top of page

KPL tavoittelee lopputurnauspaikkaa – Toikka ja Saukko palaavat kehiin


Sasu Toikka ja Valtteri Luoma pääsevät taas polttohommiin


Viikonloppuna Imatralla pelattavissa Halli-SM-alkusarjan otteluissa panosta riittää. Vain yhdelle joukkueelle on tarjolla paikka Kuopiossa 16.–17.3.2019 pelattavaan lopputurnaukseen.

KPL pelasi ensimmäisen alkusarjan ottelunsa kaksi viikkoa sitten Imatralla IPV:tä vastaan. Avausjaksoa mielin määrin hallinnut KPL luisui ottelun edetessä ongelmiin ja IPV nappasi kotiutuskisan jälkeen arvokkaan 2–1 voiton.

Lohkon kaksi muuta joukkuetta Hyvinkään Tahko ja Kankaanpään Maila pelasivat keskinäisen kamppailunsa viikko sitten Jyväskylässä. Tahko oli parempi 2–0 (4–1, 5–4) tuloksella, ja pääsee viikonlopun otteluihin lohkon piikkipaikalta.

Viikonlopun ottelut:

La 23.2.2019

klo 17.00 IPV–Tahko klo 19.30 KPL–KaMa

Su 24.2.2019

klo 11.30 KPL–Tahko klo 14.30 KaMa–IPV

Sasu Toikka palaa kehiin ”Into pinkeenä”

Pienen loukkaantumisen takia sivussa talven otteluista ollut Sasu Toikka tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Toinen sairaslistalla ollut Matti Saukko on myös pelikunnossa. Kaksikon lisäksi Santeri Löppönen pelaa alustavasti lauantaina, kun Matti Latvalan ja Toni Laakson pelikunto on vielä arvoitus vatsataudin jäljiltä.

– Odottava tunnelma. Itse pelasin viimeksi syksyllä, joten on sanottava, että olen into pinkeenä. Lähdetään siitä, että pelaan nelosena. Vaihtamista ja kotiuttamista, mitä vaan siinä tulee, Sasu Toikka kuvailee omaa sisäpelirooliaan.

Kankaanpään Maila vahvistui siirtomarkkinoilla Arttu Ruuskalla, joka siirtyi Vimpelin Vedosta. Menopuolella oli Teemu Rouhiainen, joka liittyi Tahkon miehistöön.

Tahkossa muutokset olivat suurempia. Lyöjätykki Juha Korhonen pukeutuu jälleen kasvattajaseuransa asuun ja KaMasta siirtynyt Rouhiainen on joukkueen kärkietenijä. Uutena lukkarina lautasella pelaa Kalle-Tapio Huusko. Pois joukkueesta lähtivät jokeri Mikko Mahlamäki ja lukkari Joni Rytkönen.

– Molemmat on vähän muuttuneet. Yllätysvalmiita porukoita, hirveästi en ole niitä pähkäillyt. Omassa pelissä on tarpeeksi miettimistä ja siinä, että se lähtee rullaamaan. Tappio alla, niin joukkueelle kelpaa vain voitot. Muiden pitää vielä pelata ristiin, Toikka muistuttaa pelin hengestä.

Toikka näkee KPL:n pelissä selvät kehityskohteet, mutta myös hyviä elementtejä. – Räpylävirheitä on tullut meille liikaa ja se on maksanut. Sisäpelissä on tehty tyhmiä virheitä kopinnostoissa. Niitä ei sallisi tehdä, sillä ne korostuvat tuolla hallissa. Vierestä kun on katsonut, niin fiilis on ollut sellainen, että haluaisi mukaan temmeltämään. Pesun Ville on hypännyt ennakkoluulottomasti mukaan. Näen positiivisena, että meillä on leveyttä paljon. Moni pelaaja voi lyödä juoksuja, meillä on paljon äijiä siihen hommaan. Ei olla päästy ykköskokoonpanolla pelaamaan ja ei olla nähty vielä sitä puolta.

KPL:n alustava kokoonpano lauantain KaMa-otteluun:

1.Tommi Mäentausta 2K 2. Anssi Lammila 3P 3. Antti Hartikainen 2P 4. Sasu Toikka S 5. Juho Hacklin 3K 6. Janne Kivipelto L 7. Valtteri Luoma 1V 8. Iiro Nokkala 2V 9. Roope Koskelainen 3V 10. Matti Saukko 11. Ville Pesu 12. Santeri Löppönen

Ottelut suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Comments


bottom of page