top of page

Miesten Supercup tulee Halli-SM:n tilalle – KPL ei ole mukana


Cup-muotoinen formaatti tekee paluun pesäpalloon, kun 12 joukkuetta on mukana kamppailemassa miesten Supercupin 2021 voitosta maalis-huhtikuussa. Kaikki ottelut pelataan halleissa. Kahden kierroksen jälkeen Supercup huipentuu välieriin ja loppuotteluun Tampereella 11.4.

Miesten Supercupiin osallistuvat Haminan Palloilijat, Imatran Pallo-Veikot, Joensuun Maila, Kankaanpään Maila, Kempeleen Kiri, Kiteen Pallo -90, Manse PP Tampereelta, Pattijoen Urheilijat Raahesta, Seinäjoen JymyJussit, Siilinjärven Pesis, Sotkamon Jymy sekä Ykköspesiksen Oulun Lippo.

Pallonlyöjät ei osallistu Supercupiin. Seuran hallituksen puheenjohtaja Harri Lehti kertoo:

”Valmennusjohdon kanssa yhdessä totesimme, että liiton keksimä peliformaatti ei tässä tilanteessa palvele joukkueen harjoitteua kesää kohti. Se on myös tehty tavalla, joka tulisi Pallonlyöjille aivan turhan kalliiksi toteuttaa. Olemme pelanneet jo kolme harjoitusottelua ja niitä sovitaan seurojen kesken sen mukaan kuin harjoittelun ja valmentautumisen näkökulmasta katsotaan tarpeelliseksi.”

Ruutu näyttää kaikki Supercupin ottelut suorina lähetyksinä. Yleisön pääsy halleihin selviää myöhemmin, kun ajantasaiset koronarajoitukset ovat alueittain selvillä.

Cup on koukuttava pelimuoto, sillä yksikin tappio pudottaa joukkueen jatkosta. Toisin sanoen mestarin tulee voittaa kaikki pelaamansa ottelut.

Pesäpalloliitto tiedotti tammikuussa, ettei alkuperäisen ohjelman mukaisia Halli-SM-otteluita pelata alkuvuodesta 2021 koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Korvaavia vaihtoehtoja kartoitettiin talvikauden loppuun ja osallistuminen Supercupiin määriteltiin vapaaehtoiseksi. Seurojen päätöksellä naisten Supercupia ei tähän vaiheeseen vuotta saatu aikataulutettua.

Miesten Supercupia täydennettiin ottamalla mukaan yksi ykköspesisjoukkue viime kauden kilpailullisen menestyksen perusteella, kun Oulun Lippo haastaa avauskierroksella raahelaisen Pattijoen Urheilijat. Pohjois-Karjalassa jännitetään paikalliskohtaamista Joensuun Mailan ja Kiteen Pallo -90:n välillä. Syksyn Suomen mestari Sotkamon Jymy matkustaa Kempeleen Kirin vieraaksi ja useat Siilinjärven Pesiksestä Imatran Pallo-Veikkoihin siirtyneet pelaajat saavat vastaansa entisen kotiseuransa.

Kahden ensimmäisen kierroksen otteluparit on arvottu maantieteellisesti. Neljä joukkuetta etenee suoraan toiselle kierrokselle, jonka ottelupareiksi ovat jo varmistuneet Manse PP, Tampere – Haminan Palloilijat ja Seinäjoen JymyJussit – Kankaanpään Maila.

Supercupin ottelut järjestetään vastuullisesti ja kaikkien ihmisten terveys huomioiden. Kullakin pelipaikkakunnalla noudatetaan tarkoin alueen viranomaismääräyksiä ja -suosituksia. Määräysten pohjalta tehdään myöhemmin päätökset yleisön mahdollisesta sisäänpääsystä ottelutapahtumiin.

Otteluohjelman löydät Superpesiksen sivuilta

Comments


bottom of page