top of page

Otteluennakko: Kaakon Kahakka – IPV vieraaksi yli 10 vuoden tauon jälkeen!

Kouvolan Pallonlyöjät saa huomenna tiistaina vastaansa paikallisvastustajansa Imatran Pallo-Veikot. Täksi kaudeksi takaisin Superpesikseen noussut IPV saapuu Koplan vieraaksi yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Kouvolassa kaudella 2006. Kyseessä on todellinen Kaakon Kahakka Kaakkois-Suomen pesisherruudesta! Ottelussa katsojia palvelee myös Turistikatsomo, jossa opastetaan pesäpallon saloihin C3-katsomossa (säävaraus). Tule tutustumaan!

– Tauon jälkeen on mukava päästä pelaamaan. Tauon aikana saatiin treenattua ja levättyä. Nyt on intoa täynnä, KPL:n Valentin Ikonen miettii.

Kopla on edennyt kotikentällään voitosta voittoon, eikä ole vielä kokenut yhtäkään jaksotappiota. Kouvolalaiset palaavat pieneltä juhannustauolta runkosarjan sijalta viisi, muutaman pelin muita vähemmän pelanneena. IPV puolestaan matkaa Kouvolaan kolmen ottelun tappioputki niskassaan. IPV majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kaksitoista, tasapisteissä Kiteen Pallon kanssa 12 pisteellä. Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että sijat 7.-14. mahtuvat kolmen pisteen sisään.

– IPV:n kanssa pitää olla tarkkana, se on juonikas porukka, joka pelaa ennakkoluulotonta peliä. Joka kohdasta saattaa tulla sisäpelissä yllätyshyökkäyksiä, ei voida passivoitua. Sisäpelissä meidän pitää pelata omien vahvuuksien kautta. Jos vapaat lyönnit ei uppoa, niin pitää saada lyöntejä ja painetta saumoihin ja luukkuihin, Ikonen miettii.

Kopla on selkeästi vähiten juoksuja päästänyt joukkue, kun kolmentoista pelin jälkeen lukema näyttää 53 päästettyä juoksua. IPV on puolestaan päästänyt sarjassa kolmanneksi eniten juoksuja, yhteensä 143. Sisäpelissä molemmat joukkueet ovat tehtyjen juoksujen osalta lähes tasoissa, sillä eroa joukkueiden välillä ei löydy kuin viisi juoksua Koplan hyväksi. Kopla ei aivan ole saanut kaikkea potentiaaliaan irti sisäpelistä ja varsinkin vieraspeleissä tilanteiden hyödyntäminen on tökkinyt.

Janne Kivipelto on johtanut KPL:n ulkopeliä maestron elkein


Koplan kotiuttajajokeri Juha Korhonen on ollut viime peleissä hyvässä iskussa ja viime ottelussa Sotkamon Jymyä vastaan rikkoutui jo 30 lyödyn juoksun raja tällä kaudella. Miehen kotiutusprosentti huitelee neljänkymmenen tienoilla.

Imatran Pallo-Veikkojen kovin kotiuttaja on ollut tällä kaudella Lauri Rönkkö, joka on tykittänyt 35 juoksua. Rönkkö on onnistunut kotiutustilanteissa hyvällä prosentilla, sillä miehen kotiutusprosentti lähentelee jo kuuttakymmentä. Rönkkö valittiin myös sunnuntaina Imatralla pelattavaan miesten Itä–Länsi-otteluun.

Valentin Ikonen on tilastoinut KPL:n kakkoskärjessä kelpo lukemat. Ikonen kävi myös lainapestillä IPV:n paidassa toukokuussa. Yhteensä Ikonen on pelannut jo 14 ottelua 1+7/5/27 tilastoilla. Ulkopelissä Ikonen on vaihdellut polttolinjan ja etukentän pelipaikkoja.

– Ulkopeliin olen ihan tyytyväinen. Monipuolisesti olen pelannut ulkopelissä ja tykkään kyllä pelata polttolinjassa. Sisäpelissä viime kauteen verrattuna on ollut parempi aloitus. Tilanteisiin nähden, olen osunut ihan hyvin, 21-vuotias Ikonen pohtii.

Myös etenijätilastoissa Koplan ja IPV:n pelaajat ovat tasavauhdissa. KPL:n paras etenijä on ollut Tommi Mäentausta 23 tuodulla juoksullaan ja IPV:n paras on puolestaan ollut 22 tuodulla juoksulla Juuso Lattu.

Teemu Nurmio ja Valentin Ikonen ovat valmiina IPV:n kaatoon


Koplan pelaajista neljä pelaajaa on ylittänyt jo 50 kärkilyönnin rajapyykin ja Juho Hacklin lähentelee jo kuudenkympin rajaa. Imatralaisista puolestaan kolme pelaajaa on ylittänyt jo huiman 70 kärkilyönnin rajan ja yhteensä viisi pelaajaa on onnistunut saamaan yli 50 kärkilyöntiä. Paras IPV:n kärkilyöjä on erinomainen kärkietenijä Lauri Kaartokallio 76 kärkilyönnillä.

Tiistaina 27.6. pelattava kamppailu on yksi kesän teemapeleistä ja se on teemoitettu Kaakon Kahakaksi. Pitkästä aikaa päästään tosissaan taistelemaan Kaakon herruudesta, myös pesäpallon puolella!

– Ottelua on markkinoitu kovasti Kaakon Kahakan hengessä. Saadaan varmasti hyvä tunnelma paikalliskamppailuun, Ikonen uskoo.

KPL:n kokoonpanosta on tiistaina poissa kapteeni Anssi Lammila. Konsta Hyötyläinen palaa Koplan kokoonpanoon jokeripaidassa.

  1. Pub Old Tomin jälkipeleissä Toni Laakso.

LUE MYÖS:

Tilastot lyhyesti:

Kouvolan Pallonlyöjät (5.)

13 ottelua, 27 pistettä, juoksusuhde 97-53 Paras kotiuttaja: Juha Korhonen 0+30 (11.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 23 (9.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 59 (47.)

Imatran Palloveikot (12.)

13 ottelua, 12 pistettä, juoksusuhde 92-143 Paras kotiuttaja: Lauri Rönkkö 1+35 (8.) Paras etenijä: Juuso Lattu 22 (11.) Paras kärkilyöjä: Lauri Kaartokallio 76 (19.)

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Commentaires


bottom of page