top of page

KPL tappioon pitkän taistelun päätteeksi

Päivitetty: 10. kesäk. 2022

Joensuun Maila mursi KPL:n puhtaana säilyneen kotitaian 1-2 k (0-2, 10-1, 0-0, 4-5) voitolla. Kaksijakoisen ja erikoisen ottelun ratkaisu venyi kotiutuslyöntikilpailun kolmanteen pyristykseen, jossa JoMa onnistui kahdesti.

Avaujaksolla KPL ei saanut sisäpeliään auki ja JoMan lukkari Ville Väliaho vei terän KPL:n lyöntipeliltä. JoMa sai 0-1 juoksun harhaheitolla ja 0-2 oli Juho Toivolan komean kolmossaumalyönnin tulos. Kolmostilanteet avausjaksolla 3-5.

Toiselle jaksolle KPL tuli terävästi. Janne Kivipellon kotiutuksella ensimmäisen tasoittavalla osoitti tietä ja toisen tasoittavalla KPL tuli ryminällä peliin. Ensin Iiro Nokkalan komea läpiyönti kakkosluukusta toi Patrik Vartaman kakkospesältä kotipesään. Ajolähtöä purkamaan tullut Teemu Nikkanen löi kauniin kentän halkaisijan ja pallo meni maratonportista maisemiin. Nikkanen jatkoi vahvaa virettään ja löi vielä kahdesti komeat juoksut. Jakso päättyi lopulta KPL:n selvään 10-1 voittoon.

Supervuoroparissa KPL:llä oli voiton avaimet, kun tasoittavalla pedattiin paloton ajolähtö Nikkaselle. Väliahon hankala syöttö tuotti kuitenkin kolme paloa ja ottelussa edettiin kotiutuslyöntikilpailuun.

Ottelussa edettiin tasatahtia kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen. JoMa ratkaisi ottelun kolmannella kierroksella, kun Elmeri Lieto ja Henri Litmanen löivät juoksut mieheen.

KPL:n ottelut jatkuvat sunnuntaina klo 16.00 Vimpelin Saarikentällä.