top of page

Matti Iivarinen jatkaa KPL:n pelinjohtajana


Superpesiksen kokenein pelinjohtaja Matti Iivarinen jatkaa Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtajana myös kaudella 2019. Iivarisen ensimmäisellä kaudella KPL voitti runkosarjan ja sijoittui lopulta SM-hopealle. Iivarinen oli myös kauden 2018 Itä–Lännessä Idän pelinjohtajana.

– Tappion sulatteluun meni aikaa ja koko kaudesta oli toipumista. Pikkuhiljaa siitä tappiosta on alkanut toipua. Hyvä runkosarja pelattiin ja loppukaudestakin ihan hyvää peliä, mutta kaudet eivät ole veljeksiä keskenään. Rakennustyö pitää aloittaa uudestaan.

Matti Iivarinen luotsasi KPL:n takaisin mitalikantaan


Iivarinen näkee KPL:n tulevan kauden kehityskohteet selkeänä.

– Korella (Juha Korhonen) oli iso rooli ja nyt pitää löytyä vastuunkantajia juoksuja lyömään. Ulkopelissä oltiin finaaleissa takamatkalla, sitä pitää saada paremmaksi. Nyt on vuosi takana, niin itse tunnen joukkueen paremmin, 390 ottelua Superpesiksessä viuhkan varressa ollut Iivarinen myöntää.

KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen kertoi Iivarisen olleen koko ajan ykkösvaihtoehto pelinjohtajaksi.

– Jatketaan tutulla ja turvallisella polulla. Pitkälle venyneen kauden jälkeen kaikilla oli jonkinlaista väsymystä, joten asioissa kesti hetki ennen kuin saatiin kaikki sovittua. Henki oli kuitenkin koko ajan selvä siitä miten jatketaan.

Pelaajapuolella KPL:n oma kasvatti Roope Koskelainen (24) tekee paluun KPL:n paitaan yksivuotisella sopimuksella. Koskelainen on pelannut edelliset kolme kautta Ykköspesiksessä Puijon Pesiksen väreissä. Koskelainen on pelannut urallaan 2 Superpesis-ottelua KPL:ssä.

– Hyvä fiilis on palata Koplaan. Olen iloinen siitä, että saan näytönpaikan. Kouvolassa on aina ollut puitteet viimeisen päälle, on hyvä tulla takaisin. Sillä tapaa pitää lähteä hommia tekemään, että pelipaikka aukeaa, Koskelainen miettii.

– Emme hae aktiivisesti pelaajia ulkopuolelta, mutta katsomme jos sopiva pelaaja tulee vastaan. Haluamme antaa omille nuorille pelaajille vastuuta, Hyttinen kertoo.

KPL:n kakkospelinjohtaja on edelleen haussa. Tällä hetkellä Jukka Mäkinen ei terveydellisten syiden vuoksi ole käytettävissä.

KPL:n valmennuksessa jatkavat juoksuvalmentaja Ari Pakarinen ja fysiikkavalmentaja Antti Järvinen. KPL:n pelaaja Anssi Lammila toimii myös jatkossa A-poikien pelinjohtajana. Valmennuspäällikkö Juuso Ilander jatkaa B-poikien valmentajana ja Eero Pitkänen C-poikien valmennuksessa.

Edustusjoukkueen joukkueenjohtajana jatkaa Marko Kivioja ja huoltajina Erkki Hämäläinen sekä Riku Henttonen.

KPL:n sopimustilanne 15.11.2018

Juho Hacklin 2019 (optio 2020) Antti Hartikainen 2019 Janne Kivipelto 2019 (optio 2020) Roope Koskelainen 2019 Toni Laakso 2019 Anssi Lammila 2019 Matti Latvala loppu-ura Valtteri Luoma 2019 (optio 2020) Tommi Mäentausta 2020 (optio 2021) Iiro Nokkala 2019 Jere Paananen 2019 Ville Pesu 2019 Matti Saukko 2019 Sasu Toikka 2020

Matti Iivarinen 2019, pelinjohtaja

Comments


bottom of page