top of page

Latvalan kunnarilla voitto kotiin

Hyvinkään Tahko ja Kouvolan Pallonlyöjät kohtasivat toisensa sunnuntain paahtavassa helteessä pelatussa ottelussa Hyvinkäällä. Ottelu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Ensimmäisellä jaksolla juoksut tasattiin ja toisella jaksolla Tahko oli viime hetkille saakka voitossa kiinni. Matti Latvala kuitenkin oli asiasta toista mieltä, sivalsi kunnarin ja varmisti Koplalle voiton jaksoin 0-1 (4-4, 1-3).

Kuva: Vesa Sailio

Ottelun ensimmäiseen sisävuoroon KPL sai rakennettua hyvin tilannetta, mutta Juho Hacklinin, Matti Latvalan, Janne Kivipellon ja Ossi Meriläisen kotiutukset eivät onnistuneet. Ulkovuorolle siirryttyään KPL esitti hyvää peliä. Arttu Ruuska haki komean palon kakkospesältä Tahkon Kalle-Tapio Huuskosta. Valtteri Luoma puolestaan poltti Riku Hokkasen ykköspesälle. Arttu Ruuska innosti loistavilla reflekseillään ja kopillaan kakkosrajasta kenttäkuuluttajan hehkutuksiin saaden hyvinkääläisyleisöltä aplodit. Tahkon lyöjät loppuivat kesken kahden palon tilanteessa.


Toinen vuoro alkoi harmillisesti Tommi Mäentaustan palolla ykköselle. Ville Pesu pääsi suoraan kakkoselle, kun lyönti karkasi kolmoskopparilta. Arttu Ruuska satutti kättään hieman lyödessään, mutta sai Pesun saateltua kolmoselle. Ruuska itse paloi ykköselle. Sitten alkoi tapahtua; Jasperi Luoman koppilyönti tippui kopparien hämmästykseksi heidän selkiensä takana kenttään ja Luoma kiersi kunniaa! Ville Pesu ehti tietenkin samassa hötäkässä kotiin, joten tilanteeksi muuttui yhdellä iskulla 0-2. Ossi Meriläinen pamautti vielä kakkospuolelle ottamattoman lyönnin ja saatteli Jasperi Luoman kotiin, 0-3.


Tahkon tasoittavalla oli heti alkuun lähellä, ettei Jere Vikström palanut kakkospesälle. Jasperi Luomalta tipahti pallo kädestä juuri, kun hänen piti heittää se kakkospesällä odottaneelle Matti Latvalalle. Näin palon sijaan alkoikin tilanne rakentua ja Tahko sai pesät täyteen palottomaan tilanteeseen. Juha Korhonen tuli purkamaan ajolähtötilannetta. Hänen ensimmäinen lyöntinsä ajautui Matti Saukon räpylään, mutta toisella lyönnillä Jere Vikström toi juoksun. Juoksu tilanteesta lopulta tuomittiin, vaikka pelituomari ensin taisi tilannetta paloksi uumoilla; hieman epäselvältä tilanne kotikatsomoon vaikutti. Jatkotilantesta KPL sai tehtyä palon kotipesään. Patrik Vartama kotiutti kuitenkin vielä Santtu Patovan, joka toi tilanteeksi 2-3. Saipa vielä Riku Hokkanenkin kotiutettua Juha Korhosen ja näin KPL:n johto suli tasatilanteeksi 3-3. Kolmannen palon kotipesään teki Arttu Ruuska jälleen hyvällä haulla kakkosrajasta.


KPL:n kolmas sisävuoro alkoi Ville Pesun ja Henri Alasen yhteentörmäyksellä, kun Pesu haastoi rajalyönnillä. Tilanteesta tuomittii estäminen ja vapaataival Pesulle, mutta hetken näytti, että Pesu hieman satutti itseään tilanteessa. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan peliä normaalisti. Saukko vaihtoi Pesun vuorenvarmasti kakkoselle. Hyvän ottelun pelannut Tahko-lukkari Petteri Alanen nappasi Pesusta hetkeä myöhemmin kärpäsen kakkoselle. Juho Hacklin järjesteli tämän jälkeen pesät täyteen. Kotiutusyritykset olivat kuitenkin vaisuja. Valtteri Luoma saatiin vielä saateltua kolmospesälle Hyvinkään ulkokentän pienoisella avustuksella, mutta vuoro päättyi hänen irrottuaan väärällä syötöllä kolmospesältä. Hyvinkään tasoittava vuoro näytti ensin hyvin takkuiselta. Kärkeä ei saatu kakkospesää pidemmälle. Sieltä palot hakivat hyvillä suorituksilla sekä Matti Saukko että Jasperi Luoma. Kolmostilanteen Tahko sai kuitenkin lopulta aikaan. Juha Korhonen tuli kotiuttamaan Kalle-Tapio Huuskoa. Korhonen onnistuikin yrityksessään ja Huusko toi tilanteeksi kotijoukkueelle 4-3.


Neljännen aloittavalla vuorolla Saukko paloi ensin kolmoselle, kun Hacklinin näpy etukenttään epäonnistui hieman. Tämän jälkeen Petteri Alanen nappasi kakkospesältä kärpäsen Iiro Nokkalasta. Kun vielä Latvalan lyönti meni kopiksi, oli kenttä tyhjä. Tyhjälle kentälle tuli yrittämään Ville Pesu, joka kiskaisikin hienolla sivalluksella pallon kakkospesän paikkeilta läpi ja kiersi kunniaa. Näin tilanteeksi 4-4. Lisäjuoksuja KPL ei enää aikaiseksi saanut. Tahko aloitti tasoittavan vuoronsa räväkästi, kun Teemu Nurmio ja Jere Vikström täyttivät etupesät. Kakkospesältä hyvin liikkunut Matti Saukko sai napattua välipalon, mutta nopeajalkainen Teemu Nurmio kirmasi kolmospesälle. Ajolähtötilanteeseen tuli lyömään Juha Korhonen. Hänen ensimmäisen lyöntinsä haki Valtteri Luoman upeasti kopiksi. Nurmio oli irti kolmospesältä ja paloi. Kolmannestakin palosta vastasi V. Luoma polttaen Huuskon kolmospesälle. Näin ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin 4-4.


Tahko sai toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossaan tilannetta hyvin rakennettua, mutta KPL:n ulkokenttä sai hoidettua tilanteen. Ei juoksuja. KPL:n sisävuoro alkoi hyvin – Tommi Mäentausta meni kentälle ja Matti Saukko vaihtoi hänet kakkospesälle siirtyen itse ykköselle. Iiro Nokkalalle sen sijaan osui kohdalle musta lyöntivuoro – kakkospesälle suuntautunut lyönti poltti Matti Saukon kakkospesälle ja kaiken huipuksi Nokkala itse paloi ykköselle. Ajolähtö saatiin aikaiseksi kahden palon tilanteessa ja lyömään tuli Janne Kivipelto. Kivipellon ratkaiseva, kolmas lyönti räpsähti suoraan etulukijalle, joten kotipesään Mäentaustasta kolmas palo.


Toisessa vuorossa Tahko sai kärjestä rakennettua palottoman ajon, jota tuli purkamaan Juha Korhonen. Teemu Nurmiosta palo kotipesään Iiro Nokkalan toimesta. Toisen palon kotipesään haki Valtteri Luoma. Vuoron viimeinen kotiutusyritys suuntautui suoraan Matti Saukon räpylään ja tuloksena kolmas palo. KPL:n sisävuorolla alku oli takkuinen. Yksi mies (Matti Saukko) saatiin kolmoselle asti, mutta juoksutilin avaaminen jäi haaveeksi.


Kolmannessa sisävuorossaan Hyvinkään Tahko ei saanut etenijää kolmoselle. Kaksi kertaa se oli lähellä, mutta kummallakin kerralla Arttu Ruuska haki lyhyen lyönnin ja teki komean palon. Ruuska pelasi jälleen ulkona hyvän ottelun ja rupeaa olemaan jo kutkuttavan hyvä siepparin tontillaan, vaikka kaudesta on pelattu vasta alku. Kolmas palo oli Matti Latvalan käsialaa. KPL:n tasoittava ei alkanut lainkaan onnellisten tähtien alla, kun ensin Tommi Mäentausta ja hetkeä myöhemmin Arttu Ruuska paloivat kakkospesälle. Lopulta vuorossa ei etenijää kakkospesää pitemmälle saatukaan. Vähän tuntui siltä, kuin helle olisi vienyt mehut kummankin joukkueen pelistä.


Viimeisessä sisävuorossaan Tahko ei meinannut millään saada miestä kolmospesälle asti. Mainittakoon Valtteri Luoman komea suoritus, kun hän etukentästä poltti kolmoselle yrittäneen Jere Vikströmin. Lopulta Tahkon yritys kuitenkin palkittiin ja Patrik Vartama saatiin saateltua kolmospesälle asti. Tässä vaiheessa Tahko käytti aikalisän. Viimeisenä lyöjänä vuoron sai Juha Korhonen. Hänen toinen lyöntinsä suuntautui Matti Latvalalle, jonka heitosta huolimatta Vartama ehti kuin ehtikin kotipesään ennen palloa ja Tahko siirtyi ratkaisevalta tuntuneella hetkellä 1-0 johtoon.


KPL:n viimeinen sisävuoro alkoi heikosti; Tommi Mäentaustasta palo kakkospesälle. Jatko ei parempaa luvannut. Myös Matti Saukosta palo kakkospesälle. Tämän jälkeen, kuten niin monesti aiemminkin, tilanteen otti haltuun Matti Latvala, joka painoi pallon vastustamattomasti kolmospuolelta läpi ja kiersi kunniaa. Toinen jakso Koplalle 1-3 ja koko ottelu jaksoin 0-1.


Hyvinkään Tahko - Kouvolan Pallonlyöjät 0-1 (4-4, 1-3)


Tahko

- 3-tilateet 13

- kotiutuslyönti% 58

- 1-palkittu Petteri Alanen

- 2-palkittu Jere Vikström

- Ruutu-tähtipelaaja Patrik Vartama

- Lyödyt: Patrik Vartama 1, Riku Hokkanen 1, Juha Korhonen 3

- Tuodut: Jere Vikström 1, Santtu Patova 1, Juha Korhonen 1, Patrik Vartama 1, Kalle-Tapio Huusko 1


KPL

- 3-tilanteet 13

- kotiutuslyönti% 61

- 1-palkittu Matti Latvala

- 2-palkittu Matti Saukko

- Kunnarit: Jasperi Luoma, Ville Pesu, Matti Latvala

- Lyödyt: Matti Latvala 2, Jasperi Luoma 1, Ossi Meriläinen 1

- Tuodut: Jasperi Luoma 2, Ville Pesu 2, Iiro Nokkala 1, Juho Hacklin 1, Matti Latvala 1

Comentários


bottom of page