top of page

Matti Iivarisesta KPL:n pelinjohtaja

Matti Iivarinen (52) on Kouvolan Pallonlyöjien uusi pelinjohtaja. Iivarinen on toiminut aiemmin Superpesiksessä pelinjohtajana Alajärven Ankkureissa, Pattijoen Urheilijoissa ja Vimpelin Vedossa.

Viimeiset kahdeksan kautta Ankkureiden viuhkaa näyttänyt Iivarinen on Superpesiksen kokeneimpia pelinjohtajia. Miehen palkintokaapista löytyy pelinjohtajana yksi SM-hopea kaudelta 2006 Pattijoen peräsimestä. Samana vuonna Iivarinen oli myös Itä–Lännen pelinjohtaja.

– Alajärvellä pitkä projekti loppui. Itse pelasin kauan ja nyt pelinjohtajanakin ollut suht kauan, niin tuon varmasti jonkun asteista kokemusta. Koko ajan on ollut halu mennä eteenpäin, 352 ottelua Superpesiksen pelinjohtajana toiminut Iivarinen miettii.

Iivarinen siirtyy KPL:ään 1+1 vuotisella sopimuksella.

– Eero (Pitkänen) on tehnyt kovasti töitä. Kouvolassa on menty koko ajan nousujohteisesti eteenpäin ja joukkuetta on kohennettu. Joukkueesta kertoo paljon se, että pari viime kautta se on pelannut mitaleista.

Omalla pelaajaurallaan lukkarina häikäissyt Iivarinen muistetaan 11-kertaisena Itä–Länsi pelaajana. Iivarinen voitti pelaajaurallaan 2 SM-kultaa, 1 SM-hopean ja 2 SM-pronssia. Vuoden lukkariksi Maaningan Mahdin kasvatti Iivarinen valittiin kausina 1987 ja 1989.

KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen näkee Iivarisen hyvänä jatkajana Eero Pitkäsen pitkälle työlle KPL:n peräsimessä.

– Matti on yksi lajin vahvoja, isoja persoonia niin pelaajana kuin pelinjohtajana. Mies joka elää ja hengittää pesäpalloa, niin kuin Kouvolassa on pelinjohtajasta totuttu. Pitkäsen Eerolle erinomainen jatkaja. Tuskin tulee isoa kulttuurillista eroa, mutta Matti tuo varmasti oman näkemyksensä mukaan, Hyttinen kertoo.

KPL:n kakkospelinjohtajana jatkaa Alajärven Ankkureiden kasvatti Jukka Mäkinen, jolle kausi 2018 on jo viides KPL:n pelinjohdossa.

– Olen tyytyväinen, että Juissi (Mäkinen) lähti kakkospelinjohtajaksi. Hän on tuttu kaveri minulle aiemmin ja mielestäni meille hyvä ratkaisu, Iivarinen kertoo.

Lue myös:

Comments


bottom of page