top of page

Matti Latvalan ura jatkuu Koplassa myös tulevaisuudessa
Urallaan 504 runkosarjaottelua pelannut Matti Latvala jatkaa pesäpallouraansa KPL:ssä myös seuraavina kausina. KPL:n runkopelaajiin kuuluva Latvala on pelannut jo pidempään loppu-uran mittaisella sopimuksella.

- Hyvillä fiiliksillä hommat jatkuu. Ekaa kertaa kyllä vilkaisin bensamittariin ja vielä oli bensaa jäljellä. Jatko oli helppo ratkaisu, meillä on ollut hyvä joukkue ja hyvä meininki pidempään. Syksyn mitalipelit ja mestaruus ovat ne suurin kiihoke, 38-vuotias Latvala kertoo.

Latvala on pitkällä urallaan ollut voittamassa KPL:ssä 5 SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. Kaksi kertaa Latvala on päässyt juhlimaan pronssia Koskenkorvan Urheilijoiden paidassa kausina 2003 ja 2007. Heinäkuussa Latvala pelaa uransa 9. Itä – Länsi-ottelun.

- Elämä on ollut helppo rakentaa Kouvolaan. Kaudesta 2015 ruvettiin tekemään uutta nousua ja nyt ollaan oltu joka vuosi neljän joukossa. Pelaajat ovat olleet tosi sitoutuneita. Voi luottaa siihen, että muut kantaa omat rikkansa hyvin ja itse saa keskittyä omaan tekemiseen, Latvala kiittelee.

- Meille todella tärkeä jatko. Matti on erinomainen sisä- ja ulkopelaaja. Luottopakki jo pitkään, eikä tahti ole hiipunut. Nyt alkukaudesta Matti oli ennen pientä vaivaa erinomaisessa iskussa. Matti tekee todella vähän virheitä, pelaa sisäpelissä koko ajan sellaista peliä, mikä vie sitä eteenpäin, KPL:n pelaajaneuvotteluista vastaava Stefan Sburatura kehuu.
Nyt meneillään oleva kausi on Latvalalle 11. KPL:n paidassa. Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatista on tullut kakkospesällä yksi KPL-ikoneista. Latvala pelasi KPL:ssä ensin kaudet 2009– 2011 ja palasi takaisin kaudeksi 2015. Pari peliä huilannut Latvala on ollut KPL:ssä melkoinen teräsmies, sillä poissaoloja pelikentiltä on harvinaisen vähän.


- Harjoituksissa on varmasti tehty asioita oikein. Uskoisin, että se on tuonut myös motivaatiota tekemiseen, kun pysyy kunnossa, Sburatura miettii.

Kouvolan Pallonlyöjien sopimustilanne 2023 - 2024:

2023: Valtteri Luoma, Teemu Nikkanen, Iiro Nokkala, Ville Pesu, Matti Saukko ja Patrik Vartama. Iiro Haimi (pj), Eero Pitkänen (2. pj)

2024: Valtteri Hämäläinen, Tommi Mäentausta, Arttu Ruuska

Loppu-ura: Matti Latvala

bottom of page