top of page

Otteluraportti: Juho Hacklin johdatti Koplan voittoon!

Toukokuussa pelatussa KPL:n ja Kiteen välisessä ottelussa ykköspalkinnon pokkasi Juho Hacklin (1+2/2, kl 8/12). Sama mies iski tiistaina molempien jaksojen voittojuoksut ja kaappasi täyden pistesäkin Koplalle.

Vaikeaksi vieraskentäksi tiedetty Kiteen Rantakenttä oli jälleen hankala Koplalle, mutta loppulukemat kirjattiin 0 – 2 (4-6, 0-1). Jaksot eivät totisesti olleet veljiä keskenään.

Eka jakso: Vähintään pinna sisävuoroa kohden

Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä. KPL pystyi tekemään juoksuja jokaisella sisävuorollaan. Hanat aukaisi Janne Kivipelto, joka pisti kumuran väliin kahden palon 1-3:s tilanteessa ja Matti Saukko karkasi kotiin. Antti-Jussi Toropainen iski pelin tasoihin upottamalla pallon väliin niin ikään  kahden palon tilanteessa. Toisella sisävuorolla Valentin Ikosen komea varsilyönti saatteli ensin Teemu Nurmion kolmoselle ja Juha Korhonen löi viimeisenä lyöjänä kolmossaumasta Teemun kotiin. Kitee sai Simo Rahusen etulaittomalla, etukaaren eteen tippuneella näpyllä, takapesät täyteen ja Hannes Pekkinen pisti pallon tylysti merkistä väliin.

Taas oltiin tasoissa, kun KPL tuli kolmannelle sisävuorolleen. KPL rakenteli yhden palon ajolähdön ja Eero Pitkänen otti aikalisän. Sasu Toikka pisti komean keskikumuran väliin kotiuttaen Tommi Mäentaustan. Samassa tilanteessa KiPa sai tehtyä takapalon kolmoselle lukkari Joni Tervon hyvällä vastaantulolla. Kitee tuli tasoittavalle vuorolleen kovalla hyökkäyksellä ja kolmen lyöjän jälkeen pesät olivat palottomasti täyteen. Hannes Pekkisen koukkunäpyllä KPL:n riveissäkin pelannut Veli-Matti Sigvart toi 3-3:een. Joni Matikainen vei Kiteen vielä 4-3-johtoon kumurallaan  kolmosjatkeelle.

Hacklin otti joukkueen harteilleen

KPL:n takaa-ajo lähti matkaan kangerrellen. Kahden palon ykköstilanteessa Juho Hacklin otti ratkaisijan viittaa harteilleen ja pisti pallon läpi kolmosluukusta kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti.

“Se oli semmonen hukkuvan miehen viimenen yritys”, kommentoi vaatimaton mies itse Nelonen Pro:n TV-haastattelussa.

Juha Korhonen lisäsi ensimmäisen jakson lopullisen saldon kuuteen pistämällä pallon voimalla läpi kakkossaumasta ja Hacklin toi tuplajuoksun. Viimeisellä vuorolla KPL ei päästänyt etenijää kolmoselle saakka.

Toisella jaksolla juoksuhanat lyötiin kiinni

Toisella jaksolla sisäpeli tukehtui molemmilla joukkueilla ja jakson ainoaa juoksua odotettiin loppuun saakka.

Toisen tasoittavalla KPL sai aikaan palottoman ajolähdön. Yltynyt sade vei kuitenkin kaiken terän kotiutuslyönneistä ja nollilla jatkettiin. Kiteekin onnistui myös pesien palotta täyttämisessä kolmannen aloittavalla, mutta kotiutus yski karjalaisillakin. Ulkopelin juhlat jatkuivat myös tasoittavalla vuorolla. KPL sai pesät jälleen palottomasti pesät täyteen, mutta lukkari Tervo onnistui sotkemaan vierasjoukkueen kotiutusyritykset kahdella irroituksellaan. Kiteen viimeinen sisävuoro jäi vaille kolmostilannetta, joten KPL varmisti voiton ja lähti jahtaamaan yhtä juoksua, joka tarkoittaisi kolmatta sarjapistettä.

Tommi Mäentausta palkittiin kakkospalkinnolla

Neljännen tasoittavalla Mäentausta pääsi vapaataipaleella kentälle, synttärisankari (33) Anssi Lammila vaihtoi kakkossaumalyönnillään kolmoselle ja Toni Laakso pisti pesät täyteen varsilyönnillään. Juha Korhonen kokeili ensin Mäentaustan kotiuttamista, mutta kakkossaumalyönti jäi ulkokenttään ja kärki paloi kotiin. Seuraavaksi kotiutusta pääsi yrittämään Juho Hacklin. Kova pommi merkistä keskisaumaan toi Lammilan kotiin ja kotimatkalle päästiin kolmea pistettä rikkaampana!

KPL:n ottelut jatkuvat perjantaina 21. heinäkuuta kello 18:00, kun Joni Rytkösen ja Sami Joukaisen tähdittämä Kankaanpään Maila saapuu KSS Energia Areenalle. Tervetuloa kannustamaan Kopla voittoon!

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta