top of page

Otteluraportti: Kopla tasoitti voitot jännitysnäytelmän jälkeen

KPL osoitti sitkeyttä ja periksiantamattomuutta perjantaina lähes 2500 katsojan riemuksi. KPL väänsi avausjakson tukalasta tappioasemasta tasoihin ja marssi toisella jaksolla Vedon yli Juha Korhosen johdolla. Lopputulos 1-0 (4-4, 4-3). Ottelusarja jatkuu tasatilanteessa 1-1 sunnuntaina Vimpelissä. KPL vei kolmostilanteet 19-12 (avausjaksolla 7-8)

-Kyllä se tuo ulkopeli oli, nyt se kesti koko pelin. Jos otetaan tuo viimeinen Mäkelän lyöty tuosta pois, niin pallo taisi olla kuusi kertaa välissä. Yksi taisi tulla hanskasta, mutta kumminkin. Sitten 12 kolmostilannetta tuollaiselle sisäpelijoukkueelle, niin kyllähän se oli voiton avain, Juha Korhonen mietti.

Konsta Hyötyläinen nosti Koplan peliin mukaan


Avausjaksolla Veto oli mennä menojaan komealla lyöntipelillä. KPL:n peräpään osasto oli kuitenkin toista mieltä. Konsta Hyötyläisen kaksi ja Valtteri Luoman yksi kotiutus nostivat henkeä KPL:n leirissä. Lopulta myös Vedon sisäpeli tukehtui ja Matti Latvalan tasoitus 4-4:ään riitti tasapeliin.

– 1-4-tilanteesta Vimpeliä vastaan ekan jakson nousu oli kyllä hieno suoritus pojilta ja sitten vaikka meille sattui nyt näitä vaivoja tai Laakso siitä putosi pois, niin tuota: pojat tappeli tänään! Ne tappeli tänään ja tuli virheitä, niin kuin näihin tulee ja oli turpakäräjiä ja muuta. Tässä oli paljon sellaista, mitä näissä peleissä pitää ollakin, oikein kunnon tunnetta, pelinjohtaja Eero Pitkänen iloitsi.

Juha Korhosen näytös ratkaisi

KPL menetti Toni Laakson ensimmäisen jakson lopulla jokeriksi ja toiselle jaksolle Matti Saukko tuli mukaan ulkopeliin. Juoksuja piti odotella toiseen vuoropariin ja Juha Korhosen lyöntivuoroon. Pienestä väärästä lähtenyt kotiutus yllätti Vedon koppari Mikko Haukkalan ja kenttä rullasi 2-0:aan.

– No joo, siinä kävi tuuri siinä lyönnissä. Kyllä niitä on kiroiltu tässä runkosarjan aikana kerran jos toisenkin, kun ne on mennyt puolimetriä takalaittomaksi. Sitten oli toisaalta sellaisia lyöntejä, millä piti pinna tulla, mutta syystä tai toisesta ei etenijät liikkuneet. Pääasia, että voitto tuli, Korhonen kertasi.

Juha Korhonen oli illan ykköstähti


Korhonen lisäsi KPL:n johtoa 3-0:aan ennen kuin Veto sai yskinyttä sisäpeliään hieman vireeseen. Perttu Ruuskan ja Janne Mäkelän kotiutuksilla Veto nousi 3-2:een. Korhosen illan neljäs neljännen aloittavalla sai yleisön jälleen syttymään. Lisää bensaa hurmioituneen kotiyleisön liekkeihin tuli neljännen tasoittavalla. Veto rakensi takatilanteen kärjestä, mutta Matti Latvala esitti ratkaisevan hiipivän tiikerin loikan Puputin kumuraan ja Vedon suurin syömähammas tuhottiin. Perttu Ruuskan lyöntivuorolla etenijät haavoittuvat ja KPL vetäytyi ennen viiimeistä lyöjää Janne Mäkelää turvaamaan voittoa.

– Sitten oikeastaan tuo Latvalan kiinniotto oli sellainen taistelun ruumiillistuma loppuun. En oikein osaa tätä sen kummoisemmin analysoida. Sarja on 1-1 ja jatketaan sunnuntaina ja tiistaina nyt ainakin.

Valtteri Luoma syöksyy näyttävästi pallon kiinni


Kuuma välieräsarja jatkuu sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä kello 16.00.

– Hyväthän meillä on mahdollisuudet, mä olen hyvin luottavainen, että pystytään siellä voittamaan. Viimeksi oli jo lähellä. Pelin pitää vain kestää koko ajan, niin sillä mä uskon että se voitto tulee, Korhonen uskoo.

Pelinjohtaja Eero Pitkänen komppasi Korhosta.

– Kyllä meidän pitää siellä ulkona kestää. Se on se lähtökohta ja ei saa antaa yhtään helppoa juoksua. Katotaan nyt, viimeksi pelattiin erinomaisen hyvä peli sisällä ja itse ajattelin ennen peliä, että sellainen 12-15 kolmostilannetta, ne pitää pystyä käyttämään hyvin, mutta tulikin vähän enemmän. Mä en oikein osaa tuota sunnuntaitakaan miettiä, kun tässä on menty niin haipakkaa, katellaan sitä sitten huomenna, Pitkänen päätti.

Seuraavan kerran KSS Energia Areenalla pelataan neljäs välieräottelu tiistaina 5.9. klo 17.00.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Commenti


bottom of page