top of page

KPL nuiji Pattijoen Korhosen johdolla


KPL:n kuudestoista perättäinen voitto näki päivänvalon tiistaina, kun joukkue takoi 15 juoksua Pattijoen Urheilijoita vastaan Juha Korhosen (7 lyötyä) johdolla. Joukkue teki tulosta jälleen laajalla rintamalla ja kaatoi raahelaiset lukemin *2 – 0 (10-4, 5-3)*. KPL iski kuudessa sisävuorossa vähintään kaksi juoksua ja yhdessä vuorossa yhden kerran. Molempien ulkopeliä värittivät virheet.

Ensimmäinen jakso aloitettiin juhlallisesti, kun Juha Korhonen avasi juoksutehtailun hidastetulla lyönnillään Anssi Lammilan tuodessa juoksun. Juoksu oli Korhosen uran 900s. Numero 901 nähtiin heti perään, kun Korhonen kotiutti vahvasti ulkona pelanneen Sasu Toikan. Valtteri Luoma iski vielä kauden kolmannen juoksunsa kakkossaumalyönnillä ja KPL sai heti tukevan keulan. Toisella sisävuorolla Toni Laakso nosteli takamuksia penkeistä lyömällä keskeltä takaa läpi. Teemu Nurmio ja Toikka kirmasivat kotiin ja 2-3-taipaleelle ehtinyt Laakso peruutti takaisin kakkoselle koppareiden saadessa pallon takaisin kentälle. Laakso ei kuitenkaan juostessaan ollut osunut ykköspesään, joten hänet poltettiin pesärikosta.

Juha Korhonen liittyi 900 juoksua runkosarjassa lyöneiden harvalukuiseen joukkoon


Pattijoen ykköspalkittu Topi Kosonen manaili joukkueensa ulkopelivirheitä, jotka avustivat osassa juoksuja: ”Räpylävirheitä tuli liikaa. Ekassa vuorossa piti olla neljä paloa taululla ja nolla oli – niin ei huippujoukkueelle pärjää. Koplaa vastaan saatiin Raahessakin sisäpeli pyörimään, mutta ulkopeli ei riittänyt.”

Kokenut Kosonen sai KPL:n kärjen pomputtajia suhteellisen hyvin. ”Vaihtelin syötön korkeutta. Jos minä ”Tirsalle” (Timo Kallio) syöttäisin pelkkää tolppaa, niin se löisi yhdeksän kymmenestä ruutuun”, mies laskelmoi.

Pattijoki sai hönkää päälle toisella sisävuorollaan. Ensin Topi Kosonen puhkaisi sauman ja sen jälkeen saatteli pussinpohjalyönnillään Teemu Juntusenkin kotiin. KPL ei kuitenkaan päästänyt vieraita lähelle, vaan takoi taululle vielä viisi juoksua ennen Pattijoen viimeistä sisävuoroa, jolla raahelaiset kaunistelivat numeroita kahdella juoksulla. Jakson loppulukemat taululle kirjattiin 10-4.

Matti Latvala oli vahva mailassa. Kesäkuun pelaajan kärkilyönnit 7/7 ja kolme kotiutusta


”Oma peli oli ihan ok. Kahdessa tai kolmessa juoksussa kaveri vähän auttoi, mutta muuten hyviä lyöntejä. Heinäkuun kelit jatkuu nyt heinäkuussakin, niin mukava on lyödä”, kujeili avausjaksolla viisi juoksua yhtä monesta yrityksestä lyönyt Korhonen.

