top of page

Otteluennakko: Supertähti-Kohonen tuo Jymyn kärkikamppailuun

Kouvolan Pallonlyöjät saa perjantaina vastaansa sarjakärjessä porskuttavan Sotkamon Jymyn. KSS Energia Areenalla voitosta voittoon rallattanut KPL on kovan haasteen edessä, kun viime aikoina kovassa iskussa ollut Jymy tulee Kouvolaan.

– Kärkikamppailu, latauksen pitää olla kunnossa ja varmasti sitä se on. Ollaan tänä vuonna voitettu kerran Vimpeli ja kerran Joensuu, joten Sotkamokin pitää kaataa, viime aikoina kovassa vireessä ollut Toni Laakso miettii.

KPL on sarjassa neljäntenä 24 pisteellä. Kopla sai maanantaina Tahkon vieraana myös vieraspeleihin puhtia ja perjantaiksi luvattu komea kesäkeli sopii KPL:lle erittäin hyvin. KPL on Jymyn kanssa päästänyt Superpesiksessä vähiten juoksuja, mutta sisäpelivoimaa molemmilta löytyy rutkasti. Jymy on takonut ennen torstaina pelattavaa JoMa-ottelua jo 126 juoksua. KPL ei ole vielä pystynyt käyttämään kaikkea sisäpelin potentiaalia, vaikka tilanteita joukkue on rakentanut kelvollisesti.

Kotiuttajaosastolla jokeri Juha Korhonen on onnistunut viime otteluissa hyvin. Kärkietenijä Tommi Mäentausta on tuonut jo 21 juoksua. Joukkueen tasaisuudesta kertoo myös se, että neljä pelaajaa on lyönyt ainakin 50 kärkilyöntiä. Toni Laakson lyöntinumero on vaihdellut alkukaudesta vaihtajan tai kotiuttajan roolien välissä.

– Ei stressaile ja tyhjällä päällä rennosti vaan pelaamaan.

– Sotkamo on kova porukka, pelityyli on hyökkäävä. Varmasti hyökkäävät myös perjantaina. Meidän on oltava aamusta asti valmiina. Ei voida lähteä sukkasillaan, henkisesti pitää olla valmis, Laakso muistuttaa.

Janne Kivipelto ja Toni Kohonen kisaavat lukkareina

Jymyn kärki on yksi sarjan parhaista. KPL:n on pystyttävä lyömään kiilaa Jymyn kovaa kärkeen Jere Vikström-Niko Korhonen-Niilo Piiponniemi, jotta Jymyn kovimmat kotiuttajat Toni Kohonen (0+19) ja lyöjätilaston ykkösmies Roope Korhonen eivät pääse takomaan. Jymyn pelaajat ovat sarjan tilastojen kärjessä, sillä Jere Vikström on tuonut jo häikäisevät 34 juoksua ja Roope Korhonen on lyönyt 1+45 juoksua.

Ulkopelissä edelleen kovaa jälkeä tekevä Jymyn lukkari Toni Kohonen pyrkii kaikin keinoin sotkemaan KPL:n sisäpelin rakentelua. Jymy on saanut ulkopeliin sairastuvalta Antti Hartikaisen. Ulkopelissä kauden aloittanut Saku Hakkarainen on siirtynyt jokeriksi. Immo Rautiainen on edelleen loukkaantuneiden kirjoissa.

KPL:n lukkari Janne Kivipelto on onnistunut alkukaudesta erinomaisesti. Valtteri Luoma on osoittanut olevansa etukentällä tehokas ja uransa 5. Itä–Länteen valittu Matti Latvala on ollut hyvässä vedossa. Kaikkiaan KPL on pystynyt pitämään vastustajat melko vähillä tilanteilla ja varsinkin kotikentällä KPL ei ole antanut räpylästä juoksuja. Odotettavissa on kova kärkikamppailu.

– Näitä pelejä odottaa, latausta ei tarvitse hakea. Se tulee kyllä. Mukava lähteä peliin valmistamaan treeniin ja odotella huomista, Laakso päättää ja suuntaa joukkueen pelipalaveriin.

Vierasjoukkue Sotkamon Jymy pelaa vielä torstaina Joensuun Mailaa vastaan vieraissa.

Tilastot ennen 15.6. pelattavaa kierrosta:

Kouvolan Pallonlyöjät (4.) 12 ottelua, 24 pistettä, juoksusuhde 88–49 Paras kotiuttaja: Juha Korhonen 0+27 (10.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 21 (2.) Paras kärkilyöjä: Anssi Lammila 55 (27.)

Sotkamon Jymy (1.) 12 ottelua, 29 pistettä, juoksusuhde 126–48 Paras kotiuttaja: Roope Korhonen 1+45 (1.) Paras etenijä: Jere Vikström 34 (1.) Paras kärkilyöjä: Roope Korhonen 75 (3.)

Muuta:

  1. Palviliha tuo paikalle kokonaisen sian, josta valmistetaan herkullisia pitaleipiä

  2. KPL:n G-pojat ja Puhdin G-tytöt ovat joukkueiden saattajina

  3. Pesiskoulun ja Kyläpesiksen osallistujat on kutsuttu otteluun

  4. Perjantain KooKoo Piknikiin ottelun pääsylipulla 30€ hintaan (alennus 10€)

  5. Pub Old Tomin jälkipeleissä Teemu Nurmio

Tervetuloa nauttimaan kuumasta pesäpalloillasta!

Comments


bottom of page