top of page

KPL taisteli kolmanneksi - puolivälierissä vastaan Manse PP

Kouvolan Pallonlyöjät käänsi Koskenkorvaa vastaan molemmat jaksot nimiinsä ja lunasti runkosarjan päättäneessä ottelussa sarjan kolmossijan. Voittolukemat kirjattiin 2-0 (7-3, 5-4). Puolivälierissä vastaan asettuu Manse PP, ottelusarja alkaa keskiviikkona Kouvolassa.

Koplan alku oli vahva: isännät siirtyivät 2-0-johtoon sateisella KSS Areenalla heti ensimmäisessä vuoroparissa, kotiuttajina vahvassa vireessä olevat Patrik Wahlsten ja Teemu Nikkanen. Kossu ei kuitenkaan lannistunut vaan punnersi rinnalle jo tasoittavalla Petteri Kortelaisen kahdella lyödyllä. Jakso eteni tasaisissa merkeissä, kunnes neljännessä vuoroparissa kotijoukkue takoi auringon jo pilkistäessä kolme juoksua ja karkasi tavoittamattomaan 7-3-johtoon. Jakso myös päättyi näihin lukemiin.

Kossu aloitti toisen jakson väkevästi, kun toisessa vuoroparissa Jesse Rantamäen vaikea lyönti painui kopparien välistä maisemaan, ja Rantamäki pääsi kiertämään kunnarin. Samassa vuorossa Kortelainen kotiutti Lauri Vuollon, ja vieraat johtivat 0-2. KPL kimmersi kuitenkin tasoihin saman vuoron tasoittavalla, kun ensin joukkueen ykköspalkittu Nikkanen löi viimeisellä lyönnillään kunnarin tyhjään kenttään ja toi sen jälkeen tilanteeksi 2-2. Jälkimmäisessä juoksussa lyöjänä oli peräti viisi kertaa ottelussa kotiuttanut Wahlsten. Kaiken lisäksi lukkari Aleksi Vainio kotiutti vielä Wahlstenin, ja näin Kopla oli ottanut johtoaseman. Kossu tuli vielä rinnalle ja ohi loistavan ottelun pelanneen Kortelaisen kahdella kotiutuksella, mutta ilta oli Koplan. Neljännen tasoittavalla ensin Ville Pesu toi jakson tasoihin harhaheiton turvin, ja ratkaisevan juoksun tykitti hetkeä myöhemmin Wahlsten. Koplan runkosarjan päättäneen juoksun toi Tommi Mäentausta.

KPL varmisti voitollaan hienosti sarjan kolmossijan ja täten myös puolivälierien kotiedun. Vastaan asettuu sarjassa kuudenneksi sijoittunut Manse PP, ja sarja käynnistyy KSS Energia Areenalla keskiviikkona 16.8. klo 17.30. Puolivälierissä pelataan paras seitsemästä sarja, joten neljällä voitolla välieriin.