top of page

Otteluraportti: Jymy vei voiton kotarissaSotkamon Hiukassa pelattiin keskiviikkona Superpesiksen kärkimatsi, kun Sotkamon Jymy ja KPL kohtasivat toisensa. Kopla vei ottelun avausjakson, mutta Jymy oli toisella jaksolla tyly isäntä. Tiukka ottelu eteni aina kotiutuslyöntikilpailuun, jossa Jymy oli parempi ja vei ottelun voiton lukemin 2–1 (1–2, 8–1, 1–1, 3–2).

– Yleisölle varmasti hyvä peli ja meillekin oli hyvä peli, sillä se oli tiukkaa ja sitä varsinaista touhua, mitä tässä pikku hiljaa odotellaankin. Se ketuttaa, että tuli turpiin, mutta oli siellä aineksia olemassa, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi.

Ottelun avausjakso oli ulkopelin juhlaa, sillä runsaasta tilannemäärästä huolimatta jaksolla nähtiin ainoastaan kolme juoksua. KPL löi niistä kaksi ja Jymy sai yhden.

KPL avasi ottelun sisävuorolla, mutta ei saanut yhdestä kotiutuspaikasta lyötyä juoksuhanoja auki. Jymy puolestaan siirtyi tasoittavalla vuorolla johtoon, kun Janne Kivipelto antoi poikkeuksellisesti vapaataipaleen, jolla Joni Rytkönen hölkötteli kotiin.

Matti Latvala kuitenkin päätti avata Koplan juoksuhanat toisen aloittavalla. Ensin kotiin juoksi keskipompulla Sotkamossa ensimmäistä kertaa vieraspaidassa pelannut Antti Hartikainen. Kun etenijätkin onnistuivat vaihdoissa, niin seuraavaksi komean kumuran turvin kotiin tuli Juho Hacklin.

Tämän jälkeen ottelussa nähtiin reilusti kotiutusyrityksiä molemmilta joukkueilta, mutta ulkokentät suorittivat hienosti, eikä enempää juoksuja nähty, vaan jaksovoitto meni Koplalle.

– Ensimmäisellä jaksolla pystyimme kohtuullista ulkopeliä pelaamaan ja peli pysyi tiukkana ja kääntyi lopulta meille.

Toisen jakson alkuun Jymy löikin saavillisen kylmää vettä keltapaitaisen KPL:n niskaan takomalla ensimmäiseen lyöntivuoroon viisi juoksua parilla läpilyönnillä. Vielä, kun Rytkönen löi kahden juoksun arvoisen kunnarin toisen aloittavalla, oli toinen jakso pitkälti pelattu.

Lauri Rönkkö ja Ville Pesu löivät vielä jakson aikana yhdet mieheen ja näin ollen jaksovoitto merkittiin Jymylle tylyin 8–1-lukemin ja peli eteni supervuoroon.

– Toinen jakso oli menoa ja pojat löivät hyvin. Siinä ei ollut mitään sanomista.

Supervuoro tasattiin Latvalan sekä Roope Korhosen hienoilla lyönneillä tasan yhteen, joten Hiukan yli 3000-päinen yleisö sai nauttia pesisviihteestä koko rahan edestä.

Kotiutuslyöntikilpailun aloitti KPL kahdella kumautuksella. Latvala jatkoi hyvää lyöntivirettään lyömällä Matti Saukon kotiin ja Toni Laakso puolestaan kotiutti Hartikaisen. Jymy kuitenkin vei kotarin, kun ensin onnistui Roope Korhonen ja sen jälkeen Rönkkö löi pallon läpi ja juoksi kunniaa. Kotarin voitto Jymylle 3–2.

– Harmittaa tuo kotiutuslyöntikilpailu, että se päättyi siihen läpilyöntiin, mutta pitää tietysti uskaltaa pelata ja silloin voi käydä noinkin.

– Tiukkaa oli, niin kuin pitää kärkikamppailussa ollakin. Siellä oli paljon hienoja suorituksia puolin ja toisin. Ensimmäinen jakso oli todella tasainen, toinen jakso valitettavasti repesi siihen alkuun. Superi ja kotari oli sitten tiukkaa vääntöä ja olisi voinut kääntyä kummin päin vain, Koplan parhaana palkittu Matti Latvala kiteytti.

Koplan kausi jatkuu tulevana sunnuntaina, kun KSS Energia Areenalla pelataan Kopla tekee hyvää -hyväntekeväisyysottelu Hyvinkään Tahkoa vastaan. Lisää ottelutapahtumasta voit lukea TÄSTÄ!

Comments


bottom of page