top of page

Otteluraportti: Kopla heitti KossUn alalauteille lauantaisaunassa

Ylempi jatkosarja jatkui tänään lauantaina, kun mollivoittoisessa vireessä ollut Koskenkorvan Urheilijat saapui Koplan vieraaksi KSS Energia Areenalle. Kopla lämmitti sateen viilentämän lauantaisaunan uuteen lämpöön ja kylvetti KossUa lukemin 2-0 (4-3, 7-2).

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hieman tunnusteleva ja myös sade teki tehtäväänsä, ettei ensimmäisellä vuoroparilla kumpikaan saanut onnistumisia. Toiselle vuoroparille peli parani ainakin kotijoukkueen toimesta, kun Toni Laakso löi illan ensimmäisellään Tommi Mäentaustan kotiin. Tuotu juoksu oli Mäentaustalle kauden 50:s!

Kopla sai pidettyä ensimmäisellä jaksolla vierailijat lähes kokonaan ilman kolmostilannetta ja kolmannen aloittavalla tykitti kolme juoksua Juho Hacklinin, Juha Korhosen ja Janne Kivipellon toimesta.

Ainut lyöntivuoro ensimmäisellä jaksolla, kun KossU sai miestä kolmoselle, niin samantien kotiutuslyönnit alkoivat myös tippumaan. Ensin kokoonpanoon palannut Jere Dahlström kavensi pompulla pelin 4-1:een, jonka jälkeen Koplassa vuonna 2014 pelannut ja KossUn parhaaksi palkittu Juho Toivola sekä Anttoni Jakobsson toivat välilyönneillä härkälauman vielä yhden juoksun päähän.

Enempää KossU ei kuitenkaan juoksuja saanut, joten Kopla voitti ensimmäisen jakson niukasti 4-3.

– Todella tyytyväinen voittoon! Eka jakso oli virheetöntä ulkopeliä, lukuunottamatta yhtä takapaloa, mikä piti ottaa kolmoselta. Se oli sitten minun virhe tällä kertaa. Siitä olisi tullut 4-1:een ja kahden palon ykköstilanne, mutta nyt tulikin juoksu ja vielä pääsivät rummuttamaan, pelinjohtaja Eero Pitkänen kommentoi.

– Pelattiin ensimmäisellä jaksolla kolme vuoroa niin, ettei vastustaja saanut miestä kolmoselle ja siihen olen todella tyytyväinen.

Toinen jakso Toni Laakson juhlaa

Toinen jakso alkoi myös tasaisesti. Kopla siirtyi ensimmäisessä vuoroparissa Laakson lyönnillä ensin 1-0 johtoon, jonka KossU ja Jere Dahlström kuittasivat heti seuraavalla lyöntivuorolla.

Toisen lopettava oli ottelun ratkaisun paikkoja, sillä Kopla tykitti vuorolla peräti viisi juoksua ja lähti ottelussa tavoittamattomalle karkumatkalle. Ensin Laakso kotiutti illan kolmannellaan jälleen kerran Tommi Mäentaustan, jonka jälkeen Sasu Toikka kasvatti lyöntiputkeaan jo yhdeksään peliin kotiuttamalla Matti Saukon.

KPL lisäsi tehoja toisella jaksolla


Juha Korhonen löi vielä Juho Hacklinin kotiin ja Konsta Hyötyläinen kiskaisi upealla läpilyönnillä kolmosjatkeelta maisemiin. Lyönnin aikana Toikka ja Matti Latvala kirmasi kotiin, mutta kunnarikaan ei ollut kaukana.

Hyötyläinen oli ottelussa yksi Koplan valopilkuista, sillä mies löi numerolta seitsemän kaksi juoksua ja toi yhden. Ulkopelissä ”Konu” teki vielä kaksi hienoa paloa kakkospesään. Suorituksien myötä Hyötyläinen palkittiin Koplan toiseksi parhaana pelaajana.

Kun KossU ei saanut kolmannen aloittavalla tilannetta päälle ja ottelun parhaana palkittu Laakso täydensi illan lyöntisaldoaan vielä yhdellä juoksulla, niin peli oli selvä. Jere Dahlström kiskaisi vielä yhden juoksun neljännen aloittavalla, mutta kun enempää juoksuja ei nähty, niin Kopla nappasi täydet kolme pistettä voittamalla toisen jakson 7-2.

– Ekalla jaksolla ei saatu vapaita putoamaan, mutta sitten tokalla jaksolla onneksi avattiin merkistä enemmän ja siihen täytyy olla myös tyytyväinen. Tonilta hienoja merkkilyöntejä monta kappaletta tänään, Pitkänen kehui.

– Nollahan meillä kesti, kuten Tomppa (KossUn pelinjohtaja Tomi Niskanen) sanoi, kun katsoo kavereiden kentällemenoja. Juho Toivolaa ei saatu nollassa kiinni, mutta muut saatiin ihan kohtuullisesti.

Ulkokentällä KPL jatkoi vakuuttavasti


Toni Laakso on tällä hetkellä huimassa lyöntivireessä. ”Tono” on lyönyt viimeiseen seitsemään otteluun hienot 1+18 juoksua ja noussut kuin varkain lyöjätilaston TOP-20 sisään, hätyyttelemään muun muassa ex-Kopla Sami Joukaisen lyöntimäärää.

Mies oli syystäkin tyytyväinen omaan lyöntivireeseen.

– Hyvin on keppiin osunut tässä viime aikoina. Tärkein juttu on, että saa autettua porukkaa lyömällä noita jakson avausjuoksuja. Toki se on minulla se ensimmäinen paikkakin, missä pitää lyödä. Se on enemmän tärkeä juttu mihin pitää olla tyytyväinen, ei niinkään tuo lyöntimäärä, mutta hyvin on kuitenkin osunut.

Ottelusta Laakso kehui Janne Kivipellon ja koko joukkueen työskentelyä nollatilanteessa.

– Janne pelasi hemmetin hienon lukkaripelin ja piti tolpan lautasella. Kyllä jos nollatilanteet pitää tuolla tasolla, niin ollaan vahvoilla joka porukkaa vastaan.

Koplan matsit jatkuvat seuraavan kerran keskiviikkona, kun joukkue matkaa Kiteen rantakentälle KiPan vieraaksi. Kotona pelataan jälleen viikon päästä perjantaina 11.8., kun tämän hetkinen sarjakakkonen Joensuun Maila asettuu mustakeltaisten vieraaksi.

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Comentarios


bottom of page