top of page

KPL väänsi voittoon PattUsta - kolmetuntisen trillerin ratkaisu vasta neljännessä kotarissa!

Pattijoen Urheilijat oli KPL:lle kova vastus helteisessä tiistai-illassa – kaksi pistettä jäivät Kouvolaan vasta neljännen kotiutuskisakierroksen päätteeksi.

Ensimmäinen jakso eteni tasaisissa merkeissä kolmanteen vuoroon asti. Vahvassa lyöntivireessä jatkava Patrik Wahlsten oli kotiuttanut toisessa vuorossa Matti Saukon, mutta kolmannen aloittavalla vieraiden Ville Veittikosken taidokas ykkösrajanäpy tasoitti tilanteen, etenijänä juoksussa Erkka Gröhn.

Kopla kuitenkin ratkaisi jaksovoiton saman vuoron lopettavalla, lyöjinä Aleksi Vainio (uran ensimmäinen lyöty juoksu Superpesiksessä), Teemu Nikkanen sekä ottelussa neljä juoksua lyönyt Wahlsten. Jakso merkittiin Koplalle lukemin 4-1.

Toisen jakson käsikirjoitus oli käänteinen, sillä tällä kertaa PattU pääsi juhlimaan kolmannen lopettavalla. Tilanne oli 1-1, kun Martti Viitasalon viimeinen lyönti ajolähtötilanteessa painui läpi kolmospuolelta, ja kenttä rullasi. Ennen kuin Valtteri Hämäläinen sai palautettua pallon valotolpan takaa, taululle oli jo merkitty lukemat 1-5. Viitasalo sai joukkuekavereiltaan ansaitut onnittelut kunnaristaan. Pallonlyöjät taisteli vielä muttei saanut neljännen vuoroparin aloittavalla aikaiseksi kahta juoksua enempää. Näin raahelaiset veivät jakson nimiinsä 3-5, ja ottelu eteni supervuoroon.

Supervuorossa PattU aloitti sisältä, mutta Koplan ulkopeli oli terävää. Isännät saivat tehtyä kolme nopeaa paloa ja pääsivät pelaamaan otteluvoitosta. Tarvittavaa juoksua ei kuitenkaan syntynyt palottomasta ajolähdöstä huolimatta, ja niinpä ilta jatkui kotiutuslyöntikisan merkeissä. Huipennuksessa edettiin siinäkin rinta rinnan, kun ensin vieraat siirtyivät kahden juoksun johtoon, ja tasoittavalla vuorolla Kopla kiri rinnalle. Tätä tasaväkistä kilvoittelua jatkui aina neljännelle kierrokselle asti, jolloin kotijoukkueen sankari Patrik Wahlsten onnistui kotiuttamaan paluun kentille tehneen Arttu Ruuskan. Näin Kopla ja runsaslukuinen kotiyleisö pääsi juhlimaan kotiutuskisan ja samalla ottelun voittoa.

Kopla pelaa kaksi seuraavaa ottelua vieraskentillä: perjantaina 30.6. se kohtaa Kempeleen Kirin Kempeleessä klo 18.00 ja lauantaina 1.7. klo 16.00 PattU:n Raahessa. Molemmat ottelut Ruudusta ja myös MustaKeltaiset ovat menossa paikan päälle!

KSS Energia Areenalla isketään taas perjantaina 7.7. kello 18.00. Tuolloin vieraaksi saapuu Juho Hacklin ja Iiro Nokkalan tähdittämä Joensuun Maila.