top of page

Matti Latvala jatkaa Koplassa uransa loppuun asti


KPL:n kantaviin voimiin lukeutuva Matti Latvala (35) on allekirjoittanut Pallonlyöjien kanssa monivuotisen sopimuksen, joka ulottuu Latvalan peliuran päättymiseen saakka.

Matti Latvala jatkaa KPL:ssä loppu-uran


Tällä kaudella Latvala on ollut Superpesiksen paras kotiuttaja ulkopeliä pelaavista pelaajista. Latvala löi runkosarjassa huimat 9+72 lyötyä. Pudotuspeleissä Latvalan mailasta on lähtenyt 0+16 kotiutusta.

– Pari vuotta olen saanut harjoitella kotiuttamista. Pesäpallossa se on vaikein homma. Ihan tuosta vaan se ei onnistunut siirtyä vaihtajasta kotiuttajaksi. Tänä vuonna olen saanut tehtyä enemmän tulosta. Ylipäätään harva vaihtaa roolia uran aikana, onnistuminen ei ole itsestäänselvyys. Poikkeuksellinen vuosi, kun yli kahden keskiarvolla olen onnistunut kotiutuksessa. Paljon kuuluu kiitosta joukkuekavereille, että tilannetta on riittänyt, jo seitsemättä kauttaan KPL:ssä pelaava Latvala kertoo.

KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen pitää Latvalan jatkoa merkittävänä.

– Matti on iso kulmapala meidän joukkueessa. Hienoa, että saadaan mies pitkällä sopimuksella kiinnitettyä. Matti on pelannut hienon kauden. Mahtavaa kiinnittää mies, jolla on tinkimätön asenne harjoitteluun ja pelaamiseen, Hyttinen kertoo.

Matti Latvala (vas.) ja Janne Kivpelto ovat KPL:n runkopelaajia


Latvala on voittanut urallaan kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Itä–Länsi-otteluissa Latvala on pelannut kuusi kertaa. Jatko KPL:n paidassa oli luonteva.

– Kyllähän elämä on rakentunut tänne. Työ ja perhe on täällä. Helpoin ratkaisu on jatkaa täällä, eikä tarvitse enää reissumieheksi lähteä. Edellytykset on hyvät, puitteet ja harjoituspaikat ovat varmasti parhaimmistoa. Pelihaluja riittää ja liian vanha olen enää reissaamaan. Uskon, että tämä on koko perheelle paras ratkaisu.

KPL:n joukkueen rakentuminen tuleville vuosille on rungon osalta hyvässä mallissa. Joukkue täydentyy vielä syksyn aikana.

–  Runko on hyvin kasassa. Pelaajat ja pelinjohtajat huoltoa myöten ovat saaneet nostettua KPL:n takaisin mitalikantaan. Seurajohdolla on kovat paikat saada tänne sellainen miehitys, että menestys on myös tulevaisuudessa mahdollista. Mielenkiinnolla jään odottamaan millaisia sopimuksia hallitus saa kasaan tuleville vuosille.

Latvala näkee KPL:n tulevaisuuden valoisana. Kesän aikana KPL on pärjännyt jälleen loistavasti junioreissa.

– Jos ajatellaan 5–10 vuoden päähän, niin sieltä on tulossa poikkeuksellisen lahjakkaita junioripelaajia. Haluan miettiä seuran asioita pidemmälle kuin ensi vuoteen. Haluan olla apuna myös niille jätkille, jotka pelaavat sitten kymmenen vuoden päästä Superia. En ajattele enää lajia pelkästään omasta näkövinkkelistä, vaan toivottavasti saan autettua osaltani nuoria eteenpäin.

KPL:n sopimustilanne 14.9.2018

Juho Hacklin 2019 (optio 2020) Janne Kivipelto 2019 (optio 2020) Toni Laakso 2019 Anssi Lammila 2019 Matti Latvala loppu-ura Tommi Mäentausta 2020 (optio 2021) Iiro Nokkala 2019 Matti Saukko 2019 Sasu Toikka 2020

Finaalisarja jatkuu lauantaina Joensuussa. Sunnuntaina kolmas finaali KSS Energia Areenalla klo 16.00.

Comments


bottom of page