top of page

Maratonottelu KPL:n voitoksi – sarja on katkolla KPL:lle sunnuntaina

KPL-Lippo 2-1s (11-4, 3-5, 2-1)

Puolivälieräsarja jatkui kiihkeänä myös lauantaina. Yli kolmetuntiseksi venynyt kamppailu ratkesi vasta supervuorossa, jossa KPL oli parempi yhden juoksun turvin. Ottelussa oli tunnetta roppakaupalla ja torikokoukset seurasivat toisiaan. Tuomarit antoivat kuitenkin pelaajien pelata ja käyttää ns. positiivista provoisointia. Lipon Ville-Pekka Jokisen keltainen kortti jäi ainoaksi merkinnäksi pöytäkirjaan.

DSC_9002

Illan tehokkain oli Ossi Meriläinen, joka kotiutti peräti kuudesti. Kotijoukkue nappasi toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, sunnuntaina KPL:llä on katkon paikka.

Ulkopeli oli myös lauantaina suuressa roolissa, sillä isännät pääsivät ensimmäisen ottelun tavoin roimaan johtoon Lipon ulkopelivirheiden ansiosta. Pallo poltteli oululaisten räpylässä, minkä vuoksi etenijät ehtivät toisinaan juosta ilman suurempaa kiirettä kotipesään. Aurinkoinen keli oli myös suotuisa pompulle, mikä helpotti KPL:n vaihtolyömistä ja kotiuttamista. Kolmostilanteet KPL:lle 27–24 lukemin.

DSC_9122

Kotijoukkueen sankareita olivat kuudesti kotiuttanut Ossi Meriläinen, neljä juoksua tuonut Joni Rytkönen (kärkilyönnit 8/8) ja kolme sekä lyönyt että tuonut Sasu Toikka. Myös Konsta Hyötyläinen oli iskussa, sillä juvalainen löi kolme juoksua ja kärkilyönnitkin onnistuivat 88 prosenttisesti. KPL kotiutti lauantaina monipuolisesti, ja esimerkiksi näpyt olivat vaarallisia.

DSC_8937

Konna kehotti Jokista lyömään ensikerralla parempia pieniä.

– Nämä ovat tiukkoja vääntöjä, mutta on mukavaa pelata, Meriläinen tuumi.

Lipon kultainen kaksikko oli lauantaina Marko Pelkonen-Jere Vikström. Pelkonen löi ottelussa neljä juoksua, ja Vikström (8/9) puolestaan toi saman verran, mutta hän loukkasi myös jalkaansa toisen jakson loppupuolella. Vikström toi loukkaantumisen jälkeen juoksun, mutta hänet vaihdettiin jokeriksi, eikä miestä enää tämän jälkeen nähty tositoimissa.

– Veimme toisen jakson omalla hyvällä pelillämme, mutta superissa ei vain riittänyt, Lipon Marko Pelkonen harmitteli.

Myrskyalku ottelulle

KPL sai otteluun murska-alun, sillä taululla oli ensimmäisen sisävuoron jälkeen jo lukemat 5-0. Juho Hacklin aloitti vyörytyksen Tommi Mäentaustan tuodessa pelin ensimmäisen juoksun. Kotijoukkue onnistui lyömään palloa paljon välin, eivätkä Lipon palautusheitot onnistuneet.

Rumbaa jatkoivat Hacklinin kotiuttanut Toikka, Latvalan kolmoselta saatellut Meriläinen, ja tutkaparit Matti Saukko-Toikka sekä Hyötyläinen-Rytkönen.

– Pääsimme ensimmäisellä jaksolla hyvillä lyönneillä alkuun, ja sen jälkeen merkatuilta miehiltä räpylävirheillä, KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen analysoi.

Lippo pystyi vastaamaan isäntien väkevään alkuun muun muassa Pelkosen ja Matti Korhosen kelpo lyönneillä, mutta pallo päätyi useammin räpylään kuin kenttään.

DSC_9101

Neljä juoksua eivät kaventaneet eroa tarpeeksi, sillä kotijoukkueen Meriläinen ja Hyötyläinen onnistuivat kotiuttamaan yhdellä lyönnillä kaksi pelaajaa kerralla. Tauolle siirryttiin siis 11–4-lukemissa.

Lippo ei antanut periksi

Toisella jaksolla ääni kellossa oli erilainen, sillä peli oli paljon tasaisempaa.

Lippo karkasi ensin johtoon, kun Pelkonen löi pallon kakkospuolelta pitkäksi, ja Jali-Matti Kurkela ja Antti Korhonen juoksivat kotiin. KPL tasoitti tilanteen Matti Latvalan ja Sasu Toikan lyömillä juoksuilla, kun tilaisuus ensimmäisessä sisävuorossa suotiin.

Lyöjäkuningas Meriläinen vei joukkueen jopa johtoon, mutta Lippo nousi rinnalle ja ohi. Oululaiset tasoittivat pelin harhaheitolla, kun pallo katosi pidemmäksi aikaa kakkospuolen maisemiin. Päästyään johtoon vierasjoukkue piti ulkopelinsä todella tiukkana, joten edessä oli supervuoro.

Ossin jyvä oli tänään kohdillaan.

– Harhaheitto meni oven alta varastoon sisään, Pitkänen avasi Lipon onnenpotkua.

Sisällä aloittanut Lippo sai supervuorossa yhden juoksun, kun Matti Korhonen löi ja Kurkela toi joukkueelleen tärkeän juoksun. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä varmasti tilannetta tehnyt KPL sai kaksi juoksua Meriläisen kotiutettua Mäentaustan ja Toikan lyötyä Rytkösen kotiin. Voittojuoksussa KPL sai apuja Lipon lukkari Hannu Huuskoselta, joka ei saanut palautusheittoa vangituksi.

– Jos näihin peleihin ei syty, niin ei sitten mihinkään, Meriläinen hehkutti ottelun jälkeen.

Ottelun ratkettua Lipon lukkari Hannu Huuskonen ja KPL:n kapteeni Anssi Lammila vaihtoivat vielä kuulumiset.

KPL:llä on katkon paikka sunnuntaina Oulussa. Ottelu lähetetään suorana Koplaradiosta klo 17.00.

Teksti: Anni Saarela

Kuvat: Jukka Rasimus