top of page

KPL taipui – JoMalle pronssimitalit

2. pronssiottelu Kouvolan Pallonlyöjät – Joensuun Maila 0-2 (3-6, 0-1)

Kouvolan Pallonlyöjien kausi päättyi neljänteen sijaan. Joensuun Maila otti seurahistorian neljännen perättäisen SM-pronssin varman esityksen jälkeen. Lauantaina JoMan sankareita olivat vaihtaja Lauri Kivinen (9/9 kärkilyönnit) ja kolmesti kotiuttanut Aleksi Rautiainen. KPL:n joukkueesta palkinnot pokkasivat Juho Hacklin (8/11) ja lukkari Jesse Eskelinen.

Ennen ottelua Kouvolan Pallonlyöjät ja Kouvolan urheiluyleisö viettivät hiljaisen hetken kunnioittamalla tänään menehtyneen Pekka Taulasalon muistoa. Taulasalo on KPL:n legenda numero 6. Osanottomme Pekka Taulasalon läheisille.

Hacklin pomputti onnistuneesti

Hacklin pomputti onnistuneesti


Vierailijoiden hyvät kotiutukset ja tiukka ulkopeli toivat lopulta voiton ja pronssimitalin. KPL:n kohtaloksi koituivat laittomiksi menneet lyönnit ja vastustajan tarkka ulkokenttä.

– Peli oli meiltä väkevä esitys. Meillä oli mitalin arvoinen taisteluilme: sisua ja sitoutumista, JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen suitsutti.

KPL:n parhaimmistoa ottelussa oli pomppulyönneillä hienoja vaihtoja suorittanut Juho Hacklin (kärkilyönnit 8/11). Myös Ossi Meriläinen onnistui kahdella kotiutuksellaan. Joensuulaisten riveissä kehut ansaitsevat neljä juoksua lyönyt Aleksi Rautiainen ja satapronsenttiset kärkilyönnit merkkauttanut Lauri Kivinen.

Kouvolalaiset aloittivat ottelun hyvällä sykkeellä, kun Meriläinen kotiutti matalahkolla lyönnillään Teemu Nurmion. JoMa kuitenkin meni ensimmäisen tasoittavalla menojaan, sillä joukkue löi peräti viisi juoksua.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä sisällä hyvä ja ulkona huono. Toisella jaksolla asetelma oli toisin päin, KPL:n Eero Pitkänen analysoi.

Vierailijoiden lyönnit olivat hyviä, mutta joukkue pääsi varsinaisesti karkaamaan johtoon, kun KPL:n ulkokentän polttoheitto meni 1-2-tilanteessa kolmospuolelta pitkäksi, ja Mikko Kemppainen juoksi kotiin. Tilanteen jälkeen Rautiainen onnistui puhkaisemaan kolmosrajan kahden juoksun arvoisesti.

KPL pystyi laittamaan kampoihin Meriläisen ja Matti Latvalan kotiutuksilla, mutta neljän juoksun ero oli lopulta liian suuri.

Vain yksi juoksu riitti toisella jaksolla

Vaikka JoMa voitti ensimmäisen jakson, toinen jakso oli paljon tiukempi. Kumpikaan joukkue ei juuri saanut rakentamistaan tilanteista juoksuja, sillä tihkusateessa huhkineet ulkokentät pysyivät todella tarkkoina.

Kummatkin hakivat muutamaa lisäjuoksua, mutta niitä ei yksinkertaisesti hyvistä yrityksistäkään huolimatta tullut

Jakson ainoasta kotiutuksesta vastasi lyöjäjokeri Juha Niemi, jonka lyönnin jälkeinen palautusheitto epäonnistui. Tuomas Jussila toi jaksovoiton kannalta ratkaisevan pisteen joukkueelleen.

– Se viimeinen tilanne harmittaa. Oli paikka lyödä kaksi vaihtoa, mutta ensimmäinen meni lautaan ja toisella oli sekaannusta, ykköspalkittu Hacklin harmitteli.

KPL sai tilanteita, joista tarvittavat kaksi juoksua olisi voitu saada, mutta JoMa onnistui napsimaan palot melko nopeasti täyteen. Peliä vaikeuttivat myös laittomat lyönnit, joiden seurauksena kärjen täytyi turvautua koppeihin ja etenijäjokerit oli käytettävä aikaisin.

– Poistuimme tyylikkäällä tavalla. Olimme parempia kaikessa ja teimme vähemmän virheitä, Pennanen hymyili.

– Onnittelut, Pitkänen toivotti.

teksti: Anni Saarela kuva: Jukka Rasimus

Comments


bottom of page