top of page

KPL palasi voittojen tielle Kiteen kustannuksella!


KPL jatkoi hyviä otteitaan kaatamalla KSS Energia Areenan illassa Kiteen Pallon puhtaasti 2-0 (5-1, 5-2).

Kitee aloitti vahvasti, kun se kampesi Jiri Pippolan mainiolla lyönnillä johtoon jo ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla vuorolla. Kotiin ennätti Aku Kettunen. Kopla otti kuitenkin pian pelin komennon itselleen: kotijoukkue nakutteli seuraavien vuoroparien aikana viisi juoksua eikä antanut vieraille enää yhtään. Ensimmäinen jakso merkittiin Koplalle numeroin 5-1. KPL:n viidelle juoksulle löytyi viisi eri lyöjää.


”Oltiin pelin päällä koko ajan”, summasi KPL:n parhaana palkittu Matti Latvala. Navakka pohjoistuuli hidasti peliä, mutta Latvala oli tyytyväinen, että siitä huolimatta tilanteita ja juoksuja syntyi.


Kiteen pelinjohtaja Juho Kaikko harmitteli, että hyvän alun jälkeen vieraat antoivat Koplalle useita juoksuja räpylästä.


”Vastustajan perussuoritustaso on huomattavasti kovempi kuin meillä”, hän jatkoi. ”Sen turvin varmasti veivät ottelun nimiinsä.”

Toisella jaksolla KPL jatkoi siitä, mihin oli jäänyt, kun se siirtyi heti ensimmäisessä vuorossa kahden juoksun johtoon väkevästi kauden avanneen Patrik Wahlstenin lyönneillä. KiPa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kampesi rinnalle toisen aloittavalla, kun Jiri Pippola kotiutti viimeisenä lyöjänä ensin Lassi Vasaraisen ja sen jälkeen Otso Mäkelän. Jakson hahmoksi nousi kuitenkin Koplan kokenut Matti Latvala, jonka voimakas keskikumura toisen vuoroparin lopettavalla pomppasi kopparien yli ja painui nurmikolle. Tommi Mäentausta ja Patrik Vartama kiirehtivät kotiin, ja Latvala sai kiertää kentän kunnarin arvoisesti.


”Valittiin se keskitakanen tällä kertaa”, peli-iloa uhkunut konkari kuvaili jakson ratkaissutta lyöntiään. ”Sellainen painuva siitä tuli.”

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin. ”Perussuorittaminen on hyvällä tasolla. Siihen ei saa tuudittautua, että se riittää päivästä toiseen, mutta siihen on hyvä tätä hommaa rakentaa.”


Haimi muistutti myös, että pääkotiuttajien lisäksi myös kakkoskärki oli tärkeässä roolissa voiton varmistamisessa.


KPL:n pelit jatkuvat tiistaina 30.5. Tampereella Manse PP:n vieraana. KSS Energialle Kopla palaa torstaina 1.6. Tuolloin vieraaksi saapuu kauden vahvasti aloittanut Kempeleen Kiri.


Lehdistötilaisuus

Juoksukooste


留言


bottom of page