top of page

KPL pronssiotteluun – vastassa Kempeleen Kiri

Kouvolan Pallonlyöjät selvitti lopputurnauksessa tiensä pronssiotteluun. Vastaan klo 15 alkavassa ottelussa tulee Ossi Meriläisen edustama Kempeleen Kiri. Ottelu tulee suorana lähetyksenä PesisTV:stä (tästä).

– Halutaan päättää hallipelit voittoon ja kaikki otetaan siinä pelissä koneesta irti, jotta saadaan romua kaulaan, viikon pelaaja Tommi Mäentausta kommentoi sunnuntain pelipalaverin jälkeen.

Valentin Ikonen pelasi aamuottelussa vahvasti

Lauantaina KPL aloitti Tahkoa vastaan vahvasti ja nappasi 0–1 (6–6, 1–7) voiton. Iltapäivällä KPL ei onnistunut voittamaan Vetoa, vaan Vimpeli marssi voittoon 0–2 (2–3, 1–4) tuloksella. Finaalipaikan Veto nappasi iltaottelun jälkeen, kun se voitti Tahkon 1–0 (2–2, 5–0). Finaalissa Veto saa vastaansa Joensuun Mailan.

Tahko vastaan KPL oli läpi ottelun mailan varressa vahva. Juha Korhonen (5), Matti Latvala (4) ja Valentin Ikonen (3) olivat kovimmassa lyöntivireessä. Avausjaksolla Tahko punnersi KPL:n salama-alun jälkeen pelin tasoihin 3–3:een. KPL karkasi jo 3–5 johtoon, mutta läpilyönneillä peliin mukaan tullut Tahko meni 6–5-johtoon. Juha Korhonen tasoitti jakson 6–6:een. Tahkolla oli tasoittavalla paloton ajo, mutta Janne Kivipellon oiva nyppäisy vesitti Tahkon pahimman paineen.

Toisella jaksolla Tahko siirtyi johtoon, mutta Korhosen, Latvalan ja Ikosen vahvojen lyöntien ansiosta KPL karkasi selvään voittoon. Tommi Mäentausta toi ottelussa neljä juoksua ja pelasi jokeripaidassa virheettömän ottelun. Iiro Nokkala ja Joona Mäkelä debytoivat KPL:n paidassa. Nokkala tilastoi myös yhden lyödyn.

– Eka peli oli itseltä loistava. Lataus oli todella hyvä. Toisessa pelissä en saanut kaikkea irti. Osittain varmaan siksi, että ekassa pelissä tuli laitettua niin paljon paukkuja peliin, Mäentausta kertasi.

KPL kiusasi Vetoa – sisäpeli tukkoista

Iltapäivän ottelussa KPL sai vastaansa Vimpelin Vedon, jota KPL kiusasi avausjaksolla tasavahvasti. Veto karkasi 0–2-johtoon, mutta Juha Korhosen lyöntivuorolla KPL tasoitti jakson. Lopulta jakson ratkaisu lähti Henri Puputin mailasta neljännen tasoittavalla palottomassa ajossa.

Toisella jaksolla KPL onnistui nollaamaan Vedon ensimmäisen aloittavalla, mutta sisäpelinsä kanssa tuskaillut KPL ei saanut Korhosen ja Ikosen lyöntivuorolla johtojuoksua. Toisen aloittavalla Perttu Ruuska ja Janne Mäkelä veivät Vedon 0–2:een. Lisää tuli Puputin mailasta kolmannen aloittavalla, kun mies löi tilanteeksi 0–4. KPL:n kavennus lähti Janne Kivipellon mailasta neljännen tasoittavalla.

– Vetoa vastaan ulkopeli oli hyvää, mutta sisäpelissä ei pärjätty. “Kore” taisi olla ainoita onnistujia. Koko ilmettä kun miettii, niin ekassa pelissä oltiin hyviä, toisessa pelissä en tiedä loppuiko petroli, Mäentauta mietti.

KPL ei onnistunut Vedon kaadossa

Sunnuntaina pronssiottelussa vastaan tuleva Kempeleen Kiri pelasi myös lauantaina kaksi ottelua. Avausottelussa KeKi nuiji Lippo Pesiksen kotiutuslyöntikisan jälkeen 1–2 (0–4, 5–4, 2–3). KPL:stä KeKiin siirtynyt Ossi Meriläinen oli ottelun ratkaisija lyömällä ottelun ratkaisun lisäksi kuusi juoksua. Toisessa ottelussa KeKi nöyrtyi JoMalle jaksoin 0–2 (0–10, 3–5). Toisen lohkon päätösottelussa sunnuntaina JoMa voitti Lippo Pesiksen 2–0 (4–3, 5–0).

KPL:n kokoonpano pronssiotteluun, suorana PesisTV:stä: