top of page

Lisätietoa KPL:n korona-altistuksista


Pari viikkoa sitten altistuneet Suomensarjan, Poikien superpesiksen ja D-poikien pelaajat sekä kaksi edustusjoukkueen pelaajaa vapautuvat karanteenista lähipäivinä; kukin Kymsoten antaman päätöksen mukaisesti eri ajankohtina altistumisajankohdan mukaan. Kaikki testitulokset ovat olleet tähän mennessä negatiivisia.


Pelaajia ja valmentajia on testattu heti altistumisen jälkeen sekä vähintään vielä ennen karanteenista vapautumista. Näin on voitu varmistua, ettei tartuntoja joukkueissa ole ollut.

Useiden kymmenien henkilöiden altistuminen edellä mainituissa joukkueissa on johtanut vain kahteen tartuntaan ja tartunnat ovat tapahtuneet sisätiloissa, ei pelinomaisessa tilanteessa tai pukuhuoneissa. Altistumisia tapahtui yhteensä viidessä ottelussa (nuorten ja alempia aikuisten sarjoja).


"On erinomaisen hienoa, ettei tartuntoja ole syntynyt ottelutapahtuman aikana, vaikka viranomaiset heidät luonnollisesti altistuneiksi määrittelevätkin", toteaa Pallonlyöjien puheenjohtaja Harri Lehto.

"Pelaajat ja joukkueet ovat toimineet vastuullisesti. Siitä huolimatta altistumisia eli kontakteja sairastuneiden kanssa osuu joskus kohdalle. Tällöin siirrytään karanteeniin välittömästi, käydään testeissä ja odotellaan viranomaisten päätöksiä ja ohjeita", Lehto jatkaa.


Yhden edustusjoukkueen jäsenistä katsottiin mahdollisesti altistuneen IPV-ottelussa. IPV:ssä todettiin myöhemmin koronatartunta. KPL:n edustusjoukkueessa ei ole todettuja tartuntoja.


Seura ei kommentoi henkilökohtaisia terveystietoja eikä karanteeneja.

ความคิดเห็น


bottom of page