top of page

Otteluraportti: Kopla punnersi tiukan voiton JymyJusseista!


Yli 2000-päinen yleisö näki perjantai-iltana melkoisen määrän tilanteita ja sattumuksia, kun KPL ja Seinäjoen JymyJussit ottivat KSS Energia Areenalla yhteen. Ensimmäinen jakso päättyi tasan ja toisella KPL nousi niukkaan voittoon ja kaksi pistettä jäi Kouvolaan lukemin 1–0 (3–3, 4–3).

– Hieman sotkuinen peli, eikä oikein sellaista selkeää kaavaa ollut. Ylimääräisiä juttuja tuli paljon pitkin peliä, joita ei ihan joka peliin tule. Tyytyväinen pitää olla voittoon, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi.

Ottelu käynnistyi JymyJussien lyöntivuorolla ja vierailijat siirtyivätkin saman tien johtoon Vimpelin Vedosta täksi kaudeksi Seinäjoelle siirtyneen Henri Puputin lyödessä Sami-Jukka Korvolan kotiin.

Kopla kuitenkin vastasi hienosti JymyJussien hyökkäykseen ja iski kaksi juoksua. Juho Hacklin onnistui kotiuttamaan Santeri Löppösen ja Matti Latvala puolestaan Antti Hartikaisen.

Jakso kuitenkin pysyi kireänä, kun Jukka-Pekka Vainionpää löi illan ensimmäisellään jakson jälleen tasoihin. Toni Laakso vei kuitenkin mustakeltaiset jälleen johtoon toisen tasoittavalla.

Vainionpää toi JymyJussit jälleen tasoihin kolmannen aloittavalla. KPL:llä oli jakson viimeisellä lyöntivuorolla vielä mahdollisuus jaksovoittoon, mutta ajolähdön viimeisellä lyönnillä etenijät eivät liikkuneet ja näin ollen jakso päättyi tasan 3–3.

– Itse aiheutimme itsellemme tukalan olon. Kaarella vähän epätyypillisesti nukuimme hieman ja ulkopelissä jäi aika monta paloa ottamatta, ottelun parhaana palkittu Juho Hacklin kertasi.

Hacklin löi toisen jakson avaavalla vuorolla komeasti Koplan johtoon. Jussit kuitenkin vastasivat hienosti toisen tasoittavalla, kun Vainionpää ja Henri Itävalo löivät miestä kotiin.

Hienosti illan aikana lyönyt Laakso onnistui jälleen kotiutuksessa kolmannen aloittavalla, kun Matti Saukko kirmasi kotiin. JymyJussit laittoivat Koplan tukalaan tilanteeseen, kun Elmeri Lieto vei vierailijat 2­–3-johtoon kolmannen tasoittavalla.

KPL:n oli siis pakko onnistua neljännen aloittavalla, jotta mahdollisuudet voittoon säilyisivät. Ja niin se myös teki. Löppönen ja Roope Koskelainen rakensivat hienosti tilanteen ja Saukko juoksi harhaheiton turvin kotiin.

Löppönen paloi niukasti kotipesään, mutta heti perään Laakso kotiutti viimeisenä lyöjänä Roope Koskelaisen ja KPL siirtyi johtoasemaan.

JymyJussit olivat omalla vuorollaan jo lähellä tasoitusta, kun Kopla heitti harhan kolmospuolelta. Hacklinin ja Valtteri Luoman kovat heitot kuitenkin polttivat etenijän kotiin. Kolmas palo tuli myös kotipesään, kun Atte Kontion vauhti ei aivan riittänyt ja näin ollen voitto jäi Kouvolaan.

– Kävelin selin omalle paikalle ja kun käännyin, niin ajattelin, että tekevätkö he jotain hämyä. Näin sivusilmällä, kun pallo meni jatkeelle ja jokerit huusivat, että nyt on kiire. Täysillä linkasin pallon ”Vatulle”, onneksi tuli täydellinen pituus heitolle, Hacklin kertasi viimeisen vuoron polttotilannetta.

– Paras vire ei löytynyt ensimmäisellä jaksolla, mutta pikkuhiljaa se parani ja lopussa pelasimme hyvin ja silloin oli kaikki pelissä, Iivarinen päätti.

KPL:n kausi jatkuu jo heti sunnuntaina, kun joukkue matkaa Hyvinkäälle Tahkon vieraaksi. Seuraava kotipeli on niin ikään Hyvinkään Tahkoa vastaan sunnuntaina 28.7. Silloin kyseessä on hyväntekeväisyysottelu ja portit aukeavat jo kello 15:30! Tervetuloa!

Comments


bottom of page