top of page

Otteluennakko: Härkälauma saapuu lauantaisaunaan

Lauantaina KSS Energia Areenalla kohtaavat erilaisessa vedossa olevat joukkueet. KPL porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa, kun taas vierailija Koskenkorvan Urheilijat on kärsinyt kolme murskatappiota viimeisimmissä kamppailuissaan. KPL pyrkii pitämään asemansa ylemmän jatkosarjan kolmantena, kun taas Koskenkorvan runkosarjasijoitus on lähes varmuudella kuudes.

Ylemmän loppusarjan kovissa otteluissa ja alkusarjan viimeisimmässä ottelussa Koskenkorvan esitykset ovat olleet sanalla sanoen surkeita. Seitsemän lyötyä juoksua ja 57 päästettyä. Koskenkorva pelasi tiistaina kaksi hyvinkin erilaista jaksoa Vimpelin Vetoa vastaan. Ensimmäisellä jaksolla se voitti kolmostilanteet, mutta hävisi juoksut 1-2. Toisella jaksolla Vedon sisäpeliarsenaali teki reikäjuustoa Kossun ulkokentästä ja taululla seisoi rumat lukemat: 0-17. Sitä ennen härkälaumaa vastassa oli Joensuun Maila kahdesti ja jälki oli yhtä hirveää.  Pelinjohtaja Tomi Niskanen valmennusporukoineen on varmasti miettinyt uusia keinoja vireen kääntämiseksi ennen pudotuspelien alkua, joten KPL ei saa tuudittautua turhaan hyvänolontunteeseen.

Valtteri Luoma palaa tutulle tontilleen etukentälle


Ennakossa ääneen pääsee KPL:ssä kauden 2014 pelannut, toista kauttaan härkäpaidassa pelaava Juho Toivola.

– Vähän liikaa ollaan päästetty juoksuja viime otteluissa, joten ulkopelin kautta ollaan menty harjoituksissa. Oma suorittaminen on tärkein tekijä illan pelin voittamisen kannalta. Tekemisessä pitää olla tylyyttä, tuumaa “Toippari”, joka on joukkueensa toiseksi tehokkain kotiuttaja 21 lyödyllä juoksullaan.

Joukkueen ykköspyssy on tänäkin vuonna kokenut Jere Dahlström (1+66), joka oli poissa viime ottelusta pienen vamman takia. Toivola kuitenkin vakuutti Jeren olevan kovassa iskussa lauantaina.

Entä onko tutulle areenalle palaaminen mitenkään erikoista?

– Lauantain peli on vain yksi muiden joukossa, mutta Kouvolan kentällä on kuitenkin ollut aina mukava pelata, Toivola tunnustaa.

– Pesis on parasta paikan päällä. Lehterit täyteen ja seuraamaan hienoja suorituksia! Erityisesti lukkareiden työskentelyä lähtisin seuraamaan, mies ennakoi.

Janne Kivipelto on KPL:n ulkokentän moottori


Kossun lukkarina  häärii nuori Juho Hakomäki, jolle kuluva kesä on toinen Superpesiksessä. Täksi kaudeksi etenkin fysiikkapuolella Hakomäki on ottanut isoja askelia. Osansa tällä on varmasti ex-KPL Harri Yrttiahon aloittamisella Kossun fysiikkavalmentajana viime syksynä. KPL:n lukkari Janne Kivipellon otteet ovat vakuuttaneet uuden kotiyleisön ja etenkin tekemisen tasaisuus on pistänyt silmään. Kivipellon kovat heittorallit pitävät etenijät lähellä lähtöpesiä ja Valtteri Luoman paluu etukentälle tekee näpyillä vaihtamisen entistä haastavammaksi.

Koskenkorva on saanu myös loukkaantumisista kärsineen Antti Kuusiston takaisin, mutta kokenut etukentän luuta on pelannut vasta jokeripaidassa. Kuusiston saaminen etukentälle vahvistaisi Kossun helisemässä ollutta ulkopeliä isosti. Tuomas Tuohisaari on myös ottanut isoa roolia tällä kaudella. Aiemmasta kakkoskärjen roolipelaajasta on kasvanut joukkueensa polttolinjan johtaja.

KPL avasi jatkosarjan kahdella voitolla. Ensin kaatui Sotkamon Jymy KSS Energia Areenalla ja keskiviikkona Seinäjoen JymyJussit vieraissa. Molemmilla jaksoilla jouduttiin kuitenkin menemään supervuoroon saakka.

KPL:n osalta paljon kulminoituu jälleen kotiuttamiseen. Materiaalin puolesta KPL on leveämpi, mutta Jere Dahlström voi hyvänä päivänä ratkoa jaksoja, jopa otteluita, laajalla lyöntiarsenaalillaan. Viime ottelussa Juha Korhonen löi kauden toisen kunnarinsa ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon. Myös Sasu Toikan kumura on viime aikoina löytänyt tiensä koppareiden ja polttolinjan väliin loistavasti.

Ottelu on jännittävä myös sen osalta, että Koskenkorvan Urheilijat on tällä hetkellä KPL:n todennäköisin puolivälierävastus.

  1. Irish Pub Old Tomin loppuverryttelyillä Valtteri Luoma

  2. Otteluisäntä: Aktiivi

Tilastot:

Kouvolan Pallonlyöjät (3.) 28 ottelua, 60 pistettä, juoksusuhde 262-144 Paras lyöjä: Juha Korhonen 2+68 (6.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 49 (5.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 171 (4.)

Koskenkorvan Urheilijat (6.) 28 ottelua, 36 pistettä, juoksusuhde 179-203 Paras lyöjä: Jere Dahlström 1+66 (8.) Paras etenijä: Veli-Pekka Yli-Hirvelä 32 (29.) Paras kärkilyöjä: Veli-Pekka Yli-Hirvelä 137 (24.)

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta

bottom of page