top of page

KPL taipui niukasti Vimpelin käsittelyssä

KPL taisteli viimeiseen saakka voitosta Saarikentällä sunnuntaina, mutta isäntäjoukkue Veto vei voiton Janne Mäkelän kotiutuksilla 2-1s (2-3, 2-1, 2-1). KPL:n jokeri Patrik Wahlsten iski kolme kotiutusta.

Ensimmäisellä jaksolla Veto aloitti juoksujen teon, kun pallo poltteli Koplan ulkokentällä sen verran, että Jere Saukko syöksyi 1-0. KPL:n tasoitus syntyi vapaataipaleella ja Wahlsten rakensi seuraavalla tilanteen itselleen. Kova lyönti taakse keskelle juoksutti Matti Latvalan kotiin, tilanne 1-2:een. Neljännen aloittavalla Valtteri Hämäläisen pussinpohjalyönti poltteli ja Valtteri Luoma toi 1-3. Veto kavensi vielä Juho Heikkalan pomppupallolla 2-3, mutta KPL kesti loput yritykset.

Toisella jaksolla Veto oli 2-0-johdossa ennen Koplan viimeistä sisävuoroa. Wahlsten löi kavennuksen 2-1:een ja Teemu Nikkanen pääsi yrittämään tasoitusta. Menevä lyönti kantautui kuitenkin kopiksi ja pinnalta näyttänyt lyönti kariutui.

Supervuorossa Wahlsten kiskoi kolmosrajasta pallon jokeen, Ville Pesu toi 0-1. Matti Saukko yritti ehtiä suoraan kakkospesältä kotiin, mutta paloi täpärästi kotipesän kynnykselle. Tasoittavalla KPL kesti Jukka-Pekka Vainionpään iskut, mutta peräpäästä rakennettu tilanne Janne Mäkelälle tuotti voittojuoksut. Ensin taidokas pitkä näpy tasoitti 1-1:een ja viimeisellä Mäkelä iski pallon väliin. Kun pallo ei pysynyt Aleksi Vainion räpylässä, pääsi Veto tuulettamaan voittoa.

KPL:n ottelut jatkuvat perjantaina 26.5. klo 18.00 KSS Energia Areenalla Kiteen Palloa vastaan.