top of page

Otteluraportti: Kopla nappasi toisen voiton – sarja katkolla torstaina Kouvolassa

KPL nappasi keskiviikkona Koskenkorvalta toisen voiton 0–1 (2–4, 4–4) tuloksella. Sarja on katkolla torstaina Kouvolassa klo 17.30 alkaen.

Koplan kirkkaimmat tähdet olivat kolmen kotiutuksen Matti Latvala, neljästi kotiuttanut Juha Korhonen sekä erinomaista työtä tehneet Anssi Lammila, Juho Hacklin sekä Matti Saukko. Ulkopelissä Valtteri Luoma ja Latvala olivat mainiossa vireessä.

– Ensimmäisessä pelissä ei ollut lyöntipeli kohdallaan. Siitä lähdettin parantamaan ja siinä onnistuttiin. Ulkona jatkui hyvä tatsi. Tosi paljon on tullut lyöntejä, siinä on mahtava pelata, kun pääsee pelaamaan. Useampaankin kotiutukseen olisi ollut paikkoja, KPL:n ykköspalkittu Matti Latvala sanaili.

– Parannettiin ensimmäiseen peliin. Ei riitä vielä, pitää olla parempi. Huolimattomuusvirheitä tulee ja niitä ei kärsisi tulla, Kossun ykköspalkittu Veli-Pekka Yli-Hirvelä kertoi.

Avausjaksolla Kopla löi palloa väliin

KPL karkasi heti ensimmäisen tasoittavalla 0–2 karkumatkalle Juha Korhosen ja Janne Kivipellon välilyönneillä. Toisen tasoittavalla Matti Latvala löi pallon merkistä väliin ja tilanteeksi 0–3. Kossu kavensi Jere Dahlströmin saumapuhkaisulla ja harhaheitolla 2–3:een kolmannen aloittavalla.

Matti Latvalla oli kovassa iskussa


Matti Latvala otti kuitenkin joukkueen harteilleen ja sivalsi pallon uudestaan väliin, 2–4. Valtteri Luoma sai paljon painetta jakson lopussa, mutta kesti vaikeatkin lyönnit.

– Meillä oli kotiutuksissa tänään muutama laadukkaampi laaki. Paljon lyötiin vapaita, sitä ei saatu ehkä tippumaan niin kuin ajateltiin. Rauha ja maltti oli koko ajan. Koskenkorva on pitkänsitkeä porukka, onneksi kestettiin lopussa, pelinjohtaja Eero Pitkänen mietti.

Tiukka loppu, KPL kesti

KPL otti ohjat myös toisella jaksolla, mutta Kossu ei luovuttanut. Korhosen kahdella kotiutuksella KPL meni 0–2-johtoon, mutta Jere Dahlströmin ja Jukka Latvalan lyönneillä Kossu tuli tasoihin toisen tasoittavalla. KPL ei tästä hätkähtänyt, vaan Korhonen ja Latvala lakaisivat Koplan uudestaan karkumatkalle 2–4:een kolmannen aloittavalla.

Tiukkaa kilpaa voitosta


Lisäjuoksuja piti odottaa Kossun neljännen tasoittavalle. Paloton ajo ei tuottanut tulosta, kun Dahlströmin lyönti jäi Toni Laaksolle. Jatkuneesta tilanteesta KPL sortui uudestaan harhaheittoon ja Kossu sai lahjana kavennuksen 3–4:ään. Viimeisenä lyöjänä Jukka Latvala löysi välistä tilaa ja jakso tasoittui 4–4:ään. KPL piti kuitenkin kahdella palolla tilanteen hallinnassa ja Sasu Toikka pääsi polttamaan Kossun pyristelyt kakkospesälle.

– Molemmissa peleissä on tehty virheitä räpylässä. Palon paikat jätettiin käyttämättä. Ei pystytty kauden parhaaseen, vaikka parannettiin. Tilannemäärä hyvä, mutta kotiutuksiin hävittiin, Kossun viuhkamies Tomi Niskanen manaili.

Voiton myötä KPL:llä on puolivälierissä katkaisun paikka torstaina Kouvolassa. Ottelu alkaa kello 17.30!

Ottelu on PKST:n 35-vuotisjuhlaottelu. Pub Old Tomin jälkipeleissä Juho Hacklin!

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Comentarios


bottom of page