top of page

KPL pelasi hienosti ja voittiKouvolan Pallonlyöjät päätti runkosarjan kotiottelut komeaan voittoon Kempeleen Kiristä 2-0 (10-1, 6-1) lukemin. Perjantai-illassa nähtiin kaksi kunnaria, kun Tommi Mäentausta ja Matti Saukko iskivät palloa pusikkoon. Koplan Patrik Vartama on matkalla etenijäkuninkaaksi, sillä Vartama on tuonut jo 49 juoksua ja kasvatti eron seuraaviin kahdeksaan juoksuun.


Yskähtelevästi viime viikonloppuna Hyvinkäällä pelannut Kopla oli saanut välipäivinä pelinsä kuntoon, sillä KSS Energia Areenan yleisölle tarjoiltiin juoksuilottelua sekä tiivistä ulkopeliä. Ensimmäinen jakso päättyikin Pallonlyöjien voittoon lukemin 10-1. Matti Saukko sekä Tommi Mäentausta löivät molemmat kunnarin. Mäentaustan saldo ottelusta oli komea, kunniajuoksu ja kuusi tuotua. Patrik Vartama toi viisi juoksua ja Matti Latvala merkkautti tilastoihin viisi lyötyä. KPL:n vahvuudesta kertovat myös kolmostilanteet, jotka kotijoukkue vei nimiinsä lukemin 28 – 7.


Kempeleen Kirin pelinjohtaja Teemu Körkkö antoikin tunnustusta Koplalle.

-Kouvola pelasi todella hyvin läpi koko ottelun. Me ei missään vaiheessa saatu pelin virtausta itsellemme.


Toisestakaan jaksosta ei muodostunut trilleriä, sillä Kopla vei sen lukemin 6 – 1. Ulkokenttä teki KeKin kärjestä tehokkaasti paloja, ja lyöntipeli rullasi näyttävästi vuorosta toiseen. KPL onnistuikin juoksutehtailussa kaikissa ottelun sisävuoroissaan. Koplan parhaana palkittiin Mäentausta, KeKistä tunnustuksen pokkasi Juhani Ojala, joka löi toisen Kempeleen juoksuista.


KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi oli ottelun päätyttyä syystäkin tyytyväinen. Edessä siintävät kuitenkin jo runkosarjan päättävät ottelut sekä kauden huipennus, pudotuspelit.

-Kaksitoista päivää meille on annettu, siitä eteenpäin ne on ansaittava itse, Haimi totesi viitaten pudotuspelien otteluohjelmaan ja puolivälierien kestoon.


Runkosarja päättyy KPL:n osalta vielä kahdella vierasottelulla. Sunnuntaina 14.8. vastassa on Kiteen Pallo ja tiistaina 16.8. Sotkamon Jymy. Puolivälierät alkavat ensi viikonloppuna. Otteluohjelma selviää myöhemmin, ja siitä tiedotetaan KPL:n sivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. KPL on runkosarjassa kolmas tai neljäs.


Lehdistötilaisuus ja juoksukoosteCommentaires


bottom of page