top of page

Otteluraportti: Kopla taisteli, mutta taipui supervuorossa

KPL oli tullut Vimpelin Saarikentälle voittamaan, mutta taipui lopulta niukkaan tappioon supervuoroparin jälkeen välierien avausottelussa 2–1s (3–5, 11–5, 1–0).

– Alussa oikeinkin hyvä tekemisen meininki. Näkyi taululla ja ulkopelissä. Tultiin tänne voittamaan. Toisen kerran sataan vuoteen oli sen näköistä, vakuuttavasti kärkeä 10/10 onnistumisilla vaihtanut Anssi Lammila kertoi.

Kopla oli avausjaksolla tukevasti kuskin paikalla koko ajan. Juoksun teon KPL aloitti toisen aloittavalla, kun Juha Korhonen sivalsi pallon taakse ja Lammila karkasi 0–1:een. Sasu Toikka löi lisäjuoksun 0–2:een Olli Heikkalan räpylän kautta.

Mikko Kanalan loistavan etenemisen ansiosta Veto kavensi 1–2:een, mutta KPL jatkoi rummutusta kolmannen aloittavalla. Toni Laakso löi läpi kolmospesän päältä ja Tommi Mäentausta juoksi 1–3:een. Kolmannen tasoittavalla Toikka ja Janne Kivipelto hoitelivat nopeasti palot ajotilanteesta ja KPL pääsi jatkamaan juoksujen tekoa. Toikan ja Korhosen kotiutuksilla KPL rynnisti 1–5-johtoon. Veto sai Perttu Ruuskan lyönneillä kavennettua jakson 3–5:een, mutta Ruuska paloi ykköselle viimeisellä lyönnillä ja jakso päättyi ansaitusti KPL:n voittoon. Vedolle tuli paha takaisku neljännessä vuorossa, kun sieppari Matias Rinta-aho loukkasi polveaan. Veto joutui jatkamaan peliä 11 pelaajalla.

– Toinen jakso niin perinteisesti lipsahtaa ensimmäinen kunnari ja sitten alkaa rummutus. Tasokas vastustaja ei ole varaa antaa siimaa. Supervuorossa päästiin yrittämään kolmesti kotiutusta, mutta Puputti haki hienosti syöksymällä kopin. Kaveri löi sitten vastustamattomasti väliin. Pienet on erot, mutta näitä pitää vain pystyä kääntämään.

Joukkueet nyhjäsivät toisen jakson avausvuoron nollilla, kunnes Vedon Mikko Kanalan kentällemenolyönti karkasi koppari Juho Hacklinin hallusta ja Kanala kiersi kunnarin. Veto sai tästä iskun päälle ja karkasi 5–0:aan. KPL ei luovuttanut, vaan kakkoskärki sivalsi Konsta Hyötyläisen ja Valtteri Luoman lyönneillä kavennukset 5–2:een. Teemu Isoketo onnistui kolmannen aloittavalla viimeisenä lyöjänä iskemällä pallon merkistä väliin, tilanne vaihtui 6–2:een. Juho Hacklinin komealla kolmosrajavedolla KPL kavensi 6–3:een ja Korhosen merkattu välilyönti kavensi jo 6–4:ään.

Veto oli ahtaalla neljännen aloittavalla. Kahden palon tilanteessa ajoa purkanut Ruuska löi pallon Konsta Hyötyläiselle, mutta varmalta näyttänyt palo vaihtui harhaheiton myötä juoksuun. Pahasti aurinkooon joutunut Hyötyläinen lipsautti Tuomo Lönnmarkin helpohkon pallon jokeen kolmosrajasta ja kenttä tyhjeni ajotilanteessa. Tilanne yhtäkkiä 11–4:ään. Korhonen löi vielä kavennuksen, mutta se oli laiha lohtu.

Ratkaisua haettiin supervuoroparista, jonka KPL aloitti sisävuorolla. Yhden palon ajo oli tuottaa avausjuoksun, mutta täpärä palo kotipesään tuhosi KPL:n aikeet. Matti Latvala jatkoi ajoa kahdella palolla mutta Puputin upea syöksykoppi pelasti Vedon. Myös Toikka pääsi vielä yrittämään kotiutusta, mutta viimeinen lyönti leijaili kopiksi. Vedon tasoittava oli vakuuttava. Kärjestä paloton ajo ja Janne Mäkelä löi palloa väliin. Tommi Mäentausta pääsi vielä heittämään, mutta Isoketo syöksyi niukasti voiton Vedolle.

– Tyytyväinen olen lataukseen millä tultiin. Täällä on sellainen vastustaja, että jos antaa löysiä, niin sitten siinä käy niin kuin toisella jaksolla kävi. Perjantaina jatketaan taistelua, pelinjohtaja Eero Pitkänen tuumasi.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta