top of page

Otteluennakko: Jatkuuko Koplan voittoputki Kiteen Pallon kustannuksella?

Kouvolan Pallonlyöjät on aloittanut kautensa vahvasti voittaen kaikki kolme alkukauden peliään. Tiistaina Kiteen Pallo saapuu KSS Energia Areenalle testaamaan kotijoukkueen vireen. KiPa aloitti kautensa vasta sunnuntaina, joten kyseessä on vasta joukkueen toinen sarjaottelu.

Kouvolan Pallonlyöjät – Kiteen Pallo -90, tiistaina 16.5.2017 kello 18:00 KSS Energia Areenalla, Kouvolassa.

Kopla aloitti kauden 2017 ennennäkemättömällä tavalla Joensuun Mailaa vastaan Tukholmassa, Zinkensdamm IP-stadionilla jo huhtikuun 22. päivä. Ottelu oli pelillisesti todella nihkeää vääntöä hitaan kentän takia, mutta lopulta Kopla vei pisteet Kouvolaan supervuorossa.

Anssi Lammila huudatti mustakeltaisella faniryhmällä HOSAATA muutamaan kertaan voiton kunniaksi.


Kahden viikon treenitauon jälkeen kouvolalaiset pääsivät aloittamaan kauden ihan toden teolla, kun kotikentälle vastaan asteli Alajärven Ankkurit. Mustakeltaiset olivat ottelussa omaa luokkaansa ja nappasi vakuuttavasti kolmen pisteen voiton. Koplan ulkokenttä oli ottelussa hirmuliekissä, eikä Ankkurit saanut luotua ottelussa kuin neljä kolmostilannetta. Ottelun ykköspelaaja oli kuitenkin Teemu Nurmio, joka kiersi kentän kahdesti kunnarin merkiksi.

Teemu Nurmio oli kentän hahmo


– En ole kyllä Superissa ikinä lyönyt kahta kunnaria samassa pelissä. Itseasiassa taisi tulla joskus B-poika vuonna Kankaanpäätä vastaan edellisen kerran, Teemu Nurmio muisteli tuolloin.

Pallonlyöjät jatkoi voittoputkeaan äitienpäivänä, kun se kaatoi Oulun Lipon värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-0. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue oli hurjassa vireessä ja Ankkureiden ensimmäinen juoksu nähtiin vasta jakson viimeisessä lyöntivuorossa. Toinenkin jakso näytti menevän jo helposti kouvolalaisten nimiin, mutta Lippo kaivoi vielä viimeisellä vuorollaan taisteluilmeen esiin ja nousi juoksuissa tasoihin. Lopulta Koplan voittojuoksu tuli hieman onnekkaasti, kahden väärän suomalla vapaataivaljuoksulla.

– Yksitoista tehtyä juoksua ja yksi vuoro missä ei tehty juoksua sekä sitten viisi vuoroa, missä kaveri jäi nollille. Siinä oli paljon hyvää, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen kommentoi Lippo-ottelun jälkeen.

Kiteen Pallo avasi sarjakautensa vasta sunnuntaina 14.5, kun siltä oli ensin siirretty niin kotiavaus Oulun Lippoa kuin vierasmatsi Seinäjoen Jymyjusseja vastaan huonojen sääolosuhteiden takia.

Kun KiPa vihdoin pääsi kautensa avaamaan, oli jälki todella murhaavaa. Kiteen rantakentälle vieraaksi matkustanut sarjanousija Imatran Pallo-Veikot jäivät ottelussa täysin vastaantulijaksi, kun KiPa tykitti avausjaksolla jopa 14 juoksua! Kipa ei höllännyt tahtia myöskään toisella jaksolla, vaan voitti sen puhtaasti 4-0.

– Pitää anteeksi pyytää ainakin niiltä imatralaisilta katsojilta, jotka olivat saapuneet kentälle. Me jäätiinkin ihan turisteiksi ja katselijoiksi tässä ottelussa. Toisella jaksolla oltiin vähän mukanakin, mutta kotiutukset olivat ihan surkeita, IPV:n pelinjohtaja Petri Tuuva kommentoi sunnuntaina.

Edelliset kohtaamiset

Kyseessä on joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen. Viime kaudella keskinäiset taistot menivät voitoissa tasan, kun KiPa voitti juuri ennen juhannusta kotonaan oman ottelunsa ja Kopla puolestaan runkosarjan viimeisessä kamppailussa kotonaan omansa.

Viime kauden kohtaamiset olivat runsasjuoksuisia, kun otteluissa taottiin yhteensä 32 juoksua, Koplan tehdessä näistä 22.

Tommi Mäentausta on ollut Kipaa vastaan ennenkin palloa nopeampi.


Toissa kesänä joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja jokainen otteluista oli erittäin tasainen. Kopla voitti otteluista kolme, mutta otti vain yhden kolmen pisteen voiton. Yksi otteluista eteni supervuoropariin ja molemmat ottivat myös yhden 1–0-voiton. Otteluiden tasaisuudesta ja vähäjuoksuisuudesta kertoo se, että vaikka kohtaamisia oli kaksi enemmän kuin viime vuonna, niin juoksuja ei silti tehty yhteensä kuin vain kymmenen enemmän.

Joukkueiden tilanne

Koplan tilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä. Joukkue purjehtii kolmen ottelun voittoputkessa ja loukkaantumistilanne näyttää nollaa. Kevään aikana vaivoista kärsinyt Konsta Hyötyläinenkin alkaa olla pelikunnossa ja on tällä hetkellä ottamassa pelituntumaa lainasopimuksen turvin Jyväskylän Kirin riveissä.

Kiteellä ollaan varmasti huojentuneita siitä, että kausi saatiin vihdoin käyntiin. Ei ole joukkueelle ihanteellinen lähtökohta, että kauden alusta siirretään kaksi ottelua myöhempään kesään. KiPa pelasi edellisen ottelun ennen äitienpäiväsunnuntain IPV-kohtaamista vappumaanantaina, jolloin harjoitusottelussa vastassa oli myöskin IPV. Edellisestä ottelusta oli kulunut siis jo kaksi viikkoa.

Kouvolan Pallonlyöjät

Tiistaina kotijoukkueena pelaavan Pallonlyöjien kuumin pelaaja oli sunnuntaina kuusi juoksua lyönyt Juha Korhonen. Kaksi ensimmäistä ottelua mieheltä meni hieman totutellessa uuteen kenttään ja joukkueeseen, mutta nyt itseluottamus lyöntiin on löytynyt ja tulosta tulee.

Juha Korhonen iski kuusi juoksua!


– Nyt rupeaa olemaan sellainen fiilis, että on päässyt ulkona tarpeeksi lyömään ja itseluottamus on kohdillaan, eikä peliä edeltävänä päivänä tunnu siltä, ettei tästä tule mitään, Korhonen kommentoi Lippo-ottelun lehdistötilaisuudessa.

Myös etenijäjokerina pelaava Teemu Nurmio on ollut hurjassa vireessä. Kahden viime ottelun kentällemenoprosentti näyttää täyttä satasta ja kun siihen päälle laitetaan Ankkurit-pelin kaksi kunnaria, niin Nurmiota kannattaa tarkkailla erityisellä katseella.

Juho Hacklinin pomppulyönti on myös ollut vastustamattomassa iskussa ja mies on päässyt vaihtamaan miestä pesien välillä hurjalla prosentilla. Näköpiirissä ei ole syytä, miksei pomppu nousisi tiistainakin, sillä säätiedotus lupaa pilvetöntä ja lämmintä keliä.

Kiteen Pallo -90

Sunnuntain IPV-kamppailussa KiPa löi rantakentällä kaksi kunnaria, jotka lähtivät Simo Rahusen ja Antti-Jussi Toropaisen mailoista. Kiteeläiset olivat muutenkin kovassa vireessä lyöden yhteensä 18 juoksua 25 kotiutusyrityksestä.

IPV-kamppailussa oivassa lyöntivireessä olivat myös Topi Hurskainen ja Joni Tervo, joiden lyönnit onnistuivat ottelussa sataprosenttisesti.

Kuumin pelaaja

Otteluparin kuumin pelaaja on tällä hetkellä Koplan Juha Korhonen. Hyvinkään Tahkosta tälle kaudelle Kouvolaan siirtynyt lyöjäjokeri on löytänyt itseluottamuksen lyöntiinsä ja väläytteli jo Lippo-ottelussa virettään. Yhtään läpilyöntiä ei ole vielä mieheltä nähty KPL-paidassa, mutta ei siihen varmasti kauaa mene.

Pelaajasiirrot

Kouvolassa pelaajasiirtoja nähtiin kahden pelipaikan osalta. Ossi Meriläinen palasi kotikonnuilleen Kempeleen Kiriin, joten Koplalle tuli tarve hankkia uusi lyöjäjokeri. Sellainen löytyi Hyvinkäältä, kun Tahkon monivuotinen luottojokeri Juha Korhonen muutti 100 kilometriä itään ja siirtyi mustakeltaiseen paitaan.

Koplan lukkaritilanne oli viime vuonna haastava. Alkukaudesta kilpailua lukkarin tontista kävivät Joni Rytkönen ja Toni Laakso, mutta lopulta suurimman osan peleistä nosti Koplan oma kasvatti Jesse Eskelinen. Tähän vaikuttivat Toni Laakson loukkaantuminen jo alkukaudesta ja Rytkösen epävarma syöttötyöskentely lautasen ääressä.

Alkaneelle kaudelle Joni Rytkönen siirtyi Kankaanpään Mailaan ja Kopla hankki lukkariksi Janne Kivipellon Alajärveltä. Jesse Eskelinen pelaa kauden 2017 vuokralla Haminan Palloilijoissa.

Myös Kiteellä nähtiin muutamia pelaajasiirtoja. KiPa ehti hankkia jo syksyllä lyöjäjokerikseen Tommi Malisen Manse PP:stä, mutta miehen siviilipuolella tulleiden muutoksien jälkeen hänen kaksivuotinen sopimus purettiin. Kiteen Pallo hankki hänen tilalleen Robert Tallbackan, jonka kausi 2016 meni täysin pilalle loukkaantumisen vuoksi.

KiPa hankki myös polttolinjaan Ville Kotron Jyväskylän Kiristä sekä Jouni Mäen Koskenkorvan Urheilijoista. Lukkariksi Kiteen Pallo hankki Samu-Kalle Varosen, joka pelaa Kiteellä vuokrasopimuksen turvin Joensuun Mailasta.

Taisteluparit

Ottelun ratkaisupelaajat tulevat molemmilla kotiutusosastolta. Koplan puolelta Juha Korhonen tulee olemaan suuressa roolissa ja puolestaan Kiteen Pallosta isossa roolissa on IPV-pelissä neljä juoksua lyönyt Joni Tervo.

Lämpimässä säässä pelattava ottelu voi olla hyvinkin runsasjuoksuinen, vaikkei KSS Energia Areena parhaita mahdollisuuksia läpilyönneille annakaan. Se kumman maila näillä kahdella on kuumempi, niin hänen joukkue tulee voittamaan ottelun.

Kouvolassa tiistaina Turistikatsomo!

Tiistaina Kouvolassa on käytössä niin sanottu Turistikatsomo, jossa annetaan opastusta pesäpallon seuraamiseen.

Tule tutustumaan pesäpalloon!


Pesäpallossa on paljon termejä, jotka eivät välttämättä ihan aukea tavalliselle katsojalle, joka ei aktiivisesti seuraa pesäpalloa. Kouvolan Pallonlyöjät haluaa tarjota heille opastusta pelin seuraamiseen suoraan katsomossa. Opastuksessa auttaa Koplan vanhemmat junnupelaajat ja ottelua myös selostetaan kyseiselle katsomonosalle avustavasti.

Otteluunhan pääsee tuttuun tapaan alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja toukokuun opiskelijatarjouksena kaksi opiskelijaa pääsee otteluun yhden hinnalla!

Otteluisäntänä: Kouvolan Kaupunki

Kuvat: Teemu Parta ja Jukka Rasimus

Comments


bottom of page