top of page

KPL on selkä seinää vasten lauantaina - ottelusarja nyt Manselle 2-3

KPL:n ja Manse PP:n viidennessä puolivälieräottelussa oli paljon pelissä. Kopla oli napannut voiton kahdesta ensimmäisestä mittelöstä, mutta Manse kiri tasoihin voittamalla kaksi seuraavaa kohtaamista. Viidennen ottelun voittajalle oli tarjolla vahva jalansija välieriin.

Vierasjoukkue Manse PP nappasi kolmannen voiton 0-2 (1-2, 3-4) ja välieräpaikka on katkolla tamperelaisille lauantaina Kaupissa.

Kotiedustaan kiinni pitänyt KPL aloitti jännittävän taistelun haparoivasti. Manse PP:n kärki Severi Tikkakoski eteni heti ottelun alkuun vapaalla kentälle, ja hetkeä myöhemmin sama mies toi vieraiden ensimmäisen juoksun hyvän vireen löytäneen Perttu Ruuskan lyönnillä. Tamperelaiset lisäsivät johtoaan vielä samassa vuorossa, kun Henri Puputti kotiutti Simo Vainikaisen. Seuraava juoksu nähtiin vasta viimeisessä vuoroparissa, kun vaisua sisäpeliä tuohon asti esittänyt Kopla sai puhtia peliinsä. Patrik Wahlstenin ärhäkkä kiskaisu painui läpi polttolinjasta, ja kotiyleisön iloksi Patrik Vartama toi tilanteeksi 1-2. Kiri jäi kuitenkin yhteen juoksuun, ja näin Manse vei jakson nimiinsä.

Tauon jälkeen näytti pitkään, että Kopla on löytänyt uudelleen sen peli-ilmeen, jolla se nappasi sarjan avausvoitot. Isännät siirtyivät 2-0-johtoon heti toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Wahlstenin ja Valtteri Hämäläisen lyönneillä. Manse kavensi toisen lopettavalla Juha Puhtimäen kumuralla, mutta kotiyleisölle tarjoiltiin lisää herkkua kolmannen aloittavalla, kun Wahlsten kotiutti Ville Pesun, ja KPL siirtyi jo 3-1-johtoon. Tämä ei kuitenkaan riittänyt viemään ottelua supervuoroon, sillä edellisen mittelön tapaan Manse PP kiri lopussa rinnalle ja ohi: se takoi Perttu Ruuskan johdolla kolme juoksua kolmannen vuoroparin tasoittavalla ja nappasi näin jaksojohdon itselleen. KPL lähti tavoittelemaan viimeiseen vuoropariin vähintään kahta juoksua, mutta Mansen tyly ulkopeli tylsytti kirin alkuunsa, ja lopulta Kopla ei saanut miestä edes kakkospesälle.

Manse nappasi näin jo kolmannen peräkkäisen voittonsa 0-2 (1-2, 3-4) ja pääsee samalla pelaamaan välieräpaikasta kotikentällään lauantaina. Ottelu alkaa kello 16..00. Mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan KSS Energia Areenalla sunnuntaina 27.8. kello 16.00.