top of page

Otteluraportti: Kolmella kunnarilla KossU kumoon!

Pesiskauden huipennus alkoi sunnuntaina, kun tulikuumat pudotuspelit käynnistyivät KSS Energia Areenalla. Puolivälierissä vastaan asettunut Koskenkorvan Urheilijat kiusasi Koplaa alussa toden teolla, mutta taipui lopulta kolmen kunnarin jälkeen lukemin 2-0 (4-2, 12-2).

Pudotuspelit saatiin käyntiin sunnuntaina, kun puolivälierävastus Koskenkorvan Urheilijat saapui vieraaksi Kouvolaan. Viikon tauolta palannut Kopla oli alussa hieman vaikeuksissa, mutta kolme kunnaria ja toisen jakson upea lyöntipeli takasivat mustakeltaisille ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan melkein 2500 silmäparin edessä.

–  Viikon tauko, tulet tuohon peliin ja ei lähdekään ensimmäiset pomput ruutuun, niin ihmismieli tekee joskus tepposia. Kuten Tomi sanoi, Kossu tuli hyvällä sykkeellä ja me ei viikon tauon jälkeen oltu ihan niin hyviä, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen kertasi.

– Huolimattomuusvirheitä kahteen, kolmeen ensimmäiseen vuoropariin hirmuinen määrä, eikä saatu vapaita tippumaan ja kaveri kesti ne vähäiset painepallot mitä sieltä tuli.

KossU avasi pudotuspelit räväkästi, kun se siirtyi toisen aloittavalla Jere Dahlströmin ja Juho Toivolan lyönneillä 0-2 johtoon. Samalla Koplan kotiutukset eivät oikein ottaneet onnistuakseen ja ensimmäistä juoksua täytyikin odottaa aina neljännen lopettavan viimeiselle lyöntivuorolle.

Juha Korhonen löi yhden palon ajolähdöstä ensin Tommi Mäentaustan kotiin, kun pallo ei tartuttunut KossU-lukkari Mika Hakomäen räpylään. Toisella lyönnillä Korhonen vaihtoi hienosti 1-2-tilanteen 2-3-tilanteeksi. Kolmannella ”Kore” räjäyttikin potin, kun mies löi pallon upeasti kolmospuolelta maisemiin ja juoksi ensimmäisen kunnarinsa kotikentällä Kopla-paidassa!

Näin ollen Kopla voitti kuin voittikin avausjakson juoksuin 4-2.

– Tehtiin myös kopinnostopaloja ja muuta, mutta se mikä oli hyvää, niin ulkona pelattiin hyvin koko ajan. Kahdessa nollassa kaverilla oli paikka lyödä enemmän johtoon, mutta kestettiin niissä kohdissa ne hyökkäykset ja Jannelle erittäin tärkeä väärällä irrotus Dahlströmille, josta tuli ensimmäinen palo.

Kahdentoista juoksun toinen jakso!

Jos oli ensimmäinen jakso kotijoukkueelta hieman vaikea, niin toiselle jaksolle tuli aivan toinen joukkue.

Ensimmäisen aloittavalla Toni Laakso kotiutti ensin Mäentaustan, jonka jälkeen Matti Saukko kumautti pallon kakkosrajasta nurmikolle ja kiersi lopulta vielä kunnarin. Juuri kun runsaslukuinen kotiyleisö oli toipunut Saukon kunnarista, niin hurjassa lyöntivireessä oleva Laakso jysäytti toisen aloittavalla pajatson tyhjäksi pallon pompattua KossUn kakkoskopparin yli. Kun Korhonen kotiutti vielä Laakson, oli peli tässä vaiheessa jo 8-0.

Toni Laakso juhli kunnaria jälleen


Kolmannen aloittavalla mustakeltaiset tykitti vielä Sasu Toikan, Janne Kivipellon ja tuoreen isän Matti Latvalan toimesta kolme juoksua ja peli oli 12-0 ja ottelu oli sitä myöten selvä. KossU sai vielä kavennettua tilannetta kahdella juoksulla Dahlströmin ja Jukka Latvalan mailasta.

Viimeisessä vuoroparissa oli lopulta enemmän ja vähemmän pelailun makua, eikä enempää juoksuja nähty ja Kopla nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan!

– Sitten tuo toinen jakso aukesi ja lukemat olivat tuollaiset, että 12 juoksua on tehty, mutta kyllä minä tuohon ulkopeliin olen eniten tyytyväinen, erityisesti nollatilanne pelattiin mahtavasti ja saatiin siihen ykköselle lukuisia paloja. Vaikka siellä oli kaverilla rakennettuna kolmeakin paikkaa, mistä voi juosta, niin eivät kuitenkaan päässeet niitä niin hyvin käyttämään tänään, koska saatiin paloja niistä, Pitkänen iloitsi.

– Voittoon tyytyväinen, loppu hyvin kaikki hyvin. Tomi sanoi, että KossU osoitti sen, että heillä on mahdollisuus ja se me ollaan tiedetty koko ajan, että heillä on mahdollisuus, jos he pelaavat hyvin. Heillä on vaarallinen porukka ja tämä oli meillekin sellainen muistutus, että uskoisin meidän olevan keskiviikkona paljon valmiimpia pelin alkuun.

Puolivälieräsarja jatkuu seuraavan kerran keskiviikkona, kun Kopla matkaa Koskenkorvalle KossUn vieraaksi. Ottelu suorana Koplaradiosta klo 17.30! Nopealla tahdilla pelattava sarja saapuu Kouvolaan taas torstaina 24.8., jolloin pelataan sarjan kolmas kamppailu.

Ottelu on samalla Pohjois-Kymen Sähkötarvike Oy:n 35-vuotisjuhlaottelu ja ottelu alkaa kello 17:30! Tervetuloa KSS Energia Areenalle!

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page