top of page

Otteluennakko: Jatkosarja vauhtiin Jymyä vastaan

Ylempi jatkosarja alkaa sunnuntaina Sotkamon Jymyä vastaan KSS Energia Areenalla kello 17.00. Alkusarjan kolmonen KPL ja nelonen Jymy kohtasivat kesäkuussa Kouvolassa. KPL oli Jymyä parempi yli 2600 katsojan edessä 2–0 (5–2, 4–2).

Erinomaisesti pelannut Anssi Lammila odottaa jo lähes pudotuspelien tasoista vääntöä.

– Kyllä tässä on tietty etappi saavutettu. Keskenään taistellaan samasta sijasta. Tunteita varmasti nähdään kentällä, tuskin on ihan rivimatsi. Jos voittaa puhtaasti, niin se on arvokas juttu. Panos on kova, kun kolmannesta sijasta taistellaan, Lammila miettii.

– Ei tätä peliä kuitenkaan tarvitse pelaajana jalustalle nostaa. Yksittäisten suoritusten merkitys korostuu.

Molemmat joukkueet päättivät alkusarjan puhtaisiin voittoihin. Terveystilanne molemmilla joukkueilla on hyvä, vaikka Valtteri Luoma onkin ollut pienen nilkkavaivan takia viime peleistä poissa. Jymy sai pari viikkoa sitten takaisin kokoonpanoon Immo Rautiaisen. Antti Hartikainen on vakuuttanut jokeripaidassa.

KPL:n kärki on pelannut läpi kauden vahvaa peliä. Tilannetta on tullut riittävästi ja kotiuttajaosastolla Juha Korhonen, Toni Laakso, Matti Latvala ja Sasu Toikka saivat tärkeitä onnistumisia torstaina. Ulkopelissä KPL on pelannut erityisesti nollatilannetta hyvin ja edellisessä Jymy-ottelussa Jymyn kärki Jere Vikström oli suurissa vaikeuksissa.

Anssi Lammila odottaa kotiuttajien vääntöä


Myös Jymyn kärki on pelannut vahvasti. Kotiuttajajokeri Roope Korhonen on ollut ilmiömäinen läpi kauden ja mies on kantanut Jymyä myös vaikeina aikoina. Immo Rautiaisen paluu on vankistanut Jymyn ulkopeliä. Koppariosastolle joukkueeseen palasi Kempeleen Kirissä lainalla pelannut Jussi Korhonen. Mikko Korhosen paikka on vaihtunut kaarelle mailamiehen ja hengen nostattajan rooliin.

Viime aikoina on puhuttu paljon henkisestä sodankäynnistä, josta varsinkin vierasjoukkue Jymyä on syytelty. Lammilan mukaan tunteet kuuluvat peliin.

– Niin, mikä on henkistä sodankäyntiä? Onko se vastustajan solvaamista vai tuulettamista? Kyllä näissä peleissä mitataan fyysisten ominaisuuksien lisäksi myös henkiset ominaisuudet. Tämä asia on saanut ehkä liian suuret mittasuhteet ja sitä on paisuteltu. Tunteet on aina läsnä pelissä, ehkä ne huomioidaan tarkemmin syksyn peleissä, ja varsinkin pudotuspeleissä, jolloin sarjojen sisällä sattuu ja tapahtuu. Ne voivat tuoda myös kitkaa pelaajien välille.

Lammilan mukaan ottelun ratkaisut nähdään kuitenkin kotiuttajien välillä.

– Jos ei ihmeitä satu, niin molemmat saavat tilannetta päälle. Jos räpylä ei kestä, niin häviää. Uskon, että tämä on tiukkaa kotiuttajien vääntöä ja se kääntyy meidän eduksi, Lammila päättää.

Sunnuntain ottelussa on varmasti hurja tunnelma niin kentällä kuin katsomossa. Jatkosarja on osa runkosarjaa ja jatkosarjan päätyttyä alkavat pudotuspelit. Runkosarjan kausikortit ja pääsyliput käyvät myös jatkosarjassa.

Tilastot:

Kouvolan Pallonlyöjät (3.) 26 ottelua, 56 pistettä, juoksusuhde 237–131 Paras lyöjä: Juha Korhonen 1+63 (7.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 46 (4.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 160 (4.)

Sotkamon Jymy (4.) 26 ottelua, 55 pistettä, juoksusuhde 244–113 Paras lyöjä: Roope Korhonen 3+100 (2.) Paras etenijä: Jere Vikström 59 (1.) Paras kärkilyöjä: Roope Korhonen 162 (3.)

  1. Pub Old Tomin jälkipeleissä Juha Korhonen

teksti: Harri Liekola kuva: Teemu Parta

Comments


bottom of page