top of page

Nuoret pelasivat vahvasti - konkarit iskivät ratkaisut!

Kouvolan Pallonlyöjät otti niukan 1-2k (1-3, 3-2, 3-4) Kiteen Pallosta lauantaina Imatralla. Junioripainoitteinen KPL esitteli Superpesis-tasolla tukun uusia nimiä esiin. KPL:n ykköspalkinnon pokkasi hienon ottelun pelannut Aapo Kinnunen (1/2/6). Santeri Pasi, Santeri Soininen, Matias Rauhala, Aleksi Niinivuori ja Elias Pitkänen ottivat myös hienosti omat roolinsa.

- Pelattiin tasapainoinen ottelu. Saatiin peräkkäisiä onnistumisia ja pystyttiin juoksemaan välejä. Ulkopeli parani siitä JoMa-matsista. Tärkein homma, että voitto tuli. Valmistautumisessa oli muutamia hidasteita ja viime hetken muutoksia. Nuoret kantoivat roolin todella hyvin, laatutekemistä, numerolla kaksi pelannut Arttu Ruuska kehui.

KPL tuli otteluun terävällä ilmeellä. Toisen tasoittavalla Aapo Kinnusen yllätysotolla kakkospussiin Patrik Vartama taisteli 0-1:een. Lisää tuli jokerina pelanneen Valtteri Luoman lyöntivuorolla, pallo väliin ja Kinnunen toi 0-2.

Kitee sai kavennuksen kolmannen aloittavalla, kun Samu-Kalle Varosen pussinpohjalyönti riitti pallon pompatessa etukaaresta kotiintullessaan. Matti Latvala sinetöi jaksovoiton kolmannen tasoittavalla tappikumuralla, jolla kotiin tuli Vartama. Avausjakson kolmostilanteet KiPalle 9-8.

Toisella jaksolla KPL jatkoi hyviä otteitaan. Avaavalla vuorolla Luoma löi toistamiseen pallon väliin ja KPL siirtyi 0-1-johtoon. Toisen aloittavalla Juho Hacklin löi pallon tapin yli ja Kinnunen eteni hyvin 0-2:een.

Kitee sai kavennettua jakson 1-2:een toisen tasoittavalla, kun Varosen kova lyönti poltteli ulkokentällä. Kolmannen tasoittavalla Kitee tuli tasoihin 2-2, kun pallo karkasi hyvin takakentällä debytoineelta Matias Rauhalalta. Kitee sai tästä sisua ja Jiri Pippolan polttolinjaan suunnattu lyönti tuotti täpärän juoksun 3-2:een.

Kotiutuskisassa KiPa aloitti ryminällä ja löi aloittavalla kolme juoksua. KPL ei tästä hämmentynyt, vaan tasoitti kisailun kolmella ensimmäisellä parilla. Lopulta jatkopareihin mennyt kotiutuskisa ratkesi tasoittavalla Matti Latvalan kotiutukseen, kun ulkokenttä nollasi KiPan.

- Omaan peliin saa olla suht tyytyväinen, Pädi (Vartama) pääsi välillä juoksemaan. Ulkopelissä ei tullut niin paljoa tekemistä. Suht tasapainoinen ottelu, pystyy vielä parantamaan, Ruuska lopetti.

Halli-SM päättyy KPL:n osalta viikon päästä sunnuntaina Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Joensuun Maila varmisti lauantaina pääsyn lohkovoittajana lopputurnaukseen.