top of page

Otteluraportti: Kopla tykitti palloa Mantun monttuun!


KPL haki täydet kolme pistettä sarjanousija Siilinjärven Pesikseltä komealla esityksellä. Avausjaksolla Kopla tykitti peräti 12 juoksua, mutta toisella jaksolla jaksovoitosta taisteltiin loppuun saakka. Kolme pistettä Koplan matkaan lähti lukemin 0–2 (4–12, 3–4).

– Jos joskus, niin kyllä pelinjohtaja voi tänään olla erinomaisen tyytyväinen joukkueen esitykseen, ei siinä tarvinnut kuin vierestä katsoa, kun pojat hoitivat homman monilla hyvillä lyönneillä, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen hehkutti.

Ottelun ensimmäinen vuoropari oli juoksuton, mutta toisessa vuoroparissa Kopla aloitti tykityksen. Pelin ensimmäinen lyöty juoksu lähti Matti Saukon mailasta, joka kumautti pallon Mantun monttuun ja juoksi kunniaa.

Kopla jatkoi tykitystä Matti Latvalan kotiuttaessa Saukon ja Janne Kivipellon sekä Valtteri Luoman lyödessä miestä kotiin. SiiPe kavensi tasoittavalla vuorollaan juoksueroa yhdellä Kimmo Lukkarin onnistuessa kotiutuksessaan.

KPL näytti menevän menojaan jaksolla jo kolmannessa vuoroparissa, kun Antti Hartikaisen sekä Kivipellon onnistuneilla kotiutuksilla Kopla johti jo 1–6. SiiPe kuitenkin ilmoittautui vielä mukaan kolmella juoksulla ja nousi kahden juoksun päähän Koplasta.

Jakson ratkaisu nähtiin neljännen aloittavalla, kun Juho Hacklin kumautti pajatson tyhjäksi komealla takakentälle suuntautuneella lyönnillä. Pallo vieri aina monttuun asti ja Kopla siirtyi kuuden juoksun karkumatkalle.

Kopla lisäsi johtoa vielä kahdella juoksulla, kun kokoonpanoon palannut Toni Laakso löi vastustamattomalla lyönnillä Roope Koskelaisen kotiin. Loppusilauksen jaksolle antoi vielä kertaalleen Hacklin ja 12 juoksua oli täynnä.

–  Kyllähän se peli aina maistuu, kun tulee hyviä lyöntejä, niin se heijastuu koko peliin. Joukkueena meiltä oli myös hyvä peli, pieni tauko oli ja siinä on aina vaaranpaikka tulla tällaiselle nihkeälle kentälle, ottelun parhaana palkittu Janne Kivipelto kommentoi.

– Yllättävän paljon tuli kuitenkin kolmostilanteita ja tietysti ensimmäisellä jaksolla myös juoksuja. Tyytyväinen saa olla.

Toisella jaksolla voitosta väännettiin huomattavasti tasaisemmissa merkeissä, kuin ensimmäisellä. SiiPe menikin heti kättelyssä johtoon Lukkarin illan kolmannella kotiutuksella.

KPL kuitenkin nousi toisen tasoittavalla rinnalle ja ohi, kun Laakso ja Kivipelto löivät kummatkin yhden mieheen komeilla kotiutuslyönneillä. Laakso löi vielä Koplan kahden juoksun karkumatkalle kolmannen tasoittavalla.

Siilinjärven Pesis ei kuitenkaan luovuttanut. Samu Vainikainen kotiutti ensin veljensä Simo Vainikaisen ja toi kotijoukkueen juoksun päähän. Hetken päästä Lukkari löi illan neljännellään juoksut tasan. Tämän enempää SiiPe ei kuitenkaan juoksuja saanut ja Kopla varmisti voiton.

Huippuvireessä oleva Hacklin piti vielä huolen, ettei lisäpiste mennyt liiton haltuun, vaan lähti KPL:n mukana Kouvolaan.

– Toiselle jaksolle tiesimme, että sieltä tulee tiukka vääntö, mutta kestimme sen ja otimme vielä tärkeän voittojuoksun, että saimme sen kolmannen pisteen myös mukaan, Kivipelto kertasi.

– Onnistujista täytyy nostaa esiin Hacklin ja Kivipelto sekä Laakson Toni myös kotiutuspuolella. Toisella jaksolla oli tiukkaa, niin kuin odottaa saattoi, niin Tonilta oli siinä todella hyvää kotiuttamista sekä tilanteen jatkamista, Iivarinen kehui.

Pitkään KPL ei kuitenkaan voi voittoa juhlia, sillä matka jatkuu jo heti torstaina vieraspelillä Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Viime Imatran vierailusta Koplalle jäi rutkasti hampaankoloon, kun IPV vei ottelun lukemin 2–0.

– Hyvin nopeasti tulee seuraava peli ja tästä pitää toipua ja alkaa rakentamaan uutta. Ei ole pitkä aika, kun kävimme Imatralla ja olimme siellä todella huonoja. Meillä on siellä nyt tasonnoston paikka ehdottomasti, että voimme aidosti taistella sen pelin voitosta.

Comments


bottom of page