Toinen jakso oli jälleen tiukempi

Jaksot eivät olleet tälläkään kertaa veljiä keskenään, vaan toisella jaksolla KPL:n sisäpeli oli puuroutua virheisiin. Pattijoki aloitti juoksujen teon Ossi Meriläisen (3 kotiutusta) lyömällä pinnalla. Janne Kivipelto kuitenkin katkaisi hyvän vireen taktisella väärällä ajolähtöön. Pattijoen kopparipari avusti ensin KPL:n tasoituksen ja Juha Korhonen vei kotijoukkueen johtoon päivän kuudennellaan. Pattijoki sai toisella sisävuorollaan – kuten koko ottelussa (17 kolmostilannetta) – ruokaa lyöjäjokereilleen, mutta Kivipellon kärpänen ajolähtöön piti vieraat kurissa ja nuhteessa. Matti Saukko pamautti KPL:n sisävuorolla pallon komeasti läpi kakkosjatkeelta, mutta lätäkkö pysäytti pallon ja kunnari jäi syntymättä. Samainen lätäkkö pysäytti myös Juha Korhosen läpilyönnin ensimmäisellä jaksolla. Saukko sai kuitenkin tavallisen juoksun tuotua, kun Latvala uitti kumuransa kakkosjatkeelle.

Ossi Meriläinen oli päättänyt taistella voitosta loppuun asti ja iski kaksi miestä kotiin kolmannen aloittavalla. Vahvan paluun ulkokentällekin tehnyt Toni Laakso kuitenkin kuittasi kuitenkin välittömästi kolmossaumalyönnillään Tommi Mäentaustan tuodessa ja Korhonen viimeisteli lukemat 5-3:een. Laakso palkittiin ansioistaan kakkospalkinnolla. Mies tilastoi sisäpelissä kolme lyötyä ja kolme tuotua. Toisen jakson huumoripläjäyksen tarjosi Juho Hacklin. Pattijoen Tuukka Sarkkinen löi nollatilanteessa pallon läpi kolmospuolelta nurmikolle ja Hacklin ”hävitti” pallon. Sarkkisen lähtiessä yrittämään kunnaria pallo kuitenkin löytyi ”Hakin” kädestä ja Sarkkinen paloi kolmoselle.

Juho Hacklin viihdytti 1632-päistä yleisöä


PattUn pelinjohtaja Juha Karjaluoto oli harmissaan ulkopelivirheistä: ”Ulkopeli on ollut meidän synti pitkään. Ollaan pidetty palavereja ja sen sellaista, mutta se lukko ei ole auennut. Sisäpeli oli huomattavasti parempaa, mutta kun sisällä saatiin jotain aikaan, niin ulkona annettiin heti kaverille takaisin. Päät eivät kuitenkaan missään vaiheessa painuneet. Siihen olen tyytyväinen.”

Myös KPL:llä räpylät tärisivät aika ajoin. Pelinjohtaja Matti Iivarinen ei kuitenkaan ollut huolissaan: ”Ajoittain ulkopelissä oli yritteliäisyyttä, mutta oli myös hetkiä, jolloin ei oltu tarpeeksi aktiivisia. Ei siellä kuitenkaan mitään sellaista ollut mitä ei saataisi korjattua harjoituksissa. Ja toisaalta Pattijoenkin vahvuudet ovat sisäpelissä.”

”Tänään tuli poikkeuksellisen paljon heittojen tiputteluja ja kiinniottovirheitä. Ulkopeli oli välillä flegmaattista. Harvemmin sisäpeli kantaa kahdeksaa vuoroa”, komppasi Korhonen.

KPL:n urakka jatkuu vierasottelulla Seinäjoen JymyJusseja vastaan torstaina. Siellä vastaan asettuu Jukka-Pekka Vainionpään johtama hurja lyöjäarsenaali. Iivarinen tietää seuraavan vastustajan vaarallisuuden: “Seinäjoki on sellainen paikka, että siellä joudutaan varmasti koville. He ovat erittäin kovia etenkin siellä kotonaan.”

KPL:n kotiottelut jatkuvat sunnuntaina kello 18:00 alkavassa Tenavaleirin avajaisottelussa Kiteen Palloa vastaan. Paikalle odotetaan yli 4.000 katsojaa, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle. Tenavaleirille ehtii muuten vielä talkoolaiseksikin. Pientäkin panosta arvostetaan. Ota yhteyttä toimisto@kouvolanpallonlyojat.fi tai puhelimella numeroon 040 358 6719.


Comments


bottom of page