top of page

KPL saa Halli-SM avaukseen vieraaksi Haminan


Kouvolan Pallonlyöjät ja Haminan Palloilijat ovat pitkästä aikaa vastakkain pääsarjatason virallisessa pesäpallo-ottelussa. Kymenlaakson herruudesta taistelevat joukkueet mittelevät perjantaina myös pääsystä lopputurnaukseen. Lohkon kolmantena joukkueena on Hyvinkään Tahko, jonka HP kohtaa lauantaina ja KPL sunnuntaina. Ottelut pelataan Imatralla.

HP:n kasvatti Sasu Toikka on edustanut Koplaa jo useamman kauden ajan. HP on kuitenkin Toikalle varsin tuttu porukka ja se tuo oman jännitteen otteluun.

– Aika kutkuttava olotila on. Syksystä asti tämä on ollut sellainen tapahtuma, mitä olen talvelta odottanut. Omalla uralla ei olla pelattu paikallispelejä, jos paria harjoituspeliä ei lasketa, Toikka miettii.

KPL saa otteluun lähes täyden miehistön, kun kopparikaksikko Juho Hacklin ja Tommi Mäentausta palaavat kentälle. Toni Laakson tilannetta seurataan pelinjohtaja Matti Iivarisen mukaan rauhassa.

– Miehet ovat nyt oikeilla paikoilla. Oikeilla eväillä pääsemme paikallisderbyyn, Toikka jatkaa.

Saako Toikka aihetta tuuletuksiin?


Hamina nousi viime kauden päätteeksi Superpesikseen pitkän tauon jälkeen. Joukkueeseen tuli rutkasti kokemusta, kun Lauri Kaartokallio (IPV), Janne Leppälä (KoU) ja Pasi Rajala pukeutuvat oranssipaitaan. Lukkariksi HP hankki Ykkössarjasta Matias Hangasmaan. Lisäksi Kiteen suunnalta miehistöön tulivat Joni Lehikoinen ja Oskari Purmonen. Pelinjohtajana on Petri Pulliainen.

– Hamina tulee peliin kovaa ja lähtevät voittamaan meitä. Uskon, että tunteikas peli on luvassa. Yleisöä pitäisi olla runsaasti paikalla, toivottavasti saadaan saman tien paikallishenkeä, Toikka povaa.

– Kyllä sieltä varmaan ”Heme” Heikkilä on tutuin pelaaja. Rakas serkkupoika, jonka kanssa on pienestä asti pelattu yhdessä. Mutta samalla mitataan, kuka on Kymenlaakson paras Toikka, ”Sape” naurahtaa. HP:n joukkueessa pelaavat Jyri ja Juha Toikka.

Ottelu suorana Koplaradiosta klo 20.00.

Comments


bottom of page