top of page

Nouseeko Kopla kolmanneksi - tuleeko Vartamasta etenijäkuningas?


Runkosarjan päätöskierroksella tiistaina riittää paljon seurattavia asioita, kun KPL matkaa Sotkamon Jymy vieraaksi Marjex-stadionille, Joukkueet ratkaisevat ottelussa runkosarjan kolmossijan. Jymylle riittää kolmossijaan yksi piste, KPL:n on voitettava ottelu joko 0-1 tai 0-2. Joukkueet kohtasivat toukokuun lopussa KSS Energia Areenalla, jolloin KPL oli parempi 2-0 (4-0, 2-1). Tiistain ottelu alkaa jo klo 17.30.


-Hienolta tuntuu, että saadaan vielä hyvä ja tärkeä matsi viimeiseksi. Siitä sitten helppo kääntää katse pudotuspeleihin, Patrik Vartama kertoo.


Vartama on lähellä etenijätilaston voittoa. Vain kerran aikaisemmin KPL:n pelaaja on voittanut etenijätilaston, kun kauden 1967 päätteeksi Ilkka Kauppinen kruunattiin etenijäkuninkaaksi. Vartama on tuonut 50 juoksua ja on Tahkon Jere Vikströmia viisi juoksua edellä.


-Viimeiset kierrokset on tullut tutkittua tilastoja, tiukkaa tulee olemaan. Saa nähdä miten käy, Tahkon kärki on ollut kovassa vireessä., Parilla tuodulla se olisi varmaan aika saletissa, mukavaa olisi saavutttaa se, Vartama kertoo Sotkamosta, johon KPL matkusti suoraan Kiteeltä.

Vartama odottaa helteiseltä tiistailta kovaa ottelua, jossa haetaan asetelmia viikonloppuna alkaviin pudotuspeleihin. Joukkueiden taktikointi puolivälieriä varten on hankalaa, sillä sijoista 5-6 pelaavat JoMa ja Tahko ovat vain pisteen välein sarjataulukossa. JoMa kohtaa päätöskierroksella Kempeleen Kirin ja Tahko Koskenkorvan Urheilijat.


-Hyvää keliä lupaa. Sotkamon kenttä on kimmoisa, niin saadaan molemmat tilannetta. Kovat pomputtajat Korhonen (Niko) ja Hacklin (Juho) tekevät tilannetta. Hyvä fiilis on lähteä Jymyä vastaan. Pari viimeistä peliä on mennyt hyvin, joukkueella on kaikkiaan oikein hyvä fiilis, Vartama miettii.


Runkosarjan tilanne ennen maanantain kierrosta (voitot ratkaisevat tasapisteissä):

 1. Vimpelin Veto, 73 pistettä (26 voittoa)

 2. Manse PP, 64 pistettä (22 voittoa)

 3. Sotkamon Jymy 61 pistettä (22 voittoa)

 4. Kouvolan Pallonlyöjät, 60 pistettä (19 voittoa)

 5. Joensuun Maila, 52 pistettä (19 voittoa)

 6. Hyvinkään Tahko, 51 pistettä (19 voittoa)

 7. Kempeleen Kiri, 40 pistettä (13 voittoa)

 8. Kiteen Pallo, 35 pistettä (12 voittoa)

Etenijätilasto ennen maanantain kierrosta:

 1. Patrik Vartama, 50

 2. Jere Vikström, 45

 3. Teemu Nurmio, 44

 4. Konsta Piironen, 42

 5. Onni Määttä, 41

Pudotuspelit alkavat KSS Energia Areenalla lauantaina 20.8. klo 16.00. Vastustaja selviää tiistain kierroksen jälkeen. KSS Energia Areenalla on luvassa paljon ohjelmaa lapsiperheille. Paikalla on poniajelua, taikuri, pomppulinnoja ja paljon muuta!

Comments


bottom of page