top of page

Otteluraportti: Kopla nappasi supervuorossa isot pisteet kultajuna Sotkamon Jymyltä!

Hellekeli paahtoi KSS Energia Areenalle saapuneita katsojia ja sehän tiesi sitä, että pelikeli oli mitä mainioin! Kopla sisuuntui huonon ensimmäisen jakson jälkeen ja nappasi ensin toisen jakson voiton ja lopulta koko pelin voiton supervuoroparissa lukemin 2-1 (2-3, 8-3, 1-0).

Aurinko paistoi läpi päivän lähes pilvettömältä taivaalta, joten pelikeli helli niin joukkueita kuin paikalle saapunutta yleisöäkin. Yleisöä paikalla oli riemastuttavat 2411 katsojaa!

Kopla aloitti ottelun räväkästi ja paukutti heti avauslyöntivuoroon ensimmäisen juoksun Matti Latvalan kotiuttaessa Anssi Lammilan. Jatkoa seurasi heti toisella lyöntivuorolla, kun tällä kertaa hurjassa lyöntiputkessa olevan Sasu Toikan oli kunnia kotiuttaa kapteeni Lammila.

Tämän jälkeen alkoi Jymyn nousu. Vierasjoukkue kavensi ensin toisen tasoittavalla ja meni lopulta ohi kolmannen tasoittavalla. Kaksi ensimmäistä juoksua oli Jymyn parhaaksi palkitun Roope Korhosen käsialaa ja kolmas, jakson voittojuoksu, puolestaan Markus Tuikan heiniä.

Anssi Lammila pelasi loistavan ottelun


Sotkamon Jymy koki ensimmäisellä jaksolla pieniä kokoonpano huolia, kun ensin ennen ottelun alkua Saku Hakkarainen loukkasi nilkkansa alkulämmittelyissä ja sen jälkeen Antti Hartikainen loukkasi pohjettaan heti ottelun alussa. Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan Niko Korhonen joutui jättämään pelin kesken piikkarin piikin aukaistua miehen etusormen.

Antti Hartikainen kuitenkin palasi takaisin Jymyn rosteriin toiselle jaksolle.

– Ensimmäinen jakso oli vähän sellainen, että en kovin tyytyväinen siihen meininkiin ollut. Oltiin vähän varauduttu siihen, että näitä tiputuksia tulee, eikä ollut minulle yllätys, että Mikko tiputti kolmoselle asti. Se mitä sen jälkeen tapahtui, niin se oli totaalityrtelöintiä, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen harmitteli.

– Ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen piti vähän ääntäkin korottaa ja taidan olla yhden taktiikkataulunkin köyhempi. Ei oltu ekalla jaksolla niin mukana, kuin tällaisessa matsissa pitäisi olla.

Matti Latvalan kumura oli kepissä


Toiselle jaksolle ”Ekon” kurinpalautus taisi tehdä tehtävänsä ja kotijoukkue tulikin kentälle aivan uudella ilmeellä. Kopla jysäytti ensimmäiseen lyöntivuoroon peräti viisi juoksua, eikä antanut jaksovoiton luisua enää käsistä loppujakson aikana.

Toisen jakson lyönnit aloitti neljästi tänään kotiuttanut Toni Laakso ja sitä jatkoi Jymyn polttolinjan avustuksella Juha Korhonen. Koplan parhaana palkittu Juho Hacklin pomputti vielä kaksi kotiin ja Lammila toi Latvalan lyönnistä päivän kolmannen juoksunsa.

Tästä Jymy ei enää noussut, vaikka se hieman vastaan pyristelikin ja tuli parhaimmillaan juoksuissa kolmen juoksun päähän. Toni Laakso ja Matti Latvala kuitenkin lopetti kainuulaisten pyristelyt kotiutuksillaan.

Kopla nappasi lopulta toisen jakson voiton juoksuin 8-3.

– Tulos on tietysti tuon ekan jakson jälkeen hyvä ja meillä oli pelissä paljon hyviä hetkiä. Erityisesti 1-tilannetta pelattiin ulkona hyvin, Vikström meni vastustamattomasti kentälle tilastolla 5/6, mutta sitten siellä vilkkuu 1/3:a useammallakin kaverilla keulasta ja se oli yksi sellainen ratkaisuavain tähän peliin, sillä me päästiin siinä hyvin kaveriin kiinni, Pitkänen kehui.

Koplan jaksovoiton myötä ottelu eteni supervuoroon, joka oli Koplalle kauden toinen. Ensimmäinen supervuoro pelattiin kauden avausmatsissa Tukholman Zinkensdamm IP-stadionilla kylmässä huhtikuisessa kevätsäässä. ’

Janne Kivipelto oli yksi Koplan hahmoista supervuorossa ja sai näppärillä syötöillään tylsytettyä Jymyn kotiutusyritykset. Kun Jymy jäi lyöntivuorollaan nollille, tarvitsi mustakeltaiset yhden juoksun voittoon.

Toni Laakson surriainen ratkaisi voiton


Voittojuoksu oli varsinainen Kopla-mäihä, kun Toni Laakson kumura näytti ensin leijailevan pitkäksi, mutta Jymyn kopparin arviointivirheen myötä tippuikin lopulta väliin ja Tommi Mäentausta toi Koplalle kaksi pistettä.

– Toinen jakso oli hieno ja superissa ensin nollan pito ja sen jälkeen ekasta tilanteesta, tällä kertaa vähän onnekkaastikin, pinnat kotiin, Pitkänen hehkutti.

– Kaverihan joutui aikamoiseen pyörteeseen, kun miehiä tippui kesken pelin koko ajan ja se meitä tietenkin helpotti jonkun verran, mutta voitto on kuitenkin voitto.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ei kommentoinut loukkaantuneiden pelaajien kuntoa.

Pelin parhaaksi pelaajaksi palkittu Juho Hacklin (2 lyötyä, 8/9 kärkilyöntiä) pelasi omasta mielestään tänään aivan peruspelin.

– Pari huonoa pomppua tänään, mutta etenijät juoksivat ne tällä kertaa ehtimiseksi, muut olivat sitten hyvin keskellä keppiä. Aika sillä lailla peruspeli tänään, ”Hakki” kommentoi.

– 0-tilanne oli hyvää ja 1-tilanteesta saatiin kaveria hyvin kiinni, minusta se oli loistavaa etukentän tekemistä. Joutuivat lyömään hyviä lyöntejä koko ajan, jos mielivät saada miestä eteenpäin, Hacklin kommentoi Koplan ulkopeliä.

Koplan pelit jatkuvat seuraavan kerran keskiviikkona 2.8., kun joukkue matkaa Ilkka-Areenalle Seinäjoen Jymy-Jussien vieraaksi. Seuraava kotipeli pelataan lauantaina 5.8. klo 17, kun vastaan saapuu tänään JoMan jyrän alle jäänyt Koskenkorvan Urheilijat.

KSS Energia Areenalla herkutellaan ennen sitä A-poikien puolivälieriä maanantaina 31.7. klo 18.00!

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Коментарі


bottom of page