6) kotiutti kahdesti, Juho Hacklin puolestaan toi kaksi juoksua.

– Tällainen syksyinen taisto. Olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Hoidimme pelin, parhaana palkittu Toikka tuumi.

Tilanteet olivat sunnuntaina vähissä. KPL rakensi kymmenen ja joensuulaiset 14 kolmostilannetta.

– Molemmille tuli myös takapaloja jonkin verran. Kestimme kotiutustilanteet: Kun kaverin lyönnit eivät onnistuneet, emme antaneet räpylästä juoksuja, pelinjohtaja Eero Pitkänen analysoi.

Ensimmäinen jakso alkoi kouvolalaisten komennuksessa, kun Latvala kotiutti takaa läpi karanneella lyönnillä sekä Anssi Lammilan että Hacklinin. JoMa kuitenkin vastasi huutoon, kun Juha Niemi kotiutti seuraavassa vuoroparissa Konsta Piirosen.

KPL:llä oli hetken vaikeuksia päästä kentälle, sillä hyvänä ulkopelijoukkueena tunnettu JoMa ei antanut mitään ilmaiseksi. Kouvolalaiset saivat kuitenkin pian virtaa Matti Saukon erinomaisista ulkopelisuorituksista.

KPL oli ulkona vahva ja sisällä riittävän hyvä


KPL meni lopulta menojaan jokeripaidassa pelanneen Toni Laakson kotiutuksella. Vierailijoista huokui halu voittaa jakso, eivätkä joensuulaiset pystyneet hassuttamaan särmää ulkopeliä.

– Ei riittänyt ilme voittoon. Jos tuo ilme olisi jokin ilme, se ei olisi minkään näköinen, JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen harmitteli.

Kunnaria kiertämään

Toisen jakson juoksujen lyömisen aloitti sen sijaan JoMa. Aleksi Rautiainen kotiutti Lauri Kivisen, mutta juoksu jäi lopulta isäntien illan viimeiseksi.

Kopla kiristi ulkopeliä entisestään. Isäntien oli vaikeaa rakentaa tilanteita.

Viimeiset naulat joensuulaisten arkkuun löi Toikka, joka pamautti pallon takakentältä keskeltä läpi. Hacklin juoksi lyönnillä kotiin, ja Toikka kiersi itse kunnarin.

– Yritimme saada painetta, mutta se jäi löperöksi, puolivillaiseksi tupsutteluksi. Silloin on hyvä olla hyvä ulkonakin, Pennanen puhisi.

Sasu Toikka ratkaisi toisen jakson kunnarillaan


JoMa ei pystynyt enää vastaamaan peliin, joten KPL nappasi ensimmäisen kiinnityksen pronssimitaleihin.

Pronssi on katkolla ensi lauantaina 16.9. Kouvolassa. Ottelu alkaa klo 16.00! KPL:n edellisestä pronssimitalista on jo 40 vuotta aikaa. Tervetuloa kannustamaan Kopla mitaleille!

– Vaikka Mehtimäki on mukava paikka, meidän ei ole pakko tulla tänne sunnuntaina. Pitää saada poikki, Pitkänen myhäili.

Pallonlyöjien Snapchatista voi seurata ensimmäisen pronssimatsin kulkua fanibussin kyydissä.

teksti: Anni Saarela kuvat: Teemu Parta

Σχόλια


bottom of page