top of page

KPL rynnisti voitton – sarja katkolla Koplalle lauantaina


KPL nappasi riemukkaan 2-0 (4-1, 10-1) voiton Kiteen Pallosta 2192 katsojan iloksi. Puolivälieräsarja on nyt 2-1 KPL:lle ja sarjan katkaisupaikka on lauantaina Kiteellä klo 15.00 pelattavassa ottelussa.

– Latinki oli kova. Toni (Laakso) toi jo persoonallaan paljon virtaa tonne koppiin. Tänä iltana en kaiva murhetta mistään, vaan nautiskelen. Hyvä fiilis kaikkiaan. Mutta oppia on tullut, 0–0-tilanteesta lähdetään taas. Huomenna nollataan tämä ja lauantaina taas peli, ykköstilannetta (6/6) jälleen täydellisesti hoitanut Anssi Lammila pohti.

– Vastassa on laadukas huippujoukkue. Hyvin lähdettiin peliin. Vähän aistin herpaantumista suorituksissa ja se alkoi näkyä. Kaksi annettiin alkuun heitoilla. Ei salli antaa näin kovaa joukkuetta vastaan yhtään ilmaiseksi ja se heilautti meidän ekaa jaksoa tosi pahasti. Pääsivät 4–1:een, eikä päästy mukaan. Lievästi sanottuna oli herpaantunutta, Kiteen pelinjohtaja Raimo Bragge kertasi.

Harhaheitot ja Juha Korhosen niitit ratkaisivat avausjakson

KPL aloitti pelin terävästi, kun Juha Korhosen komea saumalyönti juoksutti kotiin Anssi Lammilan. Kotiin tullut palautusheitto karkasi Kiteen lukkari Jesse Eskeliseltä ja Sasu Toikka karkasi 2–0:aan.

Kitee tuli kovalla ryminällä tasoittavalle vuorolle. Kärki rakensi nopeasti palottoman ajolähdön, mutta pahimman paineen laannuttua vasta Antti-Jussi Toropainen onnistui kavennuksessa 2–1:een.

Juha Korhonen tinttasi tärkeisiin paikkoihin


Toisen aloittavalla Kitee lahjoitti toisen harhaheittojuoksun varsin vaarattomassa paikassa. Ykköseltä takaetenijästä paloa hakenut Kitee sortui karkeaan harhaheittoon ja Matti Saukko kiidätti tilanteen 3–1:een. Vierasjoukkueen sisäpeli yskähteli loppujakson, eikä KPL joutunut kovaan paineeseen kuin kolmannen tasoittavalla.

Juha Korhonen iski helpottavan 4–1 juoksun kovalla vedolla ja Koplan ulkokenttä hoiti loppujakson tyylikkäästi voitoksi.

– Kohtuullisen hyvät alut molemmille jaksoille. Kokonaisuutena parannettiin peliä ja vastustaja ei ollut ihan niin hyvä, mitä se on ollut kahdessa edellisessä pelissä, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen havaitsi.

– Sisäpeli on ollut kotiuttamisen osalta nihkoista, nyt saatiin sitä kuntoon. Ulkopeli helpottuu, kun ollaan johdossa, Iivarinen jatkoi.

Juho Hacklin iski melkoisen niitin

Kitee pääsi painamaan toisen jakson alkuun ajolähdöstä kotiutuksia, mutta KPL torjui yritykset vaivattomasti. Tasoittavalla KPL ratkaisi jakson alkuunsa.

Numerolle kolme vaihdettu Juho Hacklin sivalsi huiman niitin kakkosjatkeelle laittomansa jälkeen. Pallo meni kauas mainosaitojen taakse. Hacklinin tuulettaessa kunnaria tilanne vaihtui 3–0:aan. Tästä eteenpäin KPL hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti.

– Toisella jaksolla ei saatu juoksua alkuun. Sen jälkeen Hacklinilta aikamoinen niitti kakkosjatkeelle. Toki laittoman jälkeen miehet palaavat pesille ja toinen lyönti. Lyönti oli täydellinen, mutta siinä tilanteessa meidän täytyy vain torjua tällaiset lyönnit. Jätkiltä aukesi ketsuppipullo ja siitä lähtien oltiin vastaantulijoita niin ulkopelissä kuin sisäpelissä. Nyt lähdetään välittömästi rakentamaan lauantain ottelua. Ennen kaikkea henkisesti uudelleen ylös, Bragge totesi.

Juho Hacklin iski komealla lyönnillä kunnarin


Toisessa vuorossa KPL nakutteli yksittäisillä lyönneillä neljä lisäjuoksua ja jakso oli jo 8–0. Toropainen pomputti kavennuksen 8–1:een, mutta kentille pitkän tauon jälkeen palannut Toni Laakso niittasi komeasti 9–1. Jakson päätöslukemat tulivat harhaheitolla.

– Ulkopelissä tehtiin virheitä, vaikka tilannemäärä ja yllättävän pieneksi. Takanen ei kestänyt ja tuli räpylävirheitä. Se maksoi tämän pelin. Yhdeksällä tilanteella ei pärjää. Pelin alku oltiin ihan hyvällä ilmeellä, mutta se liukui käsistä, Kiteen parhaana palkittu Jesse Eskelinen kertoi.

– Kyllä nämä ovat nautittavia pelejä, vaikka välillä tuleekin taateliin. Jos näistä ei nauti, niin pitää miettiä, kuka olen ja missä olen. Nää on suuria pelejä, harva pääsee pelaamaan näitä ainakaan paljoa, Bragge päätti.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Kiteellä klo 15.00, jolloin KPL:llä on mahdollisuus edetä välieriin kolmatta vuotta putkeen. Tarvittaessa joukkueet kohtaavat sunnuntaina KSS Energia Areenalla klo 17.00.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page